Μία νέα ομοσπονδία για τα eSports κάνει την εμφάνιση της

Στο παιχνίδι και η IeSF

Platform
 

Στο παιχνίδι και η IeSF

IeSF1

Μετά την WESA, σειρά πήρε η IeSF. Σκοπός του οργανισμού δεν είναι η οργάνωση τουρνουά και η συνεργασία με ομάδες, αλλά η πλήρης προστασία των νομικών δικαιωμάτων των παικτών. Η συγκεκριμένη κίνηση αποσκοπεί στην εκμηδένιση περιστατικών εκμετάλλευσης, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών, σε συνδυασμό  με την έλλειψη εμπειρίας στον χώρο, αποτελούν εύκολη λεία για τους «καρχαρίες» στα eSports.

Η ανακοίνωση του οργανισμού:

«Η δημιουργία ενός οργανισμού που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των παικτών, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την προώθηση των eSports».

Το δελτίο τύπου:

«H διαδικασία για την επιλογή της eSports επιτροπής θα ξεκινήσει με τα 45 κράτη- μέλη της IeSF, ενθαρρύνοντας τους αθλητές να εγγραφούν ανεξαρτήτως σε ποιο eSport αγωνίζονται».

Η IeSF σχεδιάζει να οργανώσει μία συμβουλευτική ομάδα από έμπειρα μέλη στον χώρο του αθλητισμού, ώστε να δώσουν κύρος και αξιοπιστία στους αντιπροσώπους των αθλητών. Στα θετικά προστίθεται ότι έχει ήδη υπάρξει συμφωνία με την WADA, με σκοπό την αποφυγή περιστατικών χρήσης παράνομων ουσιών.

Το IeSF είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός, με έδρα την Ν. Κορέα και απαρτίζεται από 45  μέλη, του οποίου στόχος είναι να αναγνωριστούν τα eSports ως αθλήματα. Η ομάδα ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008 από οκτώ μέλη, έχει όμως αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και έχει αρχίσει να φιλοξενεί τις δικές της εκδηλώσεις από το 2009.