Europe going to Worlds – Group C DAY 6 Recap | World Championship |

Η ευρωπαϊκή «μετάλλαξη», η ασιατική μονομαχία και η βραζιλιάνικη αναπόφευκτη μοίρα

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η ευρωπαϊκή «μετάλλαξη», η ασιατική μονομαχία και η βραζιλιάνικη αναπόφευκτη μοίραworldchampionship

Το Group C ολοκληρώθηκε με τους H2K και τους EDward Gaming να παίρνουν το «μαγικό χαρτάκι» που οδηγεί στα προημιτελικά του World Championship. Οι Ευρωπαίοι, με εξαιρετικές εμφανίσεις, κατόρθωσαν να κάνουν το 4-0 – κερδίζοντας και το tie-braker ενάντια στους EDG – και να προκριθούν στην πρώτη θέση του ομίλου. Εκτός έμειναν οι Βραζιλιάνοι wildcarders ΙΝΤΖ αλλά και οι AHQ e-sports club, που είχαν να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα προβλήματα στο macro,αλλά και το early game τους. Σε μια ασιατική μονομαχία, οι εξαιρετικοί EDG κατόρθωσαν να γυρίσουν το παιχνίδι και να «κλέψουν» την πρόκριση από την ομάδα της Ταϊβάν.

group-b

H2K | The European Ambassador 

h2k-roster-1

Αν συγκρίνει κανείς την απόδοση των Ευρωπαίων ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη εβδομάδα των ομίλων, θα παρατηρήσει ένα πράγμα: μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Οι H2K εμφανίστηκαν εξαιρετικά βελτιωμένοι, δεν έκαναν – επ’ ουδενί – τα ίδια λάθη και απέδειξαν, σε όλους εκείνους που τους αμφισβήτησαν, πως μπορούν να εκτελέσουν το macro με ακρίβεια χιλιοστού.

pickandbangame2

Στο πρώτο παιχνίδι της βραδιάς, βρήκαν απέναντι τους τους AHQ e-sports club. Η ομάδα από την Ταϊβάν είχε το momentum της προηγούμενης εβδομάδας, με πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε όλους τους διεκδικητές. Οι H2K όμως ήθελαν την ρεβάνς. Παίζοντας το macro υπομονετικά, κατάφεραν να κάνουν outscale τους AHQ, λόγω του πλεονεκτήματος που είχαν από το laning phase.

Σε όλα τα skirmishes και rotations, βρίσκονταν ένα βήμα μπροστά, με αποτέλεσμα να διεκδικήσουν για τους εαυτούς τους το baron buff. Η Karma του Albis όμως είχε διαφορετική άποψη. Με μία mantra q, που δεν μπλοκάρει κανείς από την Ευρωπαϊκή ομάδα, κατορθώνει να κλέψει το baron buff!

Ωστόσο, η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί πριν από το baron call, επιτρέπει στους H2K να διατηρήσουν μια αισθητή διαφορά στο gold. Ένα sloppy fight από πλευράς AHQ, επέτρεψε στην ομάδα του FORG1VEN, με εξαιρετικό kiting να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση και να βγει νικήτρια, επαναφέροντας τη διαφορά στα 4k gold.

Επικεντρώνοντας την προσοχή τους στο vision denay, κατάφεραν να εξασφαλίσουν το επόμενο baron buff και εν τέλει να καταστρέψουν την Ασιατική βάση.

h2kwinahq

Στην συνέχεια κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο φαβορί του ομίλου, τους EDG.

pickandbangame3

Οι Κινέζοι, έδειξαν από νωρίς, πως το focus τους επρόκειτο να επικεντρωθεί στο bot lane. Τα επανειλημμένα gangs του Clearlove, είχαν σαν αποτέλεσμα τα summoner spells του FORG1VEN να «χάνονται» στο cooldown τους.  Η υπομονή όμως και ο έλεγχος που είχε ο Ryu απέναντι στον Westdoor στο mid lane, έδωσαν το πλεονέκτημα στους H2K. Τη στιγμή που ο jungler των EDG εμφανίστηκε στο top lane, οι H2K – πανέξυπνα – έκαναν το call, εξασφαλίζοντας τον πρώτο δράκο του παιχνιδιού, και μάλιστα Infernal.

edg-h2k

Η συνέχεια ανήκει στους EDG, καθώς μικρά skirmishes, τους επέτρεψαν να μειώσουν τη διαφορά. Ωστόσο, το εξαιρετικό communication των H2K, τους έδωσε την ευκαιρία, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως ο Clearlove κάνει gang στον Odoamne – στο bot side – να εκτελέσουν με ακρίβεια το macro, πιάνοντας εκτός θέσης τους EDG και να εξασφαλίσουν το baron uncontested.

Οι EDG προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την πίεση, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, δίνοντας το δικαίωμα στους H2K να πιέσουν και να κερδίσουν εν τέλει το παιχνίδι.

pickandbangame5

Τις υποχρεώσεις τους ολοκλήρωσαν απέναντι στους INTZ. Το γεγονός πως έκαναν πραγματικά step up, σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα, επιβεβαιώθηκε σε αυτό το παιχνίδι.

Οι Ευρωπαίοι βρίσκονταν πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τους Βραζιλιάνους. Για κάθε macro play είχαν μια αντίστοιχη απάντηση, που μεγάλωνε διαρκώς τη διαφορά στο gold. Χαρακτηριστικά, το turret first blood των INTZ, απαντήθηκε με Infernal Drake, αλλά και bottom lane turret από τους H2K. Εξαιρετικό macro και game management.

Στο 23ο λεπτό η διαφορά είχε διαμορφωθεί στα 5k gold για τον Ευρωπαίο «Πρεσβευτή». Ένα baron buff ήταν αρκετό, για να δώσει το pushing power που χρειάζονταν οι H2K, για να τελειώσουν το παιχνίδι και να κάνουν το 3-0.

forg1ven

| Ασιατική μονομαχία και… tie-braker |

Η εξαιρετική απόδοση των H2K, οδήγησε τις δύο ασιατικές ομάδες, σε ένα παιχνίδι take it or leave.

pickandbangame6

Οι AHQ ξεκίνησαν πολύ δυνατά και φάνηκε να πιάνουν στον «ύπνο» τους EDward Gaming. Ολόκληρο το early, αλλά και το mid game τους ανήκει. Είχαν τον έλεγχο, με εξαίρεση ορισμένες μοναχά στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια και βρίσκονταν σταθερά – περίπου – 5k gold μπροστά. Η απόδοσή τους όμως τους οδήγησε σε λάθη – περισσότερο αυτοπεποίθησης – στο χειρότερο σημείο του παιχνιδιού: εκεί που το gold advantage δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία.

Η ομάδα από την Ταϊβάν εξασφάλισε το baron buff στο 31ο λεπτό. Οι EDG όμως επιζήτησαν το fight, το ξεκίνησαν και το κέρδισαν κατά κράτος. Κάπου εκεί, οι AHQ έχασαν το momentum και – πιθανά – τη συγκέντρωσή τους, με αποτέλεσμα περισσότερα λάθη να έρθουν. Οι Κινέζοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν το comeback, να περάσουν μπροστά στο gold και εφαρμόζοντας σωστά το macro, «γκρέμισαν» την αντίπαλη βάση, αλλά και τα όνειρα των AHQ για πρόκριση.

edg-roster

| H2K-braker |

 

giphy

Οι H2K, μετά από ένα μικρό διάλειμμα, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν για δεύτερη φορά τους EDward Gaming. Αυτή τη φορά, η μάχη ανάμεσα τους θα καθόριζε την πρώτη θέση του ομίλου.

pickandbantie-braker

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι εξαιρετικά συντηρητικά, στρατηγική που εφαρμόζει τέλεια στο dominant laning phase των H2K. Η – ελάχιστη – δράση περιστρεφόταν γύρω από το mid lane και εκεί ήταν που ο jungler των Ευρωπαίων «άντλησε» το First Blood. Ο Pawn βρέθηκε εκτός θέσης, δίχως summoners, δίχως επιλογή απέναντι σε έναν Olaf, που ορμάει κατά πάνω του.

Στο 10ο λεπτό, οι EDG, ελέγχοντας τη ζούγκλα των αντιπάλων, προσπάθησαν να πάρουν τον πρώτο δράκο του παιχνιδιού. Οι H2K όμως χρησιμοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το teleport advantage που είχαν, πήραν ένα kill αλλά και τον πρώτο Infernal δράκο. Το objective control, τους επέτρεψε να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, με τους πύργους σε top & bot lane να καταστρέφονται ταυτόχρονα. Στο 23ο λεπτό βρίσκονταν ήδη 5k gold μπροστά, με τους EDG να έχουν σπάσει μόλις ένα πύργο.

Ένα κακό fight – από πλευράς Κινέζων – επέτρεψε στους Ευρωπαίους να πάρουν 4 kills και να στραφούν προς το baron buff.

To εκπληκτικό steal του Lee, στο 37ο λεπτό, που έκλεψε το baron μέσα από τα χέρια των H2K, δεν ήταν αρκετό για τους EDward Gaming. Ένα ακόμα fight λίγο αργότερα ήταν αρκετό για τους «Πρεσβευτές», για να βάλουν μια και καλή τέλος στα όνειρα των Κινέζων για την πρώτη θέση του ομίλου.

Το παιχνίδι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, με τον FORG1VEN – last man standing – να κερδίζει το 1v3 και να αποτελειώνει τη αντίπαλη βάση.

h2kwin

GGWP H2K! Good Luck στα προημιτελικά.

Περισσότερα νέα για το League of Legends