Europe going to Worlds – DAY 2 Recap | World Championship |

Πρώτη νίκη για την Ευρώπη, σόου, νίκες για τα φαβορί και ανατροπές

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Πρώτη νίκη για την Ευρώπη, σόου, νίκες για τα φαβορί και ανατροπέςthecupcover

Η δεύτερη μέρα του World Championship εξελίχθηκε δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις. Τα φαβορί επικράτησαν στην πληθώρα των περιπτώσεων. Η επιβλητική εμφάνιση του Faker (SKT T1) απέναντι στον – πολύπειρο – Jensen (Cloud 9), επέτρεψε στους Κορεάτες SKTelecom T1, να επικρατήσουν με άνεση των Αμερικανών Cloud 9.

fakergame1

Την «εκδίκηση» του NA LCS κλήθηκαν να πάρουν αμέσως μετά οι TSM. Παίζοντας εξαιρετικά το macro, εξασφάλισαν μια διαρκώς αυξανόμενη διαφορά από τους Samsung Galaxy. Δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τον mvp του παιχνιδιού, καθώς οι Αμερικανοί λειτουργούσαν σαν «καλολαδωμένη» μηχανή, δίχως να επιτρέψουν στιγμή στους SSG να ανακάμψουν.

tsmlead

GAME 4: Royal Never Give Up vs Splyce  

| Sheriff UZI on the hunt |

Οι RNG δεν έδωσαν ούτε για μια στιγμή περιθώριο στους Splyce να ανακάμψουν. 

pickandbansplyce

Τα πάντα κρίθηκαν από σχετικά νωρίς ανάμεσα στις δυο ομάδες, με τους RNG να εμφανίζονται εξαιρετικά ανώτεροι ως μονάδες, αλλά και σε επίπεδο macro gaming.

Επιλέγοντας ένα team composition, με Karma, Sivir και Cassiopeia, που μπορεί να αντέξει στην πίεση, θα ήλπιζε κανείς να ξεπεράσουν το early game, δίχως μεγάλες διαφορές από τους αντιπάλους τους. Ο UZI όμως είχε διαφορετική άποψη. Το adc των RNG, έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, όταν και έφτασε – σχεδόν μέσα- στον πύργο των «φιδιών» για να πάρει το First Blood από τον Mikyx.

Με τα solo lanes να αντιμετωπίζουν εξαιρετικές δυσκολίες, η πίεση στο bot side του χάρτη αυξήθηκε σημαντικά για τους RNG, δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα. Στο 7ο λεπτό, οι Κινέζοι βρίσκονταν ήδη 2k gold μπροστά, με την διαφορά να παραμένει μέχρι το 10ο λεπτό σε αυτά τα επίπεδα, παρά τα παρατεταμένα trades.

gold24min

Από αυτό το σημείο και έπειτα, μικρά λάθη στο macro αλλά και στο positioning των Ευρωπαίων παικτών, έδωσαν το δικαίωμα στους RNG, να τους πιάσουν αρκετές φορές εκτός θέσης.

Η διαφορά που είχε χτίσει ο UZI με τον Mata, το support των RNG, στο bot lane, εξαργυρώθηκε στο mid game. Εκεί ο Ezreal, ξεκίνησε ένα εξωπραγματικό σόου, παραδίδοντας ουσιαστικά μαθήματα περί του πως πρέπει να παίζεται ο ρόλος. Δίχως να φοβάται λεπτό, ξεκινούσε skirmishes και fights για την κινέζικη ομάδα. Αυτά τα fights μεταφράστηκαν σε objectives, δράκους, baron και εν τέλει το ίδιο το «κλείσιμο» του παιχνιδιού, με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο.

splycestats

(σ.σ. Προτείνεται ανεπιφύλακτα, σε όποιον θέλει να βελτιωθεί στο bot lane, να παρακολουθήσει ξανά αυτό το παιχνίδι.)

 

GAME 5: H2K vs INTZ

| At last… |

Οι H2K κατάφεραν να «σπάσουν το ρόδι» έχοντας το «πάνω χέρι» σε ολόκληρο το παιχνίδι.

pickandbanh2k

H Ευρώπη απολαμβάνει την πρώτη νίκη της και αυτή έρχεται από τα χέρια των H2K. Εμφανίστηκαν ιδιαίτερα σοβαροί, σίγουροι για τις κινήσεις τους στο χάρτη και δεν έδωσαν περιθώρια στους Βραζιλιάνους να αντεπιτεθούν.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως οι δύο ομάδες δεν ήταν διατεθειμένες να ρισκάρουν πολλά, ιδιαίτερα στο early game. Η ομάδα του FORG1VEN ωστόσο είχε ένα ξεκάθαρο σχέδιο, που περιλάμβανε picks – μέσω Skarner – αλλά και αρκετό siege.

predictionsh2k

Από κοινού mid και bot lane, κατά τη διάρκεια του early game, κατόρθωσαν να χτίσουν μια μεγάλη διαφορά στο farm από τους αντιπάλους τους, η οποία έφτασε και τα 30+ minions. Μόνο η διαφορά στο cs έδωσε γρήγορα ένα πλεονέκτημα 1k gold και με το first blood να μην έχει δοθεί νωρίς, όλα τα στοιχεία οδηγούσαν στο συμπέρασμα ενός ισοδύναμου late game.

Ο jungler όμως των H2K είχε διαφορετική άποψη, «σταματώντας» το χρόνο στο 18ο λεπτό. Η διαφορά στο cs μεταφράστηκε σε 3 kills,  με το gold να εκτοξεύεται στα 4k.

goldandbaron

Ένα baron bait, το οποίο οι Ευρωπαίοι μετέτρεψαν σε 3-0 fight υπέρ τους, τους έδωσε το baron buff, αλλά και το δικαίωμα να κλείσουν θεαματικά το παιχνίδι, παρά τις προσπάθειες των INTZ.

h2kstats

Η πρώτη νίκη για την Ευρώπη και τον FORG1VEN είναι γεγονός. Τα σημάδια δείχνουν πως οι H2K έχουν τα «όπλα» να παλέψουν για την πρόκριση.

h2kfirstgame

Τα λάθη των H2K την πρώτη μέρα άλλαξαν την διαφορά στο gold

Περισσότερα νέα για το League of Legends