Ταινίες Half Life και Portal από τον J. J. Abrams

Τι πρόοδος έχει γίνει μέχρι στιγμής;

Τι πρόοδος έχει γίνει μέχρι στιγμής;

Half Life

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι όσοι ασχολούνται με το gaming, ξέρουν έστω και αναφορικά τα δύο παιχνίδια που κοσμούν τον τίτλο αυτού του άρθρου, παιχνίδια πολύ δημοφιλή και για καλό λόγο. Η δημοτικότητά τους δεν θα μπορούσε να μην τραβήξει και την προσοχή του Hollywood. Σύμφωνα με συνέντευξη του Gabe Newell, ιδρυτή και ιδιοκτήτη του Steam (από όπου προέρχονται αυτά τα παιχνίδια), οι προσπάθειες από την πλευρά του Hollywood για την δημιουργία ταινιών είχαν ήδη ξεκινήσει με το που βγήκε το Half Life 1. Όμως ο Newell απέρριψε κάθε πιθανό σενάριο που του παρουσίαζαν, καθώς θεώρησε πως κανείς από τους σεναριογράφους δεν μπορούσε να συλλάβει με ακρίβεια το πνεύμα του παιχνιδιού. Κατέληξε λοιπόν στο συμπέρασμα πως αν ποτέ ήθελε να κάνει ταινία για το Half Life, θα ήταν καλύτερο να την κάνει ο ίδιος.

Our Lord and Savior

Το 2013 σε μια κοινή ομιλία του Newell και του J. J. Abrams στο DICE, υπαινίχθηκε μια συνεργασία μεταξύ τους, που μας γέμισε με ελπίδες για μια υψηλού επιπέδου ταινία. Μόλις πριν λίγες μέρες σε συνέντευξή του ο Abrams, παραδέχθηκε πως δουλεύει σε μια ταινία βασισμένη στο Half Life, αλλά και μια ακόμα βασισμένη στο Portal. Βέβαια ενώ υπάρχουν σεναριογράφοι, σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη εξέλιξη σε καμία από τις δύο ταινίες. Προσωπικά είμαι πολύ περίεργος πως θα αποδώσουν τους πρωταγωνιστές των σειρών αυτών, μιας και οι ίδιοι ποτέ δεν μιλάνε μέσα στα παιχνίδια.

Όμως τι πιστεύετε εσείς, είναι καλή ιδέα η δημιουργία αυτών των ταινιών, και αν ναι, πιστεύετε πως ο J. J. Abrams είναι καλή επιλογή;