Παρουσιάστηκε το Samsung Gear S2

Το smartwatch της Samsung θα σας κάνει … fit!

Το νέο smartwatch της Samsung, προσέχει την… υγεία σας…

samsung-gear-s2

H Samsung μας εξέπληξε όταν παρουσίασε το Gear S2, με μία οθόνη 360 μοιρών και ένα κομψό, περιστροφικό bezel.  Εκ πρώτης όψεως ήταν αρκετά εντυπωσιακό. Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά την συσκευή.

Σχεδιασμός και Ποιότητα Κατασκευής

Το Gear S2 έρχεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: το «αθλητικό» S2, το S2 Classic και το S2 3G. Θα ασχοληθούμε με τα δύο πρώτα σε αυτό το άρθρο. Το S2 3G είναι σχεδόν ίδιο με το «αθλητικό» S2. Στο εσωτερικό κομμάτι, όλα είναι ίδια εκτός του S2 3G που έχει υποδοχή για κάρτα Sim, ένα ηχείο για τις κλήσεις, GPS και 20% παραπάνω μπαταρία από τα άλλα δύο μοντέλα(300mAh). Το S2 δεν έχει σχέση με τα άλλα μοντέλα όσο αφορά το εσωτερικό κομμάτι.

Όλες οι παραλλαγές του S2 είναι κυκλικές, και έχουν δύο φυσικά κουμπιά- ένα για να πηγαίνει πίσω και ένα για να πηγαίνει κατευθείαν στο home screen. Επίσης γυρνώντας την περιστρεφόμενη στεφάνη, μπορείτε να ελέγξετε τις οθόνες. Παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα να περιηγηθεί κανείς και με την αφή, η χρήση του bezel, κάνει την εμπειρία απλά ευκολότερη.

samsung-gear-s2-16-w782

Έχουν φτιαχτεί από μέταλλο. Είναι από Gorilla Glass 3 που καλύπτει μία οθόνη 1,2 ίντσας , Amoled φυσικά. Η μόνη διαφορά είναι το ότι το S2 Classic, είναι ελαφρώς πιο ελαφρύ και ελάχιστα πιο λεπτό από τα άλλα δύο.

AndroidPIT Samsung Gear S2 47

Υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξουν τα λουράκια από τα ρολόγια.

AndroidPIT Samsung Gear S2 45

Στο πίσω μέρος, έχει ένα πάνελ πάλι από Gorilla Glass 3 με έναν σένσορα καρδιακών παλμών στην μέση και γύρω του ανοξείδωτο ατσάλι. Οπότε δεν πρέπει να ανησυχείτε αν θα ραγίζει. Θέλει πραγματικά πολύ προσπάθεια για να το καταφέρει κάποιος αυτό. Γενικά είναι πολύ καλά σχεδιασμένα και τα τρία μοντέλα.

Είναι αδιάβροχα με αντοχή τόσο στην σκόνη όσο και στο νερό με IP68 πιστοποίηση και με λειτουργία NFC και WiFi. Συγχρονίζονται με σύνδεση bluetooth. Θα ήταν καλύτερο να μην χρησιμοποιείται πολύ το wifi επειδή καταναλώνει την μπαταρία αρκετά γρήγορα.

 Οθόνη

Έχει στρογγυλή οθόνη 360 μοιρών. Μέγεθος 1,2 ιντσών και Super Amoled οθόνη με 360X360 ανάλυση σε pixel που αναλογεί σε περίπου 302 ppi.

Η οθόνη περιβάλλεται από μια πολύ λεπτή στεφάνη, αλλά είναι τόσο λεπτή που είναι δύσκολο να γίνει  αισθητή. Το όφελος από την περιστρεφόμενη στεφάνη είναι το ότι ταιριάζει με το κυκλικό «στυλ».

Η στεφάνη κάνει έναν ήχο κλικ καθώς περιστρέφεται, έτσι δεν υπάρχει η αίσθηση ότι απλά γυρίζει αλλά ότι το μετακινείτε σταδιακά. Αυτό καθιστά ακόμη πιο εύκολη την πλοήγηση σε μεγάλες λίστες ή τα μενού. Όταν φτάσετε στην κορυφή ή στο κάτω μέρος του μενού θα πάρετε απτική ανάδραση, καθώς και μια λάμψη στο άνω ή κάτω άκρο της οθόνης.

androidpit-Samsung-Gear-S2-7-w782

Απόδοση

Το Gear S2 μπορεί να συνεργαστεί με οποιαδήποτε συσκευή Android τρέχει 4.4 KitKat και άνω, εφ ‘όσον έχει 1.5 GB RAM ή περισσότερο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Gear S2 λειτουργεί με το πρότυπο API της Google για τις εφαρμογές όπως το πληκτρολόγιο και τα γραπτά μηνύματα, έτσι αν οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών χρησιμοποιούν μη τυποποιημένο APIs δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Gear S2.

Φυσικά, η Samsung έχει θέσει ως υψηλή προτεραιότητα σε αυτήν την συσκευή, την εφαρμογή S FIT. Υπάρχουν αρκετά watchfaces που έχουν σχέση με την υγεία και υπάρχει και μια σειρά από χαρακτηριστικά λογισμικού που έχουν επίσης στόχο την ενημέρωση για την υγεία. Από την πλευρά του υλικού, η Gear S2 έχει μια σειρά από αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός μόνιτορ καρδιακού ρυθμού. Όλα αυτά λειτουργούν εξαιρετικά και είναι και αρκετά χρήσιμα από άτομα που γυμνάζονται.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

androidpit-Samsung-Gear-S2-5-w782 androidpit-Samsung-Gear-S2-7-w782 androidpit-Samsung-Gear-S2-9-w782 androidpit-Samsung-Gear-S2-14-w782 AndroidPIT-Samsung-Gear-S2-28-w782 AndroidPIT-Samsung-Gear-S2-30-w782 AndroidPIT-Samsung-Gear-S2-45-w782 AndroidPIT-Samsung-Gear-S2-46-w782

AndroidPIT-Samsung-Gear-S2-Android-app-1-w782 AndroidPIT-Samsung-Gear-S2-Android-app-2-w782 AndroidPIT-Samsung-Gear-S2-Android-app-3-w782