Που το πάει η RIOT με την πολιτική της;

Τον τελευταίο καιρό βροχή πέφτουν τα bans από τη RIOT αδιακρίτως σε παίκτες streamers αλλά και LCS ομάδες

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Τον τελευταίο καιρό, βροχή πέφτουν τα bans από τη RIOT αδιακρίτως σε παίκτες streamers αλλά και LCS ομάδες

renegades

Μετά από bans γνωστών παικτών και streamers, η RIOT εξαντλεί την αυστηρότητα της σε ομάδες της Βόρειας Αμερικής όπως οι Team Impulse, οι Renegades (αλλά και η Ευρωπαϊκή τους έκδοση Bandidos) και οι Team Dragon Knights.

Αιτία; Το γεγονός πως Renegades και TDK έκαναν μεταγραφή παικτών αλλά αυτοί συνέχιζαν να παίζουν από το gaming house των TDK και να πληρώνονται από αυτούς, ενώ ήταν στην ιδιοκτησία των Renegades. Οι Renegades πέρα από αυτό, συμβουλεύονταν τον πρώην ιδιοκτήτη τους Chris Badawi ενώ του είχε απαγορευτεί η ενασχόλησή του με το LoL για παλαιότερο «αδίκημα» του.  Αδικήματα, που σε όσους δεν έχουν νομικές γνώσεις φαντάζουν τουλάχιστον αστεία, διακυβεύουν την ανάπτυξη των esports  διώχνοντας χωρίς λόγο ομάδες και χορηγούς.

Όσο για την Team Impulse, η κατηγορία ήταν πως ενώ είχε πληρώσει το minimum που ήταν υποχρεωμένη στους παίκτες της, έλλειψη συμβολαίων δεν μπόρεσε να διαπιστώσει αν ευσταθούσαν οι κατηγορίες των παικτών πως δεν τους δόθηκαν οι extra συμφωνημένες απολαβές.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στις πηγές μας σχετικά με τους RNG και TDK αλλά και για TiP.

tip

Μπορεί να μην είμαστε νομικοί, να μην έχουμε πρότερη εμπειρία και υπόβαθρο στην διατύπωση νόμων, στη χρησιμότητα που αυτοί πρέπει να έχουν αλλά και στον τρόπο που γίνεται η επιβολή τους, αλλά ας δούμε την άποψη μιας γνωστής δικηγόρου που ασχολείται με τα eSports, της  Anna B. Baumann.

Στο άρθρο της στην DailyDot «To LCS χρειάζεται μια επιτροπή παραπόνων να επανεξετάσει τους κανονισμούς«, η RIOT κατηγορείται πως οι κανονισμοί είναι έτσι φτιαγμένοι για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εταιρίας έναντι των υπολοίπων εμπλεκομένων. Επίσης, πως οι κανονισμοί δεν ευνοούν την ισονομία αλλά όσο πιο πάνω είναι κανείς στην ιεραρχία, τόσο περισσότερο ευνοείται.

Προτείνεται ένα «αθλητικό δικαστήριο» το οποίο θα λύνει με διαφάνεια τις όποιες διαφορές προκύπτουν και δεν θα είναι η RIOT η οποία θα αποφασίζει με διαφορετικές ερμηνείες κάθε φορά για τους ίδιους κανόνες πίσω από κλειστές πόρτες μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες.

Προφανώς και το προϊόν είναι δικό της, αλλά όταν κάτι γίνεται παγκόσμιο δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι με απολυταρχικό τρόπο, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις οργανισμών αλλά και εκατομμυρίων παικτών.

Πιστεύετε πως η RIOT βαδίζει σωστά ή πως το έχει παρακάνει τελευταία γενικότερα με τις αποφάσεις που παίρνει;

Επειδή όσο γράφουμε το κείμενο υπάρχουν συνεχώς updates δείτε την αντίδραση κάποιων παικτών από τους Renegades οι οποίοι τάσσονται υπέρ της ομάδας τους στις κατηγορίες της RIOT πως κινδύνεψε η ατομική τους ακεραιότητα. Ένα ακόμα δείγμα πως η RIOT ίσως έχει χάσει το μέτρο σχετικά με τις επιβολές των ποινών.

twitter

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Gamer since: 1983