Κορεάτικη Υπεροχή – Quarterfinals: SSG vs C9 Recap | World Championship |

Οι Cloud9 προσπάθησαν, είχαν τον «6ο παίκτη» με το μέρος τους, μα οι Κορεάτες ήταν απλησίαστοι

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Οι Cloud9 προσπάθησαν, είχαν τον «6ο παίκτη» με το μέρος τους, μα οι Κορεάτες ήταν απλησίαστοιcove

Οι Samsung Galaxy ήρθαν με κεκτημένη ταχύτητα από το Group Stage και «παρέσυραν» στο πέρασμα τους τους Αμερικανούς. Αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στο communication, αλλά και το shot-calling, οι Cloud9 δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο της σειράς να ελέγξουν τα παιχνίδια. Όταν κατόρθωσαν να πάρουν διαφορά, οι Κορεάτες αρκέστηκαν σε ένα fight, που έφερε ξανά το παιχνίδι στα μέτρα τους. Ανώτεροι σε όλα τα σημείο, κατόρθωσαν να «sweep-άρουν» – 3-0 – την τελευταία αμερικανική ελπίδα για διάκριση.

%cf%83%cf%85%ce%bd-1-brackets

GAME 1: Good Setups – Bad execution 

pickandbangame1

Οι SSG μπήκαν με μεγαλύτερη σοβαρότητα στο παιχνίδι και έδειξαν από νωρίς, πως δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν λάθη. Στα πρώτα κιόλας λεπτά του παιχνιδιού, αρκούσε ένα μικρό λάθος στη συνεννόηση, για τους C9, για να επέλθει το First Blood. Ο Alistar του Smoothie, δεν κατάφερε να κάνει chain το combo του με το knock up της Rek-sai. Ο Crown, παίζοντας αριστουργηματικά το 1v3, «εκτέλεσε» το support των Αμερικανών, κατορθώνοντας ταυτόχρονα να ξεφύγει.

Η έλλειψη επικοινωνίας στις τάξεις των C9 αλλά και τα εξαιρετικά κορέατικα ανταναλαστικά είναι τα δύο σημεία, που χρειάζεται κανείς να επισημάνει για να περιγράψει τη συνέχεια. Κάθε skirmish που προσπαθούσαν να κερδίσουν οι C9, επέστρεψε μπούμερανγκ, δίνοντας – κάθε φορά – ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στους SSG. Εκμεταλλευόμενοι, κάθε «χαραμάδα», τιμωρούσαν επανειλημμένα τους αντιπάλους τους. Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελεί το γεγονός πως οι Samsung, στο 20ο λεπτό, βρίσκονταν 8k gold μπροστά και με ένα εξαιρετικά εκτελεσμένο fight, σκόραραν ACE και κατευθύνθηκαν προς το baron pit.

Κάπου εκεί τα πράγματα είχαν ουσιαστικά τελειώσει για τους Cloud9, οι οποίοι είδαν την διαφορά να εκτοξεύεται ακόμη και στα 14k gold μέσα στα επόμενα 4 λεπτά. Το παιχνίδι τελειώνει, με τους Αμερικανούς να μην έχουν αγγίξει ουδέποτε κορεάτικο πύργο.

game1-end-game-stats

GAME 2: Teamfight Break-s-down C9

pickandbangame2

Στο δεύτερο παιχνίδι της βραδιάς, οι C9 εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί κατά το early game. Έδειχναν να έχουν διδαχθεί από τα λάθη του – πρόσφατου – παρελθόντος. Παίζοντας σωστά μπροστά στα objectives, με καλύτερο vision control, εξασφάλισαν για τους εαυτούς τους, 2 ocean drakes έως το 16ο λεπτό.

Ωστόσο τα λάθη δεν έλειψαν ξανά. Το duo bot lane των Αμερικανών, «παραδίδει» το First Blood στα Κορεάτικα χέρια. Ο Sneaky, βρίσκεται πιο μπροστά από ότι θα έπρεπε με τον Jhin, τανκάροντας ουσιαστικά ένα κομμάτι του minion wave. Το poke heavy αντίπαλο duo, κατορθώνει να σημαδέψει σωστά, κάνοντας damage στο αμερικανικό adc. Η Nami του Smoothie, δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Οι C9, παρά τα λάθη τους, καταφέρνουν να σταθεροποιήσουν τη διαφορά και να ελέγξουν το χάρτη στο μεγαλύτερο μέρος τους. Για τους SSG όμως αρκεί μοναχά ένα τέλειο fight για να βρεθούν στη θέση του οδηγού. Και το βρίσκουν.

Εκτελούν με ακρίβεια χιλιοστού το chain cc με Kennen, Orianna και Skarner, περικυκλώνοντας και διαλύοντας τους C9, στο 26ο λεπτό. Δίχως hard engage, οι Αμερικανοί βρίσκονται σε θέση άμυνας. Αρκεί ένα mis-play, μετά από vision contest στο baron pit – ενόψει του επόμενου baron buff -, για να τους δώσει την πίεση που χρειάζονταν για να ανοίξουν την αμερικανική βάση.

Οι SSG, όταν βρίσκονται μπροστά στο παιχνίδι, γνωρίζουν και τον τρόπο να το τελειώσουν, και αυτό πραγματοποιούν, φέρνοντας τους Cloud9 με την «πλάτη στον τοίχο».

end-game-stats-game-2

GAME 3: Cuvee’s time to shine

Στο Game 3, οι Cloud9 αποφασίζουν να «τολμήσουν», επιλέγοντας ένα team composition που βασίζεται σε τρία carry, mid, bottom & top.

pickandbangame3

Το early game φαινόταν να «κυλάει» προς όφελος των C9. Με ένα εξαιρετικό macro play, εκμεταλλευόμενοι τα backs των SSG, κερδίζουν τον πρώτο πύργο του παιχνιδιού στο bottom lane. Όμως οι Κορεάτες έχουν απάντηση, με τον Cuvee, να παίρνει solo kill στο top lane. Ο Olaf, ένα λεπτό αργότερα, – με τη βοήθεια του Crown – «τιμωρεί» υποδειγματικά το over extend του Jensen στο mid lane, δίνοντας τον έλεγχο που χρειάζονταν οι SSG. Μετά το solo kill, είναι – σχεδόν – αδύνατο για τον Jayce του Impact να διώξει την Poppy του Cuvee από το lane.

Το παιχνίδι όμως δεν θα κριθεί, παρά στο 28ο λεπτό. Οι C9 θα ανακόψουν τους SSG, στην προσπάθεια τους να αποκομίσουν το baron buff.

Οι Κορεάτες επιστρέφουν στην βάση και οι Αμερικανοί υπερεκτιμούν τις δυνατότητες αλλά και το damage τους. Προσπαθώντας να κάνουν rush το baron, πιάνονται εκτός θέσης.

damage-dealt-after-baron-delay-game-3

Οι SSG, με εξαιρετικό target selection, «εξαφανίζουν» τους Cloud9 και κάνουν claim το baron. Μερικά teamfights αργότερα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να εισβάλουν στην αντίπαλη βάση και να γκρεμίσουν έως και το τελευταίο structure, κάνοντας τη σειρά 3-0.

rip-na-dream

PLAYER OF THE SERIES: CUVEE

Ο Cuvee, ήταν ο καλύτερος παίκτης των Samsung Galaxy σε αυτή τη σειρά. Η απόδοση του έγινε βαρόμετρο για την επιτυχία της ομάδας από την Κορέα, μια απόδοση που συντελέστηκε απέναντι σε ένα από τα καλύτερα top lane στον κόσμο, τον Impact.

mvp-of-series

Μπορεί το όνομα του να μην συνοδεύεται με διθυράμβους, ωστόσο ο Κορεάτης είναι ένας παίκτης εξαιρετικής απόδοσης. Οι ικανότητες του στη διαχείριση του lane αλλά και του engage στα calls που κάνει η ομάδα του, είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου. Ακόμη και σε match ups, που θα έπρεπε – θεωρητικά – να έχει μεγάλο πρόβλημα – έδειξε σήμερα πως μπορεί να ανταπεξέλθει με σοβαρές προοπτικές, όπως αυτό της Poppy vs Jayce, στο early game. Αυτός ο έλεγχος και οι δυναμικές ικανότητες του Cuvee, να διαχειρίζεται εξαιρετικά αρκετούς champions, δεν ήρθαν ως «κεραυνός εν αιθρία».

Ο Κορεάτης top laner, βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα του Challenger division, στον Korean server, τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια.

Περισσότερα νέα για το League of Legends