Ταινία για το Metro 2033

Αρκετά παιχνίδια φαίνονται να μπαίνουν σε γραμμή για την μεταφορά τους στην μεγάλη οθόνη

Platform
 
Publisher
 
Developer
 

Μεγάλα ονόματα στην παραγωγή του έργου

metro 2033 a

Αρκετά παιχνίδια φαίνονται να μπαίνουν σε γραμμή για την μεταφορά τους στην μεγάλη οθόνη και από αυτή την κατηγορία δεν θα μπορούσε να λείψει μια σειρά παιχνιδιών που έχει γοητεύσει την πλειοψηφία των οπαδών post-apocalyptic σεναρίων. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στη σειρά Metro, που μας παρέδωσαν τα Metro 2033 και Metro: Last Light.  Για τo πρώτο από τα δύο, ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την κινηματογραφική του απόδοση το 2012, όμως έμεινε στάσιμο έκτοτε. Αυτό άλλαξε μόλις πριν λίγες μέρες με την εισαγωγή Michael De Luca (γνωστός για την παραγωγή του Fifty Shades of Grey), ο οποίος θα συνεργαστεί με τον Stephen L’Heureux, o οποίος ήταν παραγωγός του Sin City: A Dame to kill for. Πρέπει να σημειωθεί πως η ταινία θα βασιστεί στο βιβλίο του Dmitry Glukhovsky και όχι στο παιχνίδι, οπότε όσοι έχετε μόνο παίξει το παιχνίδι, να περιμένετε μερικές αλλαγές στην ιστορία.

metro 2033

Το σενάριο θα βασίζεται πάλι στην ιστορία του Artyom, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει στις σήραγγες του μετρό της Ρωσίας, όπου και έχουν αποσυρθεί όσοι επιβίωσαν από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα που συνέβη το 2013. Πλέον οι επιζώντες έχουν χωριστεί σε διάφορες παρατάξεις με κυριότερες την Red Line, η οποία πρεσβεύει τον κομμουνισμό, την Fourth Reich, που πρεσβεύει τον φασισμό και την Hanza, στην οποία ενώθηκαν σχεδόν όλες οι μικρότερες παρατάξεις που αρνήθηκαν να ενταχθούν με κάποια από τις προηγούμενες. Έχουν μείνει ελάχιστες παρατάξεις που είναι πραγματικά αυτόνομες και μια από αυτές είναι ο σταθμός VDNKh (ή για πιο εύκολη συνεννόηση «Exhibition»), από όπου προέρχεται και ο πρωταγωνιστής μας. Μέσα σε όλους τους κινδύνους που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Artyom, περιλαμβάνονται και τα ζώα που παρέμειναν στην επιφάνεια και εκτέθηκαν στην ραδιενέργεια, αλλά και οι πρόσφατα εμφανισμένοι Dark Ones, άνθρωποι που δεν πρόλαβαν να καλυφθούν εγκαίρως και μεταλλάχθηκαν σε βαθμό που πλέον έχουν αναπτύξει τηλεπαθητικές δυνάμεις.

dark ones

Όμως πως σας φαίνεται σαν ιδέα, η μεταφορά μιας ιστορίας από έναν παραγωγό που είναι γνωστός για μια «ερωτικής» φύσεως ταινία; Θα καταφέρει να συνεργαστεί με επιτυχία με έναν παραγωγό, που έχει εμπειρία με πιο σκοτεινούς τίτλους και αρμόζει στην φύση της ταινίας αυτής;

Περισσότερα νέα για το Metro 2033