Το Pokemon Go είναι ένα περιπετειώδες παιχνίδι

Το Pokemon Go ξεκίνησε πανηγυρικά, βγάζοντας τους παίκτες έξω από τα σπίτια τους να ψάχνουν για Pokemon παντού

Platforms
 
Developer
 

Το Pokemon Go ξεκίνησε πανηγυρικά, βγάζοντας τους παίκτες έξω από τα σπίτια τους να ψάχνουν για Pokemon παντού

pokemon-go

Το Pokémon Go είναι ένα παιχνίδι για κινητά, που ενθαρρύνει τους παίκτες να χρησιμοποιούν το GPS και τις κάμερες των smartphones τους, για να πιάσουν τα εικονικά Pokémon σε περιοχές στον πραγματικό κόσμο. Οι περιοχές μπορεί να είναι οπουδήποτε: ξηρά, θάλασσα, αέρας, κατοικίες και δημόσια κτίρια. Και είναι όπως ακριβώς στο κανονικό παιχνίδι, κάποια Pokemon είναι της μέρας και κάποια της νύχτας, ενώ βρίσκονται παντού 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Εννοείται επίσης, ότι έχουμε pokemon gyms, item shops και eggs, αλλά ας τα δούμε αναλυτικά.

Τα καλά νέα είναι ότι το Pokemon GO υπάρχει για iOS και Android. Τα άσχημα νέα είναι ότι κάποιοι από τους παίκτες ενώ παίζουν απορροφούνται τόσο από το παιχνίδι, που γίνονται είτε θύτες είτε θύματα ατυχημάτων, τροχαίων και άλλων.  Το Pokémon Go είναι ένα νέο κινητό παιχνίδι από τη Nintendo επαυξημένης πραγματικότητας. Και όταν λέμε «επαυξημένης πραγματικότητας» σημαίνει ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη φωτογραφική μηχανή και το GPS του τηλεφώνου σας, για να πιάσετε Pokémon στον πραγματικό κόσμο γύρω σας. Έτσι, ενώ πάτε με τα πόδια στη δουλειά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, για να πιάσετε ένα Bulbasaur στο πεζοδρόμιο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, ενώ οδηγείτε προς στην εργασία σας ή κάπου αλλού. Εδώ είναι που αρχίζουν τα δύσκολα. Σίγουρα πρέπει να τα πιάσετε όλα, άλλα μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί σοβαρά τροχαία ατυχήματα, αλλά και προσωπικά ατυχήματα από απροσεξίες εν ώρα «δράσης». Όλοι χρησιμοποιούμε τα κινητά όταν οδηγούμε, γιατί να μην πιάσουμε και ένα, δυο, τρία Pokemon;

pokemon-go1-800x400

Τα απρόσμενα γεγονότα συνεχίζονται. Παρατηρούμε ότι το 70% από τα ορόσημα στο παιχνίδι, μέσα στα οποία είναι είτε Gyms, είτε PokéStops είναι εκκλησίες. Έτσι, πολλοί παίκτες Pokémon Go κατευθύνονται προς τις εκκλησίες, έτσι ώστε να μπορέσουν να συλλέξουν νέα τέρατα και άλλα αντικείμενα στο παιχνίδι. Δεδομένου της περίεργης προϊστορίας των Pokémon με τα διάφορα πνευματικά θέματα, για να μην αναφέρουμε και την απόλυτη ευθιξία της θρησκείας, αυτό έχει μετατραπεί σε μια παράξενη εμπειρία παιχνιδιού: Σε απάντηση σε αυτή την ιδιοτροπία του Pokémon Go, πολλοί παίκτες χρησιμοποιούν τα social media για να αστειευτούν για την εμπειρία τους με τις εκκλησίες. Εδώ είναι μια μικρή γεύση:

eoftvxcrceklsmncvu6t

Γιατί τόσες πολλές εκκλησίες; Αυτό είναι απλά μια εικασία, αλλά το σύστημα GPS που το παιχνίδι χρησιμοποιεί την σήμανση από τα αξιοθέατα, που είναι πιο κοντά στους παίκτε και, επίσης, κάποιοι παίκτες απλώς τυχαίνει να ζουν κοντά σε περισσότερες εκκλησίες από οτιδήποτε άλλο κεντρικό σημείο. Επίσης πολλά από τα ορόσημα στο Pokemon Go εισάγονται από το Ingress, το προηγούμενο παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας της Niantic.

Θα μπορούσε να είναι ο ύμνος των απανταχού trainers

Εκτός από εκκλησίες, έχουμε και τα αστυνομικά τμήματα. Η αστυνομία στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας έστειλε ένα μήνυμα για το κύμα των νέων παικτών Pokémon Go. Τους ζητάει να είναι προσεκτικοί, να βλέπουν και από τις δυο μεριές όταν διασχίζουν το δρόμο και τους παρακαλεί να μην μπαίνουν σε ένα αστυνομικό τμήμα, ενώ προσπαθούν να πιάσουν ένα Sandshrew. Προφανώς, ένα αστυνομικό τμήμα δεν είναι η ιδανική τοποθεσία για ένα τσούρμο παιδιά απασχολημένα με τα λαμπερά Android τηλέφωνα τους.

The night is dark and full of terrors

Αν και το παιχνίδι σας προκαλεί να βγείτε έξω και να εξερευνήσετε τον κόσμο, μερικά από τα πιο δημοφιλή screenshots της εφαρμογής είναι μέσα σε μια τουαλέτα ενώ πιάνουν ένα Pokémon. Αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη, αφού οι άνθρωποι αγαπούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ είναι στο μπάνιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ενώ παίζουν Pokémon στην τουαλέτα και έτσι έχουμε μερικά ξεκαρδιστικά screencaps. Περισσότερα περίεργα μέρη που βρέθηκαν Pokemon μπορείτε να δείτε εδώ. Σας αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος δηλαδή τα αυγά. Για να εκκολαφτεί ένα αυγό χρειάζονται τουλάχιστον 5 χιλιόμετρα κανονικού βαδίσματος ή ελαφρού τρεξίματος. Θέλει συγκεκριμένη ταχύτητα, οπότε ξεχάστε το αυτοκίνητο και το διάδρομο του γυμναστηρίου, διότι η πορεία σας καταγράφεται μέσω gps ότι « περπατάτε » κανονικά. Για τα σπάνια μπορεί να φτάσει και στα 10 χιλιόμετρα και είναι και το πιο σίγουρο level up  του χαρακτήρα σας.

Εν κατακλείδι, έχουμε ένα παιχνίδι που σας βγάζει έξω από το σπίτι, σας πηγαίνει σε μέρη που ίσως να μην πηγαίνατε ποτέ, σας βάζει στη διαδικασία να γυμναστείτε, αλλά και να προσέχετε παραπάνω τους εαυτούς σας.

Πηγές 

elitedaily.com

kotaku.com

 

Περισσότερα νέα για το Pokemon GO

Xαμένη στην εφηβεία μου, gamer, βιβλιοφάγος, Πρωτάρης παίκτης σε role playing games καθώς μου αρέσει να διηγούμαι ιστορίες.Ταξιδιάρικο μυαλό γεμάτο μουσική, ταινίες και anime. Φωτογράφος ανάλογα με τη διάθεση και τα καιρικά φαινόμενα.Ίσως είμαι ονειροπόλα..... Συγκεντρώνω ήχους και εικόνες από παντού και τα μοιράζομαι με τους γύρω μου. Τρελή Υδροχόος με ζωηρή φαντασία, γεννήθηκα σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή (ίσως). Καλώς ήρθατε στον κόσμο μου, όπου κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για έκφραση.Been geek 40 years now and loved it all the way.