Συνέντευξη με τον αρχηγό της CS:GO ομάδας του GameSpace

Βρήκαμε την ευκαιρία να «ανακρίνουμε» τον αρχηγό της ομάδας CS:GO του GameSpace και μαζί με τις νέες εξελίξεις μας αποκάλυψε και μία αποχώρηση από την ομάδα

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Βρήκαμε την ευκαιρία να «ανακρίνουμε» τον αρχηγό της ομάδας CS:GO του GameSpace και μαζί με τις νέες εξελίξεις μας αποκάλυψε και μία αποχώρηση από την ομάδα

483785474_preview_1

Σε αλλαγή προχώρησε πριν λίγες ημέρες η ομάδα Counter Strike: Global Offensive του Gamespace. Ο λόγος ήταν καθαρά για την βελτίωση της ομάδα, σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι αυτής. Έτσι, τη θέση του Γιάννη «tr1h» Σαρμίδη  ήρθε να αντικαταστήσει ο Δημήτρης «speqt» Χαλκίδης.

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικότερα τις εξελίξεις.

Η ομάδα του Gamespace CS:GO δουλεύει σε πυρετώδεις ρυθμούς με πολλά τουρνουά να βρίσκονται στο προσκήνιο μέχρι το τέλος του 2016. Η ομάδα αυτή την στιγμή είναι στο ESEA Open League, και την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει και το ESL Summer League 2016, όπου στον όμιλο θα αντιμετωπίσουν τις εξής Ελληνικές ομάδες: Super Heroes, TheWebLarisa, FURy, DamnHacks, GROF CS:GO TEAM, SYSTEM F, Crew Of Disaster. Εκτός των παραπάνω, η ομάδα θα είναι ενεργή και στα υπόλοιπα Ελληνικά online tournaments όπως στα inSpot Go4CS:GO Greece Cup αλλά και τους μηνιαίους τελικούς, καθώς και, πριν κλείσει το 2016, στα lan events που θα έρθουν όπως στη ΔΕΘ.

1d91eab5294341baac0b1768ae8626d1

H ομάδα αυτή την στιγμή αποτελείται από τους παρακάτω παίκτες:

  • Νικός «TAZ» Σταυρακάκης
  • Αβράαμ «WarRr-« Καραογλανιδης
  • Παναγιώτης «KaraS» Καρακάσογλου
  • Δημήτρης «JimmyTheking» Ντοπέσιτος
  • Δημήτρης «speqt» Χαλκίδης

Εν συνεχεία, ο Νικός «TAZ» Σταυρακάκης μας απάντησε σε μερικές ερωτήσεις με απώτερο σκοπό το κοινό να ενημερωθεί για τις εξελίξεις αλλά και να γνωρίσει την οπτική των παικτών.

Ποιος είσαι; Από που είσαι; Ποια η σχέση σου με το CS και τι σε ώθησε για να παίξεις σε μία competitive CS:GO ομάδα;

Το όνομα μου είναι Νικόλαος Σταυρακάκης και είμαι από την Κρήτη αλλά κατοικώ μόνιμα στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Με το CS σαν game ασχολούμαι από το 2002 και από το release της 1.5 έκδοσης του. Από την αρχή που ασχολήθηκα με αυτό πάντα είχα στο μυαλό μου να κάνω κάτι πιο σοβαρό από το απλά να ασχολούμαι για να περνάω την ώρα μου.Έτσι από το 2003 μέχρι και το 2008 έπαιζα σε ομάδες, πάντα προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό. Από τον Αύγουστο του 2015 άρχισα το CS:GO και φυσικά η επιθυμία μου να παίζω competitive CS δεν είχε αλλάξει με τα χρόνια. Μέσα στους τελευταίους εννιά μήνες πέρασα από 2-3 ομάδες μαθαίνοντας πράγματα για το παιχνίδι, και τους τελευταίους 2 μήνες έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια στον οργανισμό του Gamespace με σκοπό να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Θα ήθελα να μου πεις σχετικά με τις διοργανώσεις που έχετε πάρει μέρος, όπως το ESEA Open League, το ESL Summer League που έρχεται αλλά και για τα μελλοντικά lan events που θα κλείσουν το 2016. Τι στόχους έχετε και πως βλέπετε την πορεία σας σε αυτά;

Αυτή τη στιγμή είμαστε στο ESEA Open League με στατιστικά 1-1-0. Λαμβάνοντας υπόψη ότι στο πρώτο μας αγώνα παίξαμε τέσσερις λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπισε ένας συμπαίκτης μας, μπορώ να πω ότι έχουμε ξεκινήσει αρκετά δυνατά. Στόχος μας είναι να περάσουμε στο τέλος της 22ης σεζόν στις 56 πρώτες ομάδες (από τις 260) για τα playoffs, κάτι το οποίο θα μας δώσει και την πρόκριση για το ESEA Intermediate League για την σεζόν 23. Επίσης όπως ανέφερες συμμετέχουμε και στο ESL Summer League, το οποίο ξεκινάει την Τρίτη 14 Ιουνίου. Εκεί επίσης έχουμε σαν στόχο να περάσουμε στα playoffs των ελληνικών ομάδων διεκδικώντας στη συνέχεια την πρόκριση μας στην τελική φάση. Παράλληλα προσπαθούμε να στηρίξουμε την προσπάθεια του ESL Greece λαμβάνοντας μέρος στα εβδομαδιαία Go4CS:GO tournaments αλλά και στα μηνιαία finals έχοντας σταθερή παρουσία. Τώρα, σχετικά με τα μελλοντικά Lan Events, φυσικά, όπως κάθε ελληνική ομάδα, περιμένουμε με ανυπομονησία το tournament στην ΔΕΘ. Για εμάς, σαν μία καινούργια ομάδα, θεωρώ ότι μια καλή εμφάνιση θα αποτελούσε η παρουσία μας στους 8 καλύτερους, κάτι που θέλουμε να αποδείξουμε πρωτίστως στους εαυτούς μας.

Τι γνώμη έχεις σχετικά με την αλλαγή στην οποία προέβη ο οργανισμός; Ποια είναι η γνώμη σου για τον καινούριο μέλος της ομάδας;

Προσωπικά πιστεύω ότι η αλλαγή που έγινε στην ομάδα είναι κάτι το οποίο θα μας ανεβάσει σε επίπεδο.Ο Δημήτρης είναι γνωστός σε όλο το Ελληνικό CS Scene και δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι ένας παίχτης με τεράστια εμπειρία, ταλέντο αλλά και πολλές διακρίσεις στο χώρο του CS. Είναι πραγματικά ευλογία να έχεις την δυνατότητα να παίζεις μαζί με τέτοιους παίχτες. Έκτος από το ατομικό του ταλέντο πιστεύω ότι και τα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα θα κερδίσουν πολλά πράγματα έχοντας τον σαν συμπαίκτη, όπως φυσικά και εμείς οι υπόλοιποι. Ο οργανισμός με την συγκεκριμένη κίνηση έδειξε ότι θέλει να καταφέρουμε το κάτι παραπάνω, πιστεύοντας σε μας και στην προσπάθεια που γίνεται. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι μας, δουλεύοντας σκληρά για να μην απογοητεύσουμε ούτε αυτούς αλλά ούτε και τους εαυτούς μας. Το υπόλοιπο roster της ομάδας αποτελείται από εμένα έχοντας τον ρόλο του IGL (in game leader) ,από τον Kara-S στον ρόλο του secondary entry fragger, τον WarRr- στον ρόλο του awper και τον JimmyKing στον ρόλο του secondary awper/support rifler. Ο Kara kai o Warr είναι δύο νέα παιδιά από τα Γιαννιτσά οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι με το ταλέντο που έχουν αλλά και την όρεξη τους μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο. Ο JimmyKing είναι ένας επίσης γνωστός Έλληνας CS player με ισχυρή παρουσία τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει την εμπειρία αλλά και το ταλέντο που χρειάζεται κάθε ομάδα και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε μαζί μας.

 Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι τελευταίο πριν σε αφήσουμε;

Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι  η επιθυμία μου να δω το Ελληνικό CS Community να μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ, έτσι ώστε να υπάρχουν κίνητρα για τα νέα παιδιά να ασχοληθούν στο μέλλον με το CS όχι σαν ασχολία, αλλά σαν επάγγελμα, όπως βλέπουμε να γίνεται όλα αυτά τα χρόνια ανά τον κόσμο.

Εμείς ευχόμαστε με τη σειρά μας καλή αρχή και καλή συνέχεια στον Νίκο αλλά και στην υπόλοιπη ομάδα και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Υ.Γ. Σήμερα η ομάδα θα παίξει σε δύο αγώνες στο ESEA Open League. Αντίπαλοί της θα είναι οι PlayPark και οι Rezistance CS. Τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στις 20:00 και 23:30 αντίστοιχα.

Περισσότερα νέα για το Counter-Strike: Global Offensive

Υποστηρίζει οτιδήποτε (σχεδόν) μπορεί να αναχθεί σε τέχνη. Κάποια στιγμή το πτυχίο της θα γράφει "Ιστορικός", και όταν δεν μαθαίνει ημερομηνίες & ιστορικά γεγονότα παίζει & δοκιμάζει ό,τι game υπάρχει.