Το OS X κερδίζει τις προτιμήσεις των προγραμματιστών

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Stack Overflow για το 2016

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Stack Overflow για το 2016, όλο και περισσότεροι προγραμματιστές στρέφονται στο OS X

developers-coding-mac-os-x1

Η έρευνα συγκέντρωσε στατιστικά δεδομένα από 56.033 προγραμματιστές από όλο τον κόσμο, σχετικά με το λειτουργικό σύστημα που προτιμούν. Το λειτουργικό της Apple κέρδισε τα πρωτεία με ποσοστό 26,2%.

most-popular-os-developers-stackoverflow-survey

Θέτοντας το με άλλο τρόπο, η χρήση του GNU στα Linux μειώνεται μεταξύ των προγραμματιστών.

Αν συνδυάσουμε τα Windows 7, Windows 10, Windows 8, Windows Xp αλλά και Windows Vista, τα Windows είναι το πιο δημοφιλές περιβάλλον ανάπτυξης.

Πριν από δύο χρόνια, οι διανομές των Linux ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή μεταξύ των προγραμματιστών. Σύμφωνα με τα φετινά δεδομένα, φαίνεται πως τα Ubuntu είναι πιο μπροστά από τις άλλες διανομές ανοιχτού κώδικα με 12,3%.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα μπορείτε να δείτε εδώ.

Γνωστός στον ελληνικό χώρο του Gaming και κυρίως στο Streaming. Είναι 17 χρονών και του αρέσει να προγραμματίζει ιστοσελίδες, να παίζει video games ανεξαρτήτου τύπου εκτός από MMORPG όπως το World of Warcraft. Προσπαθεί να κάνει τα streams του ποιο interactive καθώς δεν δίνει σημασία στο gameplay αλλά στην επικοινωνία του με τους viewer του.