$500 εκατομμύρια έσοδα προβλέπονται για τα eSports

Σύμφωνα με πληροφορίες και προβλέψεις, τα έσοδα των esports για το 2016 θα πλησιάσουν τα 500 εκατομμύρια δολάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες και προβλέψεις, τα έσοδα του ηλεκτρονικού αθλητισμού για το 2016 θα πλησιάσουν τα 500 εκατομμύρια δολάρια

 

esports-betting

Σύμφωνα πάλι με το PricewaterhouseCoopers, τα esports θα έχουν ακριβή έσοδα στα $463 εκατομμύρια, 43% περισσότερα από το 2015. Το PwC επικοινώνησε με θεατές ώστε να συγκεντρώσει αποτελέσματα που θα δείτε παρακάτω! Βάση της έρευνας λοιπόν, το 57% των θεατών χαρακτήρισαν τους εαυτούς τους ως hardcore gamers, εκ των οποίων το 1/3  ήταν μεταξύ 18 και 24 ετών. Γυναίκες που απάντησαν, είπαν ότι το 22% αυτών ασχολείται με esports, ενώ το ποσοστό των αντρών ήταν 18%. Η διαφορά είναι πολύ μικρή αλλά δεν παύει να δείχνει πως οι άντρες, δεν έχουν την απόλυτη κυριαρχία στον ηλεκτρονικό αθλητισμό. Το 22% βέβαια φαντάζει πολύ μεγάλο αν λάβουμε υπόψιν τα Ελληνικά δεδομένα. Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά, ο αριθμός των γυναικών που ασχολούνται επαγγελματικά με τον ηλεκτρονικό αθλητισμό αυξάνεται όλο και περισσότερο. Έτσι οι θέσεις των αντρών, του είδους, «τρίζουν» όλο και περισσότερο.

Το League of Legends ‘έχει’ ακόμα την πρωτιά στους θεατές, αλλά τα 1st-person shooter παιχνίδια  έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή. Άλλωστε, το 63% των οπαδών παρακολουθούν FPS παιχνίδια όπως το Counter Strike, ενώ 37% προτιμούν να βλέπουν MOBAs όπως  Lol και Dota 2.

Τα τρομακτικά αποτελέσματα είναι στο τι παίζουν οι esports fans, με τα MOBA να είναι στην 4η θέση, με την κορυφή να κατέχουν τα first person shooters και να ακολουθούν τα fighting και τα MMOs. Συνολικά, 757 άνθρωποι έλαβαν μέρος στην έρευνα, από τους οποίους το 20% δήλωσε ότι ασχολείται με τα esports.

 

Αρθρογράφος, αγάπη μεγάλη το WWE και τα esports. 24 ετών και πολιτικός μηχανικός!!