Η μεταμόρφωση του WildTurtle!

Ο wildturtle επέστρεψε πιο δυνατός από ποτέ

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ο Wildturtle είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στην σκηνή του NA LCS αλλά φέτος κάνει μαγική χρονιά με την νέα του ομάδα τους Immortals. Επιτέλους μοιάζει απελευθερωμένος και «τρομακτικά» καλός!lien-minh-huyen-thoai-wildturtle-chia-tay-team-solomid

Όντας σε μεγάλη πίεση ειδικά πέρυσι, στους TSM, δεν είχε καταφέρει να μας δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες καθώς έμοιαζε εγκλοβισμένος. Φέτος όμως κάνει τρομακτικά πράγματα και σε αυτό παίζει τεράστιο ρόλο ότι πλέον βγήκε από το καβούκι του και…φωνάζει παρών!

Δεν πρέπει να ξεχάσει κανείς βέβαια ότι ο Wildturtle ήταν το 2013 που ξεκίνησε και πάλι δαιμονισμένος, όταν μάλιστα η επιθετικότητά του στο παιχνίδι τον έκανε ένα από τα δυνατότερα AD Carries της Αμερικής. Τα προβλήματα, η πίεση και η αντικατάστασή του για 1 παιχνίδι από τον Keith φάνηκε να τον επηρεάζουν πολύ όμως.

Έτσι φέτος δείχνει τροματική βελτίωση αλλά σε αυτό παίζουν ρόλο πολλοί λόγοι.

 

Τα ατού από την Κορέα

image_1acolcltqigf1782oq08idg6d1g

Μετά από μια τρομερή χρονιά στην Ευρώπη, οι Huni και Reignover αποφάσισαν να πάνε στο NA και έως τώρα συνεχίζουν την τρελή πορεία τους. Ο Reignover μάλιστα, έχει γίνει εύκολα ο καλύτερος jungler του NA LCS.

Η επιρροή που έχει στο παιχνίδι των Immortals το jungle/top combination τώρα, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχε στους TSM ο Wildturtle. Ο Dyrus δεν ήταν ποτέ carry player και ο Santorin είχε δυσκολίες στο early game aggresion. Εκτός λοιπόν από το ότι ο Reignover έχει την δυνατότητα να βοηθάει έγκαιρα όλα τα lanes, συνεπώς και τον Turtle, το μεγαλύτερο ατού είναι ότι οι Κορεάτες λαμβάνουν μεγάλο focus στο παιχνίδι και ιδιαίτερα στα fights, αφήνοντας πιο ελεύθερο τον Turtle και δίνοντάς του έτσι την δυνατότητα να αναπνεύσει!

 

Όχι και τόσο… Solomid

image_1acokk4fnpvb1jgphu21ata1m9nr

Πάντα ο Wildturle είχε σαν midlaner κάποιον που απαιτούσε μεγάλη προσοχή από τον jungler. Είτε με τον Reginald είτε με τον Bjergsen, η ομάδα είχε ένα hypercarry mid που έκανε dominate το παιχνίδι. Όταν λοιπόν όλη η προσοχή πήγαινε στον midlaner, ο Wildturtle αντιμετώπιζε προβλήματα στο laning phase καθώς δεν είχε πολύ βοήθεια.

Πλέον στους Immortals, o Pobelter παίζει καλύτερα από ποτέ, αν και δεν είναι το τέρας που είναι ο Bjergsen, αλλά δεν απαιτεί μόνιμη προσοχή από τον jungler, διότι και να χάσει το mid δεν χάθηκε το game. Το damage dealt είναι πιο ισορροπημένο, σε αντίθεση με τους TSM που ήταν κυρίως από τον Bjergsen. Αυτό δίνει μεγάλο πλουραλισμό στις κινήσεις της ομάδας και μπορεί να βοηθηθεί το bot lane αν χρειαστεί.

 

Πλέον έχει το support του

image_1acok7c8hvjkarmrf7id07sk

Ο Adrian ήταν γνωστός για το warding του, καθώς τοποθετούσε τα περισσότερα από όλο το NA LCS. Πλέον είναι γνωστός και για την ικανότητά του να κρατάει ζωντανό τον Wildturtle. Ειδικότερα με Soraka και Janna, προστατεύει άψογα τον Turtle, γεμίζοντάς τον ζωή ή δίνοντάς του shields.

Ο Turtle λατρεύει να τριγυρνάει μπροστά από τους αντιπάλους του και να κάνει damage κατεβάζοντας τα health bar τους και πλέον μπορεί να το κάνει, ενώ στους TSM αν το προσπαθούσε, θα κατέληγε πάντοτε νεκρός.

Πλέον ακόμα και αν πιαστεί, ο Adrian τον προστατεύει πάντα και φυσικά η αντίπαλη ομάδα πρέπει να κάνει focus και τους Huni/Reignover οπότε πολλές φορές μπορεί ο Turtle να κάνει damage ατιμώρητος. Το synergy της ομάδας επίσης είναι πολύ καλύτερο από αυτό στους TSM, κυρίως με τον Adrian και τον Reignover που συνεργάζονται άψογα για το vision control.

 

Early game aggresion

ImmortalsPOBTurtAdrian

Ο Turtle όμως έχει βελτιώσει αισθητά το ατομικό του επίπεδο. Στους TSM έδινε σημασία περισσότερο σε late game carries. Με τον Lustboy δεν τα πήγαινε καθόλου καλά όμως και παράλληλα όλη η ομάδα εκτός του Bjergsen έχανε σε cs difference στο 100 λεπτό.

Πλέον όμως και ο ίδιος έχει αυξήσει τον μέσο όρο του σε farm αλλά και η ομάδα του κερδίζει και με το τρομερό early game aggresion, του δίνετε η δυνατότητα να παίζει lane bullies και να εκμεταλλεύεται το powerspike του καθώς η ομάδα του κάνει dominance νωρίς στο παιχνίδι.

Έτσι η ομάδα βρίσκεται δίκαια στην κορυφή με 1 ήττα και το μεγάλο στοίχημα για αυτούς μοιάζει να είναι το MSI και το Worlds. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν σε αυτό το επίπεδο, ο Wildturtle και η παρέα του!

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Αρθρογράφος, αγάπη μεγάλη το WWE και τα esports. 24 ετών και πολιτικός μηχανικός!!