4 Μαϊου: Παγκόσμια ημέρα Star Wars

«May the Fourth be with you»

«May the Fourth be with you» (May the Force be with you)

may-fourth-mlb-star-wars

Η αναφορά χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαΐου, 1979, την ημέρα που η Μάργκαρετ Θάτσερ ανέλαβε τα καθήκοντά της ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. Ένα online άρθρο ειδήσεων από το Δανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, είπε ότι το πολιτικό κόμμα της, οι Συντηρητικοί, τοποθέτησαν μια συγχαρητήρια διαφήμιση σε μια εφημερίδα που ονομαζόταν The London Evening News, λέγοντας «Ας είναι η με εσάς, Μάγκι. Συγχαρητήρια.» (May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations). Η πρόταση χρησιμοποιήθηκε σε μια συζήτηση στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου στις 4 Μαΐου 1994.

Το 2011, η πρώτη οργανωμένη γιορτή του Star Wars Day πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο, στον Καναδά στο Toronto Underground Cinema. Με μια παραγωγή από τον Sean Ward και την Alice Quinn, οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν το Original Trilogy Trivia Game Show, έναν διαγωνισμό στολών με κριτές διασημότητες της εποχής και τις καλύτερες ταινίες – αφιερώματα του web, mash-ups, παρωδίες, και remixes στη μεγάλη οθόνη. Η δεύτερη ετήσια γιορτή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012.

Από το 2013, η Walt Disney Company έχει κάνει επίσημη την γιορτή με πολλές εκδηλώσεις σε Disneyland και Walt Disney World. Η Disney αγόρασε την Lucasfilm συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων Star Wars στα τέλη του 2012.

Η συγκεκριμένη μέρα έγινε τόσο δημοφιλής που η 5η Μάη έχει επικρατήσει να ονομάζεται «Η εκδίκηση της 5ης» (Revenge of the Fifth), ένα λογοπαίγνιο πάνω στο στο Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith. Την ημέρα αυτή, οι οπαδοί της Σκοτεινής Πλευράς (Dark Side) εορτάζουν τους Sith Lords.

Για το Star Wars Day 2015, οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό παρακολούθησαν Star Wars.

  • Τι σας προτείνουμε να κάνετε εκείνη την μέρα ή και την επόμενη ή και κάθε μέρα:
  • Να δοκιμάσετε τη επιλογή free-to-play του Star Wars: The Old Republic
  • Να κάνετε ατελείωτες μάχες στο Star Wars Battlefront αφού διαβάσετε πρώτα το παρακάτω Review
  • Να δείτε τους χαρακτήρες μέσα στο Disney Infinity 3.0: Play Without Limits
  • Και φυσικά . . . να δείτε ακόμη και αν την έχετε ήδη δει, γιατί μια, δύο φορές δεν είναι αρκετές, την ταινία  «Star Wars: The Force Awakens»

Xαμένη στην εφηβεία μου, gamer, βιβλιοφάγος, Πρωτάρης παίκτης σε role playing games καθώς μου αρέσει να διηγούμαι ιστορίες.Ταξιδιάρικο μυαλό γεμάτο μουσική, ταινίες και anime. Φωτογράφος ανάλογα με τη διάθεση και τα καιρικά φαινόμενα.Ίσως είμαι ονειροπόλα..... Συγκεντρώνω ήχους και εικόνες από παντού και τα μοιράζομαι με τους γύρω μου. Τρελή Υδροχόος με ζωηρή φαντασία, γεννήθηκα σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή (ίσως). Καλώς ήρθατε στον κόσμο μου, όπου κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για έκφραση.Been geek 40 years now and loved it all the way.