Η Ιαπωνία δίνει άδειες εργασίας σε ξένους επαγγελματίες gamers

Μια καινούρια ευκαιρία εργασίας στο εξωτερικό εμφανίζεται

Μια καινούρια ευκαιρία εργασίας στο εξωτερικό εμφανίζεται καθώς η Ιαπωνία δίνει για πρώτη φορά άδειες εργασίας σε ξένους επαγγελματίες gamers

professional-gamers-banned-for-cheating

Η κίνηση χειροκροτήθηκε από μέλη του κλάδου ως ένα όφελος για τα esports και τους gamers στην Ιαπωνία.
Υπάρχει μια ποσότητα θέσεων εργασίας που εμφανίζονται γρήγορα στο μυαλό, για τα οποία οι αλλοδαποί μπορούν να αποκτήσουν μια ιαπωνική βίζα εργασίας. Καθηγητής ξένων γλωσσών είναι μακράν η πιο κοινή, αλλά και ειδικευμένες θέσεις στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς και ορισμένες ειδικότητες μηχανικών, είναι επίσης βιώσιμες εργασιακές προτάσεις, με τις οποίες μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει το νομικό δικαίωμα να εργαστεί στη χώρα.

Τώρα, όμως, φαίνεται να υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσει κάποιος μια ιαπωνική βίζα: να είναι πραγματικά πάρα πολύ καλός στα video games. Τον Ιανουάριο, οι DetonatioN Gaming, μια ομάδα esports που έχει την βάση της στο Νομό Chiba, καλωσόρισε τους Ki Hon Χαν και Sang Χο Yun στο ρόστερ της. Οι ειδικοί στο League of Legends , οι οποίοι ονομάζονται Eternal και Catch στο επαγγελματικό επίπεδο, είναι υπήκοοι Κορέας και για να ζήσουν και να εργαστούν με πλήρες ωράριο στην Ιαπωνία, χρειάζονταν βίζες.

pg-22

Και πλέον τις έχουν. Στις 30 Μαρτίου, η Ομοσπονδία eSports της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι στους Han και Yun χορηγήθηκαν θεωρήσεις ψυχαγωγίας Κατηγορίας 3 από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η πιστοποίηση είναι η ίδια με αυτή που δίνεται στους ξένους επαγγελματίες αθλητές που συνδέονται με τις ιαπωνικές αθλητικές ομάδες. Σε δημοσιοποίηση της εξέλιξης, η Ομοσπονδία eSports της Ιαπωνίας επαίνεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την απόφαση του, χαρακτηρίζοντάς την «ένα ιστορικό γεγονός που αναγνωρίζει επισήμως τους επαγγελματίες e-αθλητές ως ίσους με τους συναγωνιστές τους σε άλλα αθλήματα.»

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι η αύξηση της ελευθερίας της κινητικότητας για τους pro gamers θα είναι όχι μόνο ευεργετική για τον τομέα του ιαπωνικού τομέα των e-sports (ο οποίος υστερεί σε σχέση με πολλούς από τους ομολόγους του σε άλλα μέρη της Ασίας και της Δύσης), αλλά και ότι θα συμβάλει σε ένα υψηλότερο επίπεδο ανταγωνιστικών προτύπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

pg-11

 

Xαμένη στην εφηβεία μου, gamer, βιβλιοφάγος, Πρωτάρης παίκτης σε role playing games καθώς μου αρέσει να διηγούμαι ιστορίες.Ταξιδιάρικο μυαλό γεμάτο μουσική, ταινίες και anime. Φωτογράφος ανάλογα με τη διάθεση και τα καιρικά φαινόμενα.Ίσως είμαι ονειροπόλα..... Συγκεντρώνω ήχους και εικόνες από παντού και τα μοιράζομαι με τους γύρω μου. Τρελή Υδροχόος με ζωηρή φαντασία, γεννήθηκα σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή (ίσως). Καλώς ήρθατε στον κόσμο μου, όπου κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για έκφραση.Been geek 40 years now and loved it all the way.