Τα eSports έρχονται στο Sky

Μετά το ESPN ήρθε η σειρά του Sky

Μετά το ESPN ήρθε η σειρά του Sky

f1

Το Sky είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο στην Αγγλία και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Αποφάσισε λοιπόν, να επενδύσει στην αγορά με τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης παγκοσμίως, που δεν είναι άλλη από τα eSports.

Είναι γεγονός πως τα eSports μεγαλώνουν μέρα με την μέρα και κατ’επέκταση, πολλοί είναι οι άνθρωποι που επενδύουν σε αυτά. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το Sky, από μία επιχείρηση που έχει το 100% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πιο εμπορικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στον κόσμο, του Premier League.

Το τηλεοπτικό δίκτυο θα ξεκινήσει με ένα κανάλι και η πιθανή ονομασία θα είναι “SkyeSports”. Θα μεταδίδει αποκλειστικά eSports και όχι γενικά θέματα που αφορούν τον Gaming. Οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες για τα δικαιώματα των τουρνουά έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για να καλύψουν τηλεοπτικά το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού, το Dota2 International 2016. Στόχος της επιχείρησης είναι να προσελκύσει το κοινό που ασχολείται με το επαγγελματικό κομμάτι των ηλεκτρονικών αθλημάτων. Για αρχή θα παρουσιάζει τουρνουά για LOL, Dota2, Hearthstone, CS:GO. Σε περίπτωση που συμπέσουν κάποια τουρνουά η έμφαση θα δίνεται στο πιο «εμπορικό», ενώ αργότερα θα μεταδίδεται σε επανάληψη και το «λιγότερο» εμπορικό τουρνουά. Ο «κενός» τηλεοπτικός χρόνος θα καλύπτεται με επαναλήψεις και εκπομπές, ενώ προτεραιότητα θα αποτελέσει και μία σειρά από ντοκιμαντέρ που θα ενημερώνει τους μη μυημένους στον χώρο των eSports.

Τέλος, ίσως να υπάρχει και μία αρνητική έκβαση όλου αυτού, καθώς υπάρχουν φόβοι στην Αγγλία για πιθανή κατοχύρωση δικαιωμάτων, μιας και σε μία τέτοια περίπτωση θα απαγορεύεται να μεταδίδεται «ιντερνετικά», οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό από τα τουρνουά.

Tags
,