Συνέντευξη με τον YouTuber G Gaming: I was not prepared for this

Ή πως μια βραδυνή έξοδος μπορεί να εξελιχθει σε κυνήγι Πόκεμον και ανταλλαγή απόψεων

Πως μια βραδινή έξοδος μπορεί να εξελιχθεί σε κυνήγι Πόκεμον, ανταλλαγή απόψεων για τα games, το YouTube και τη ζωή γενικότερα

GG_Wallpaper

Με το Νίκο Γιαννακάκη γνωριζόμασταν παιδιόθεν, αλλά όπως είναι φυσικό, οι άνθρωποι μεγαλώνουν, φεύγουν, σπουδάζουν και ίσως τελειώνουν. Κάποια στιγμή βρίσκονται σε μια κοινή παρέα, με κοινά ενδιαφέροντα και με τη γνωστή ατάκα «Που ήσουν κρυμμένος εσύ;». Κάπως έτσι βρεθήκαμε και εμείς και σε μια συνειδητοποίηση ενηλικίωσης, αποφάσισα ότι το πιο σοβαρό που θα μπορούσαμε να κάνουμε, ήταν να συναντηθούμε σε ένα Poke Stop, το οποίο ήταν δίπλα σε ένα μπαρ μέσα στην πόλη της Χίου. Κινητά και tablet φορτισμένα, τοποθέτηση lure, παραγγελία κάτι παγωμένου και . . . YouTuber G Gaming κυρίες και κύριοι !!!

YouTuber λοιπόν. Πως και έτσι;

Μου αρέσει το YouTube σαν μέσο επικοινωνίας, με εκφράζει, κάνω τους άλλους να γελούν, αλλά και να σκέφτονται. Δεν περιμένω πάντα θετικά σχόλια, αλλά όλα είναι ευπρόσδεκτα. Γνωρίζω κόσμο και κοινωνικοποιούμαι και βέβαια με αυτή τη γλυκιά φάτσα νομίζω ότι προκαλώ εντυπώσεις.

Θεωρείς τον εαυτό σου geek ή nerd;

(Μετά από σκέψη) Προτιμώ την έννοια nerd, αν και πιστεύω ότι έχει γίνει τόσο υπερβολική χρήση και των δύο εννοιών, που ο καθένας την χρησιμοποιεί όπως να ‘ναι. Στην τελική δεν θα διάλεγα κανένα από τα δύο. Θα έλεγα «καμένος» και ίσως «κατεστραμμένος» (gamers will know). Οι γύρω μου θα με κρίνουν από αυτά που κάνω. Κάποτε είχα δει κάπου γραμμένο «Haters make me famous».

Screenshot_2016-08-19-21-38-33

Το περί ου ο λόγος poke stop

Τι είδους gamer είσαι; Και ποια η άποψη σου για το flame;

Γενικά παίζω κάθε μέρα, από μισή ώρα μέχρι και οκτάωρο. Έπαιξα σε επίπεδο hardcore κυρίως pvp στο WoW μέχρι το Mists of Pandaria και μετά σταμάτησα. To WoW μου άρεσε πραγματικά μέχρι το  Wrath of the Lich King. Παίζω fps, rpg, single player games, horror games, card games και νομίζω έχω αρκετή εμπειρία. Όσον αφορά το flame, έχω flamάρει και εγώ σαν άνθρωπος, αλλά σε επαγγελματικό επίπεδο και ειδικά σε Esports δεν βοηθάει καθόλου. Όσο πιο λιγότερα λέγονται τόσο το καλύτερο. Είτε δεχόμαστε κάτι είτε όχι, χρειάζεται η σωστή επικοινωνία. Βέβαια, κάνοντας χαβαλέ με την παρέα δεν είναι κακό να ξεφεύγεις λίγο, αλλά να δημιουργείς θέμα με κάποιον που δεν ξέρεις και να χαλάς όλο το concept του game δεν αξίζει. Στο YouTube υπάρχει επίσης. Ως Youtuber έχω δει πολύ flame είτε σε σχόλια είτε και σε μηνύματα. Είναι αποδεκτό αλλά μέχρι κάποιο όριο. Όταν κάνεις σάτιρα και γενικά ασχολείσαι με το «entertaining the crowds», τα όρια ξεφεύγουν, αλλά το flame καλό είναι να έχει όριο.

Ποιο game δεν θα έπαιζες ποτέ ξανά και για πιο λόγο;

Έχω 2 με 3 χρόνια να παίξω League of Legends. Άλλα θα ξαναέπαιζα για να φτιάξω κάτι στο  YouTube. Παιχνίδια αθλητικού χαρακτήρα δεν έχω παίξει ποτέ. Γενικά δεν υπάρχει κάποιο παιχνίδι που το δοκίμασα και μετά δεν το ξαναέπαιξα ποτέ.

Ασχολείσαι με κάποια games τώρα;

Παίζω αρκετά Hearthstone κυρίως αρένες. Έχω φτάσει μέχρι Legend στο rank. Μαζεύω gold για το καινούριο expansion Karazhan.

Τι είναι αυτό που σε εμπνέει ώστε να φτιάξεις ένα βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο;

Παίζω online games, survival games, horror games είτε single player είτε με παρέα. Το teamspeak ανοιχτό, όταν είμαστε πολλοί, και το OBS να γράφει συνέχεια. Μπαίνω on line βλέπω ποιος είναι διαθέσιμος και καταγράφουμε τα πάντα. Όλες οι αστείες στιγμές μοντάρονται και γίνονται βίντεο που ανεβαίνει στο YouTube. Για 10 λεπτά video χρειάζονται τουλάχιστον 2 με 3 ώρες  gameplay υλικού. Όταν πρόκειται για single player αφήνω το παιχνίδι να προχωρήσει και εκεί βοηθάει η ατμόσφαιρα και τα διάφορα που συμβαίνουν. Εκεί τα 10 λεπτά video βγαίνουν αρκετά εύκολα.

Τι σημαίνει να ασχολείσαι με το YouTube στην Ελλάδα; Σε τι επίπεδο γίνεται επαγγελματικό;

Για να φτάσει κάποιος σε επίπεδο σπόνσορα ή χρηματοδότη ή και να διαφημίζεις κάποιο προϊόν πρέπει να μιλάμε για τουλάχιστον πενταψήφιο νούμερο από followers. Εγώ μέσα σε 3 χρόνια περίπου έχω μαζέψει ένα τριψήφιο νούμερο και συνεχίζω. Δεν στοχεύω σε κάτι επαγγελματικό, αφού το βλέπω σαν χόμπι. Ασχολούμαι περισσότερο με ότι μου αρέσει και όχι με ό, τι γίνεται viral μέσα στην ιντερνετική κοινότητα. Προσπαθώ να βγάζω προς τα έξω εμένα πέρα από ότι γίνονται γύρω μου.

Twitch TV – Live Streaming είναι τόσο απλό όσο φαίνεται;

Βασικό είναι να υπάρχει μια αξιοπρεπής σύνδεση (VDSL ή και παραπάνω) και ένας ανάλογος υπολογιστής, ώστε να έχουμε καλή ποιότητα ήχου και εικόνας. Το Twitch δεν έχει μεγάλη διαφορά από το YouTube σε επίπεδο entertainment, αλλά υπάρχει διαφορά στο περιεχόμενο. Στο YouTube είναι prerecorded, ενώ στο Twitch γίνονται τα Live Stream και είναι κυρίως gaming.  Στο YouTube υπάρχει δυνατότητα live, αλλά κυρίως ανεβαίνουν video.

Αγαπημένα video σου αλλά και channels που παρακολουθείς;

Σε εκτός Ελλάδος παρακολουθώ h3h3ProductionsTVFilthyFrankiDubbbzTV και από Έλληνες Kakos Xamos, και Unboxholics και άλλους έλληνες YouTubers.

Pokemon Go τι γνώμη έχεις για αυτό;

(Αφού μαζέψαμε Zubat, Pidgey, Rattata και μας την έσκασε και ένα Machoke) Όπως είμαστε τώρα παρέα, κάνουμε πλάκα και ό, τι Pokemon βρούμε μου αρέσει. Παρέες με κοινά ενδιαφέροντα και πολλές συζητήσεις. Βέβαια, δεν νομίζω ότι θα έπαιρνα τους δρόμους προς αναζήτηση και να τα πιάσω όλα.

Σχέδια για το μέλλον;

Πάντα υπάρχουν ιδέες, καινούρια παιχνίδια, σχέδια και πάνω απ’ όλα πολύ όρεξη για δημιουργία.

Xαμένη στην εφηβεία μου, gamer, βιβλιοφάγος, Πρωτάρης παίκτης σε role playing games καθώς μου αρέσει να διηγούμαι ιστορίες.Ταξιδιάρικο μυαλό γεμάτο μουσική, ταινίες και anime. Φωτογράφος ανάλογα με τη διάθεση και τα καιρικά φαινόμενα.Ίσως είμαι ονειροπόλα..... Συγκεντρώνω ήχους και εικόνες από παντού και τα μοιράζομαι με τους γύρω μου. Τρελή Υδροχόος με ζωηρή φαντασία, γεννήθηκα σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή (ίσως). Καλώς ήρθατε στον κόσμο μου, όπου κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για έκφραση.Been geek 40 years now and loved it all the way.