Κατά πόσο βγήκαν αληθινές οι προβλέψεις για τους τέσσερις θεούς του «Whispers of the old Gods»;
Αρκετές ημέρες πριν ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου expansion στο Hearthstone, Whispers of the old Gods, είχαμε παραθέσει ένα άρθρο με μία πρώτη γνώμη για τους τέσσερις θεούς, για το εάν παίξουν και για το πόσο καλοί είναι. Το παρόν άρθρο θα κάνει μία μικρή κριτική για την έως τώρα χρήση αυτών των καρτών, ώστε να δούμε εάν πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας!
C’Thun: Από την πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας του Whispers of the old Gods η πλειοψηφία των παικτών ανά τον κόσμο, επιχείρησαν να σχεδιάσουν decks με βασικό συντελεστή ποιον άλλον, παρά τον C’thun. Κατά κύριο λόγο, οι classes που είδαν την περισσότερη χρήση ήταν οι Druid, Priest, Warlock και ο Warrior. Προς απογοήτευση των περισσοτέρων, κανένα από τα παραπάνω δεν είχε την δυναμική την οποία ήλπιζαν. Τα C’thun decks αποδείχθηκαν αρκετά ασταθή και αδύναμα καθώς ξέμειναν από κάρτες από την αρχή του παιχνιδιού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιστρέψουν στο παιχνίδι σε περίπτωση που έμεναν πίσω. Το μόνο από τα παραπάνω που έχει μία άλφα δυναμική είναι ο Priest καθώς το υπερβολικό heal που διαθέτει όπως και τα αρκετά removals, τόσο spot, όσο και mass, μπορεί να τον κάνει να επαναφέρει τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Ίσως στο άμεσο μέλλον να βρεθεί κάποια κατάλληλα σχεδιασμένη λίστα που να μπορέσει να μπει στο 1ο Tier και να είναι ανταγωνιστική.
N’zoth, the Corruptor: Ο N’zoth θα μπορούσαμε να πούμε, πως αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη του expansion. Και αυτό διότι, γύρω από αυτόν «χρίστηκαν» σταθερότατα και θα μπορούσε κανείς να πει, παντοδύναμα decks που δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα. Στην αρχή, προσωπικά ήμουν αρκετά επιφυλακτικός για την συγκεκριμένη κάρτα, όμως με διέψευσε κατηγορηματικά . Κατά κύριο λόγο ο Paladin και ο Priest έχουν τα καλύτερα N’zoth decks, όμως και ο Rogue έχει αρκετές προοπτικές για εξίσου δυνατή λίστα. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Chukki κέρδισε το Dreamhack βασιζόμενος σε δύο N’zoth decks! Αναλογιστείτε το.
Y’shaarj, the Unbound: Όπως θα θυμάστε από το προηγούμενο άρθρο, είχαμε κρατήσει αρκετές επιφυλάξεις για τον Y’shaarj, καθώς δεν είχαμε την πεποίθηση πως θα μπορέσει να χωρέσει σε κάποιο deck. Η αλήθεια είναι πως πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας. Ο Y’shaarj είναι αρκετά έως πολύ αργός, και οι δοκιμές που έγιναν οδήγησαν σε control decks με minions άνω των 7 mana ώστε να μπορέσει, όταν εισέλθει στο board, να φέρει παρέα του κάποιο από τα δυνατά σας πλάσματα. Όμως, όπως διαπίστωσαν οι περισσότεροι, ήταν άδικος κόπος, καθώς υπήρχαν πολλές πιθανότητες να έχετε εξοντωθεί από τον αντίπαλο ώσπου να έρθει εκείνη η ώρα. Έτσι όπως είδε το «φως της ημέρας» ο Y’shaarj, έτσι ακριβώς παρέμεινε μέσα στην συλλογή των παικτών χωρίς να δει ουσιαστική χρήση !
Yogg-Sharon, Hope’s End: Ο Yogg-Sharon κάνει ακριβώς αυτό που αναγράφει ο τίτλος του, σε αποτρέπει από το να ελπίζεις. Το RNG αυτής της κάρτας έχει ξεπεράσει το RNG οποιουδήποτε άλλου πλάσματος ή spell στο παιχνίδι. Παρ’όλα αυτά, έχουν φτιαχτεί πάρα πολλά decks που παίζουν αποκλειστικά για εκείνον, δηλαδή απαρτίζονται μόνο από removals και minions που τους βοηθούν είτε να πάρουν πίσω κάποιους πόντους ζωής, είτε να τραβήξουν παραπάνω κάρτες σε έναν γύρο, φτάνοντας σε σημείο ρίχνοντας τον Yogg, εκείνος με την σειρά του να κάνει cast γύρω στα 10 συν spells. Αυτή η κάρτα θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει αγαπηθεί και έχει μισηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη σε αυτό το expansion.
Φτάνοντας στο τέλος, θα μπορούσαμε να σας πούμε πως κατά μεγάλο ποσοστό πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας για τις παραπάνω κάρτες. Αν όμως θα έπρεπε να υπάρξει και μία βαθμολογία σε αυτές, αυτή θα ήταν με επιείκεια ( 7/10) .
Μείνετε συντονισμένοι στο Gamespace.gr για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με το gaming και όχι μόνο!
Social Media
18.202 Likes
582 Followers
3.940 Subscribers
2.114 Followers
3.386 Followers