Europe going to Worlds – DAY 1 Recap | World Championship |

Μικρές νίκες, μεγάλες ανατροπές και ατελείωτη δράση. «Its World Championship baby»

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Μικρές νίκες, μεγάλες ανατροπές και ατελείωτη δράση. «Its World Championship baby»

coverphotoworldchampionship

| The Brazilian Dream |

picknbangame4-1-1

Πως θα ήταν δυνατόν να λείπουν οι εκπλήξεις από τα Worlds; Οι Βραζιλιάνοι INTZ κατάφεραν να κερδίσουν την N01 LPL Team – η οποία ήταν αήττητη – δίχως να χάσουν τον έλεγχο σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Κατάφεραν να πάρουν το πλεονέκτημα νωρίς, να φέρουν το παιχνίδι στα δικά τους μέτρα και να κατορθώσουν να το «τρέξουν» με το δικό τους ρυθμό. GGWP INTZ!

ggwp-intz

GAME 1: G2 esports vs Counter Logic Gaming

| Με το… αριστερό | 

Map control, στρατηγική, συνεργασία και εκτέλεση, ήταν τα βασικά συστατικά της επιτυχίας

thedesk

Στην «αυλαία» του World Championship, οι G2 βρέθηκαν απέναντι στους – πολύπειρους από τέτοια event – CLG, επιτρέποντας στην Αμερική να πανηγυρίσει την πρώτη νίκης της.

Από τα picks and bans, έγινε ξεκάθαρο πως και οι δύο ομάδες έριξαν το βάρος λίγο περισσότερο στα jungle picks.

g2-clg

Παρά το «μουδιασμένο» – CLG – ξεκίνημα και το first blood για τον Top Laner των G2, οι Αμερικανοί, κατάφεραν να αντιδράσουν. Με καλύτερα calls, κατάφεραν να στριμώξουν εύκολα το ADC των Ευρωπαίων πρωταθλητών. Όλα τα trades που ακολούθησαν, ειδικά στο bot lane, αλλά και σε ολόκληρο το map αργότερα, έδωσαν ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα στην ομάδων των CLG.

Οι G2, στην προσπάθεια τους να απαντήσουν, υπερτίμησαν(;) τις δυνατότητες τους, καθώς προσπάθησαν να κάνουν fight, ενώ ο midlaner τους δεν διέθετε flash. Μετά την «επιστροφή» του στην πηγή, τα πράγματα για τους CLG ήταν εύκολα. Turret, First Blood, αλλά και ocean drake, με τη διαφορά να μεγαλώνει στα 2,5k gold – μόλις – στο 14ο λεπτό και τους «Αμερικανούς» να εδραιώνουν το zone control, γεμίζοντας ολόκληρη την αντίπαλη ζούγκλα με wards.

Με έναν «δαιμόνιο» Olaf, με σκορ 5/0/3, εκτέλεσαν εξαιρετικά το vision denay στο baron pit, στο 24ο λεπτό, αποκλείοντας τους G2 από τη διαδικασία της διεκδίκησης και ουσιαστικά έθεσαν τις βάσεις για την επικράτησή τους.

Η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει, καθώς τα λεπτά κυλούσαν. Ένα τελευταίο fight – all or nothing – από τους G2 οδήγησε σε ACE και την καταστροφή της «Ευρωπαϊκής» βάσης. «Clean execution, clean win».

picknbangame1-1

GAME 3: H2K vs AHQ

| Τα μικρά λάθη και οι… δυστοκίες |

Προσπάθησαν, αλλά τελικώς τιμωρήθηκαν για τα λάθη τους

picknbangame3-1

Οι AHQ κατόρθωσαν, παίζοντας εξαιρετικά το macro, να τιμωρήσουν κάθε μικρό λάθος που έκαναν οι H2K, να καλύψουν τη διαφορά που είχε σχηματιστεί στο early game και εν τέλει να τη μεγαλώσουν προς όφελος τους.

Από πολύ νωρίς φάνηκε πως οι AHQ ήταν «διαβασμένοι», αλλά και έτοιμοι. Δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στο Top Lane – που νωρίτερα είχε κάψει το flash του – κατόρθωσαν γρήγορα, με ένα έξυπνο counter map play, να πάρουν το first blood. Και οι δύο ομάδες, παρά το γεγονός πως οι H2K προηγούνταν, έδειχναν διστακτικές στη μετάβαση στο mid game. Εκεί ξεκίνησε και ο «κατήφορος» για τους Ευρωπαίους.

forgiven

Η επιμονή που επέδειξαν στο να γκρεμίσουν τον tier 1 mid πύργο, επέτρεψε στους AHQ να αντεπιτεθούν, να κερδίσουν ορισμένα μεμονωμένα kills και να μειώσουν τη διαφορά, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη «ζωή» του πύργου τους. Το υπομονετικό στυλ παιχνιδιού τους ανταμείφθηκε από τα μικρά λάθη που έκαναν οι H2K και ειδικότερα ο jungler τους, που δεν ήταν σε ιδιαίτερα καλή μέρα.

Όταν το παιχνίδι έφτασε στο late game, το πλεονέκτημα ανήκε στην ομάδα από την Ταϊβάν. Όλο το focus, και από τις δυο ομάδες, βρισκόταν γύρω από το baron pit και ειδικότερα τον έλεγχο στο vision. Καταφέρνοντας να «πιάσουν» εκτός θέσης τους παίκτες των H2K, εξασφάλισαν 2 φορές για τους ευατούς τους το baron buff, που εν τέλει μεταφράστηκε και σε νίκη.

Υ.Γ. – Τουλάχιστον -αξιοπρεπής η πρώτη εμφάνιση του Forg1venGRE στο World Championship. Καλή επιτυχία στις επόμενες μάχες να ευχηθούμε εμείς και καλή δύναμη.

forgivenfirstkill

Το πρώτο kill του FORG1VEN στα Worlds

GAME 5: Samsung Galaxy vs Splyce

| The back and forths |

Τα «φίδια» παρολίγον να φέρουν τα πάνω κάτω

picknbangame5

Οι Splyce πλήρωσαν τις αδυναμίες τους στο laning phase, προσπάθησαν να ανακάμψουν αλλά εν τέλει δεν κατάφεραν ποτέ να κάμψουν την αντίσταση των Samsung Galaxy.

Οι «πρωτάρηδες» της Ευρώπης βρέθηκαν με τη μία «στα βαθιά». Η διστακτικότητα και η επιφυλακτικότητα φάνηκαν από τα πρώτα λεπτά, με τους παίκτες των «φιδιών» να μην μπορούν να ελέγχουν τα skirmishers στο early game και να βρίσκονται σχετικά γρήγορα, αρκετά πίσω.

Πλησιάζοντας προς το mid game, οι Ευρωπαίοι έχασαν για αρκετό χρονικό διάστημα τον έλεγχο. «Μπλέκοντας» σε fights που δεν είχαν διόλου καλό αποτέλεσμα για τη ροή του αγώνα, έδωσαν το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να προηγηθούν στο 20ο λεπτό με κάτι παραπάνω από 6k gold.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Sencux, midlaner των Splyce, φαινόταν να βελτιώνει την κατάσταση. Αλλά η διαρκής «εμπόλεμη κατάσταση» δεν βοηθούσε, καθώς χανόταν διαρκώς το κερδισμένο έδαφος.

Όταν ήρθε η ώρα για το καθοριστικό fight, οι Splyce δεν βρίσκονταν στην σωστή θέση, δίνοντας το δικαίωμα στους παίκτες της Samsung Galaxy, να βγουν κερδισμένοι, αλλά και να εξασφαλίσουν για τους εαυτούς του το baron buff. Με αυτό κατάφεραν να χτίσουν μια επιπλέον διαφορά (baron buff power play) 6,2k gold, που οδήγησε τελικά και στην επιβλητική επικράτησή τους.

baronfight

*add some «cheese»

thepausegame1

Και τι θα ήταν τα Worlds χωρίς μια ωραία παύση στο πρώτο game.

Περισσότερα νέα για το League of Legends