Η κοινότητα του CS:GO αντιδρά στο in-game coaching ban της Valve

Η κοινότητα του CS:GO έχει ξεσηκωθεί μετά την ανακοίνωση των νέων κανόνων από το ESL για τα events υπό την αιγίδα της Valve

Platform
 
Publisher
 
Developer
 

Η κοινότητα του CS:GO έχει ξεσηκωθεί μετά την ανακοίνωση των νέων κανόνων από το ESL για τα events υπό την αιγίδα της Valve

counterstrike-dedicated-server

Οι νέοι κανόνες δεν επιτρέπουν coaching την ώρα του παιχνιδιού στα Majors και το ESL δήλωσε ότι σκοπεύει να τους ακολουθήσει.

Το coaching κατά τη διάρκεια του αγώνα, αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού για πολλές επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες παρατάσσουν ένα lineup πέντε μηχανικά ικανών παικτών και έναν έκτο, αφοσιωμένο στο να οδηγεί την ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Jason «moses» O’Toole και ο Duncan «Thorin» Shields περιγράφουν ωμά τον αντίκτυπο των νέων κανόνων.

Μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του CS:GO, έπιασαν το Twitter για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους με τη μονομερή απόφαση της Valve. Παρόλο που το coaching μπορεί να κάνει το CS:GO άθλημα έξι ατόμων, η κοινότητα πιστεύει ότι κάνει το παιχνίδι πιο ανταγωνιστικό και η αφαίρεση των προπονητών θα είναι ένα βήμα προς τα πίσω για το CS:GO ως eSport.

Παρόλο που οι ομάδες θα επιτρέπεται να έχουν προπονητή, οι νέοι κανόνες επιτρέπουν στους παίκτες να επικοινωνούν μαζί του μόνο κατά τη διάρκεια του warm-up, half-time και στα timeouts. Παίκτες και προπονητές ομοίως συμφώνησαν ότι αυτός ο χρόνος δεν είναι επαρκής έτσι ώστε οι προπονητές να έχουν αντίκτυπο και επέκριναν την Valve για τη λήψη της απόφασης χωρίς εκείνους.

Υπάρχουν βέβαια και μερικοί επίλεκτοι που έχουν το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

 

Περισσότερα νέα για το Counter-Strike: Global Offensive