Hearthstone: Μία πρώτη ματιά στο «Whispers of the old Gods»

Αναλύοντας τους τέσσερις θεούς από το «Whispers of the old Gods»

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Αναλύοντας τους τέσσερις θεούς από το «Whispers of the old Gods»

Στις 26 του μήνα όπως έχει διαρρεύσει εδώ και αρκετές ημέρες,  θα  κυκλοφορήσει το νέο expansion για το Hearthstone. Το theme του expansion όπως ήδη γνωρίζετε έχει να κάνει με τους αρχαίους θεούς από το lore του warcraft, οι κάρτες των οποίων έχουν ήδη γίνει γνωστές στο κοινό. Με αφορμή την «αποκάλυψη» τους ας ρίξουμε μία ματιά στον κάθε ένα.

C'thunC’Thun :

Ο C’ Thun ήταν το πρώτο Legendary minion το οποίο μας παρουσίασε η Blizzard. Από μόνη της η κάρτα δεν φαίνεται αρκετά καλή, καθώς είναι στα 10 mana- 6/6 με ένα συμπαθητικό ability (split damage to enemy characters equal to its power). Όμως, θα μπορούσα να πω ότι είναι το Legendary που θα επηρεάσει ριζικά το meta από το νέο expansion και έπειτα και αυτό διότι έχει πιστούς ακόλουθους που τον buffάρουν στην επίθεση και στην άμυνα, γεγονός που μπορεί να τον μετατρέψει σε ένα OTK minion! Ας αναλογιστούμε ένα deck σχεδιασμένο αυτό καθ’αυτό ώστε να κερδίζει αποκλειστικά με τον C’ Thun, σε συνδυασμό με όλες αυτές τις κάρτες που τον buffάρουν, το αποτέλεσμα ακούγεται τρομακτικό. Δεν θα είναι και λίγα τα 15 συν  split damage σε έναν μόλις γύρο στο late game.

N'zoth

N’Zoth, the Corruptor:  Ο N’Zoth είναι ένα minion στα 10 mana όπως και όλοι οι θεοί του expansion άλλωστε, με 5 πόντους επίθεσης και 7 πόντους ζωής, που μπαίνοντας στο παιχνίδι κάνει summon όσα minions έχουν πεθάνει, με deathrattle ability. Βλέποντας τον μπαίνω σε σκέψεις για το αν θα είναι εφικτό να παίξει αρκετά με το νέο expansion και αυτό διότι με την φυγή του Naxxramas και του GvG θα υπάρχει μεγάλη έλλειψη στα minions με deathrattle ability. Βέβαια, περιμένουμε αρκετές ακόμα κάρτες να αποκαλυφθούν, οπότε το καλύτερο θα ήταν να περιμένουμε λίγο ακόμα ώστε να κρίνουμε αυτή την κάρτα.

Y'Sjaarj

Y’Shaarj, the Unbound: Ο Y’Shaarj είναι στα 10 mana 10/10, stats ακριβώς όπως πρέπει αναλογικά με το mana cost της κάρτας. Η ability του από την άλλη είναι απλά συμπαθητική καθώς το μόνο που κάνει είναι στο τέλος κάθε γύρου να βάζει ένα minion σας από την βιβλιοθήκη στο παιχνίδι. Δεν είναι άσχημος σαν κάρτα, αλίμονο, απλώς υπάρχει ήδη ο Varian που έχει παρεμφερή ικανότητα και όπως αποδείχθηκε παρά τις πρώτες θετικές εκτιμήσεις των παικτών, δεν καθιερώθηκε στα Warrior decks. Οπότε πιστεύω ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στην περίπτωση του Y’Shaarj παρά το γεγονός ότι είναι neutral κάρτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα class.

Yogg-saron

Yogg- Saron, Hope’s End: Όπως και οι υπόλοιποι τρεις θεοί έτσι και ο Yogg- Saron είναι minion που κατεβαίνει στα 10 mana με στατιστικά 7/5. Η ικανότητα του είναι κατά την γνώμη μου απογοητευτική καθώς μπορεί να σε κάνει να παίξεις με την φωτιά και να καείς. Τι κάνει λοιπόν για γίνει πλήρως κατανοητό; Μπαίνοντας στο παιχνίδι κάνει cast random spells ανάλογα με τον αριθμό των spells που έχουν ήδη γίνει cast σε ολόκληρο το παιχνίδι από τον παίκτη που τον ελέγχει. Το άσχημο στην ικανότητα αυτή είναι πως τα spells που θα κάνει cast o Yogg- Saron δεν θα κατευθύνονται απευθείας στον αντίπαλο και τα minions του, αλλά θα υπάρχουν εξίσου μεγάλες πιθανότητες να «έρθουν και να σε χτυπήσουν στο κεφάλι». Αυτό και μόνο με κάνει να πιστεύω ότι θα μείνει απλά ένα ακόμη κομμάτι στην συλλογή των παικτών μη βλέποντας καμία απολύτως χρήση.

Βέβαια τα παραπάνω δεν παύουν να αποτελούν την προσωπική μου γνώμη, το μέλλον θα δείξει και γιατί όχι μπορεί να διαψευσθώ κατηγορηματικά!

Περισσότερα νέα για το Hearthstone: Heroes of Warcraft