Ο Αθανάσιος Παπαδημητρίου αποτελεί πρότυπο για μεγάλο κομμάτι της ελληνικής σκηνής, όχι μόνο για τους θεατές, αλλά και για τους ίδιους τους παίκτες. Η συνεργασία του με οργανισμό του εξωτερικού (eSportsHero) και η παρουσία του σε τουρνουά του εξωτερικού, αποτελεί μακρινό όνειρο για πολλούς
Ο Νάσος μιλάει αποκλειστικά στην “Μ” για την “αδύναμη” Ελλάδα, αλλά και για τους καλύτερους Έλληνες παίκτες.
Έχεις δουλέψει και σε οργανισμό στην Ελλάδα. Υπάρχουν διαφορές συγκριτικά με το εξωτερικό;
«Σίγουρα υπάρχουν διαφορές. Όταν ήμουν εγώ σε Ελληνικό οργανισμό, τα πράγματα ήταν ερασιτεχνικά. Δεν είχαμε συγκεκριμένους στόχους και δεν υπήρχαν απολαβές.
Το να δουλεύεις σε οργανισμό του εξωτερικού είναι τελείως διαφορετικό. Τώρα έχω κάποιες υποχρεώσεις, πρέπει να γράφω άρθρα σχετικά με το παιχνίδι, να παίζω συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών στην ιστοσελίδα της ομάδας και να δίνω το παρόν σε κάποια μεγάλα τουρνουά του εξωτερικού».
Η Θεσσαλονίκη είναι καλύτερη από την Αθήνα στο HS γιατί έχει εμένα
Ποια πόλη της Ελλάδας είναι καλύτερη στο HS, Αθήνα ή Θεσσαλονίκη; Αν για παράδειγμα γινόταν ένα τουρνουά που θα είχε 4 παίκτες από κάθε πόλη, ποιοι θα συμμετείχαν και ποιος θα κέρδιζε;
«Η Θεσσαλονίκη γιατί έχει εμένα. Ένας θα ήμουν εγώ από Θεσσαλονίκη και ο «Spinalogaman» θα ήταν μία από τις άλλες επιλογές. Καλός παίκτης και δουλεύει αρκετά. Επόμενος θα ήταν ο «Logan», που λόγω εμπειρίας είναι καλός παίκτης. Όχι τόσο όσο λέει, αλλά είναι αρκετά καλός. Τέλος, θα έπαιρνα ή «Poulmaniac» ή «Xmaze». Λογικά τον Xmaze» μόνο και μόνο γιατί δεν νευριάζει εύκολα την ώρα που παίζει.
Στην Αθήνα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. «Dethelor» η πρώτη επιλογή, μετά θα πήγαινα σε «LetMeFarm», «kalhspera» και τέλος «ErikBeck».
Εγώ θα ήθελα να παίξω με τον «kalhspera». Είναι αρκετά έμπειρος και νομίζω θα είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος. Είναι καλύτερα να παίξω εγώ μαζί του. Μάλλον εγώ θα πήγαινα τελικό, με κάποιον από Αθήνα. Πιθανότατα με αυτόν που θα έβρισκε στον δρόμο του τον «Xmaze».
Το αggro Druid ήταν ο λόγος που έγινα γνωστός στο εξωτερικό.
Παλιότερα είχες αλλάξει το meta με ένα δικό σου Deck, το aggro Druid. To συγκεκριμένο έγινε ανάρπαστο. Πιστεύεις πως σε βοήθησε με κάποιο τρόπο η συγκεκριμένη κίνηση;
«Σίγουρα με βοήθησε. Ήταν ο λόγος που έγινα γνωστός στο ευρύ κοινό του εξωτερικού. Για εμένα το συγκεκριμένο Deck σημαίνει πολλά. Τα περισσότερα decks γίνονται με βάση κάποιο υπάρχον, με λίγες τροποποιήσεις. Κάτι τέτοιο δεν υπήρχε, ήταν δημιούργημά μου και πήγε αρκετά καλά. Κυριαρχούσε στο Ladder για 2-3 seasons και παίκτηκε αρκετά και σε τουρνουά».
Οι επιτυχίες σου σε online τουρνουά του εξωτερικού είναι περισσότερες από τις επιτυχίες σε Lan τουρνουά της Ελλάδας. Πού οφείλεται αυτό;
«Γενικά η Ελληνική σκηνή από άποψη τουρνουά είναι αρκετά αδύναμη. Στο εξωτερικό υπάρχει μεγαλύτερη προβολή και μεγαλύτερα έπαθλα. Κατά συνέπεια δίνω μεγαλύτερη προσοχή στα τουρνουά του εξωτερικού. Είναι πιο έντονη η προετοιμασία μου και καταβάλω μεγαλύτερη προσπάθεια να διακριθώ εκεί».
Πώς είδες το πρώτο πρωτάθλημα Hearthstone της Ελλάδας που διοργάνωσαν τα BNB (πρώην C4) και την καινούρια σειρά τουρνουά ΒΝΒ Top Deck Series όπου κέρδισες και το πρώτο;
«Και στα δύο τουρνουά έγινε καλή δουλειά και μοιράστηκαν και καλά έπαθλα για τα Ελληνικά δεδομένα. Στo Top Deck ήρθε και ο Μάριος (Παπασαράντος) να το τρέξει. Πήγε αρκετά καλά.
Τα C4 δεν πρόλαβα να τα παρακολουθήσω. Σαν ενέργεια μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά λόγω της ημέρας (Κυριακή) δεν κατάφερα να παραβρεθώ αρκετές φορές. Όσες φορές κατάφερα να πάω, είδα ωραία στοιχεία και μου άρεσε πάρα πολύ το γεγονός πως στους τελικούς πήραν μέρος μόνο όσοι κατάφεραν να μαζέψουν τους πόντους. Μέσω αυτής της διαδικασίας έγινε ένα τουρνουά με τους καλύτερους παίκτες σε βάθος χρόνου».
Αν μπορούσες να δημιουργήσεις μία ομάδα στο μέλλον με τρεις Έλληνες παίκτες, ποιοι θα ήταν αυτοί και γιατί;
«Γενικά δεν προτιμώ να κάνω μία ομάδα μόνο με Έλληνες. Όχι γιατί το επίπεδο δεν είναι καλό, απλά πιστεύω πως αν συναναστρέφεσαι με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, μόνο να κερδίσεις έχεις.
Σίγουρα θα έπαιρνα τον «Dethelor». Έχει πολλές γνώσεις πάνω στο παιχνίδι και η προετοιμασία του για τα τουρνουά είναι εκπληκτική. Το μοναδικό του ελάττωμα είναι πως ενώ έχει καταλήξει σε ένα line up για ένα τουρνουά, τελευταία στιγμή αγχώνεται και πολλές φορές το αλλάζει. Τις περισσότερες φορές δεν του βγαίνει σε καλό.
Δεύτερο θα επέλεγα των ErikBeck. Μπορεί αυτή την στιγμή να μην βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά η εξέλιξή του τον τελευταίο καιρό είναι μεγάλη και έχει πολύ μέλλον στο παιχνίδι. Απλά θα πρέπει να σταματήσει να παίζει Patron σε όλα τα τουρνουά.
«Kalhspera» και «LetMeFarm» θα ήταν οι δύο επιλογές μου. Είναι και οι δύο πολλοί σταθεροί σαν παίκτες. Δίνουν έμφαση στο ladder. και έχουν αρκετές γνώσεις και αρκετή εμπειρία στο παιχνίδι».
Ποια είναι η άποψή σου για τον «Fenomeno» και για τον αποκλεισμό του από τα τουρνουά της Blizzard το 2016;
«Σαν παίκτης είναι αρκετά καλός και εξελίξιμος. Όσο αφορά τον αποκλεισμό του, όντως έκανε ένα λάθος, αλλά προσωπικά θα το χαρακτήριζα ατόπημα. Η τιμωρία του ήταν υπερβολική. Για να φτάσεις στην πρώτη θέση του ladder θέλεις πολλά παιχνίδια και μεγάλο win rate. Ακόμα και δέκα παιχνίδια να πάρεις , δεν είναι αρκετά. Για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να είσαι καλός».
Social Media
18.202 Likes
582 Followers
3.940 Subscribers
2.114 Followers
3.386 Followers