EU LCS Week 7 Day 1 Recap

Η πρώτη ημέρα της έβδομης εβδομάδας στιγματίστηκε από την συνέντευξη του Forg1ven μετά τη νίκη της H2K

Platform
 
Publisher
 
Developer
 

Η πρώτη ημέρα της έβδομης εβδομάδας στιγματίστηκε από την συνέντευξη του Forg1ven μετά τη νίκη της H2K, ανακοινώνοντας την κατά πάσα πιθανότητα αποχώρηση του από την ομάδα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Πέρα από αυτό είχαμε πέντε δυνατά παιχνίδια με τους τρεις πρωτοπόρους να παραμένουν στη κορυφή με το τέλος της χτεσινής ημέρας. Πάμε να δούμε τι έγινε αναλυτικά στα πέντε παιχνίδια της χτεσινής ημέρας.

lcs-1

G2 Esports Vs Elements

Με αργούς ρυθμούς κύλισε το πρώτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να παίζουν προσεκτικά ψάχνοντας κάποιο pick up kill, χωρίς αυτό να έρχεται για καμία από τις δύο. Η δράση άργησε να έρθει μιας και οι δύο ομάδες είχαν team fight compositions. Πρώτο fight στο παιχνίδι στο 20ο λεπτό βρήκε νικητές τους EL οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το λάθος engage των G2. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως ένα δικό τους λάθος έδωσε την ευκαιρία στους G2 να ισορροπήσουν και πάλι το παιχνίδι.  Από εκεί και μετά το παιχνίδι έγινε ροντέο με τις δύο ομάδες να μάχονται συνεχώς χωρίς βέβαια κάποια από τις δύο να μπορεί να πάρει κεφάλι στο παιχνίδι. Το fight που έκρινε το παιχνίδι έγινε στο 36ο λεπτό του παιχνιδιού με τους G2 να βρίσκουν, για πρώτη φορά στο παιχνίδι, την ευκαιρία να τιμωρήσουν τους EL κάνοντας ace. Μέσα στο επόμενο λεπτό κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη μένοντας στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Giants Vs Vitality

Από πολύ νωρίς στο παιχνίδι οι VIT πήραν τον έλεγχο έχοντας πολύ καλό vision control, αλλά παίρνοντας και μερικά kill κατάφεραν να πάρουν το ρόλο του αφεντικού στο παιχνίδι. Οι GIA προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι με τον Atom να προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι αλλά ήταν απελπιστικά μόνος. Το fight που εκτόξευσε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήρθε στο 25ο λεπτό με τους VIT να σκοτώνουν όλη την αντίπαλη ομάδα χωρίς καμία απώλεια, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο πρώτο baron buff αλλά και στα 10.000 gold προβάδισμα. Βέβαια οι VIT φάνηκε να παίζουν πολύ χαλαρά από εκείνο το σημείο και μετά κάνοντας αρκετά λάθη, τα οποία βέβαια δεν είχαν καμία απολύτως σημασία μίας και η διαφορά ήταν ήδη τεράστια. Οι VIT έφτασαν σε μία υπερβολικά εύκολη νίκη στο 34ο λεπτό μένοντας και αυτοί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

H2K Vs Fnatic

Το τρίτο παιχνίδι της ημέρας ήταν και το παιχνίδι της εβδομάδας. Από νωρίς με ένα teleport play οι FNC κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο στο παιχνίδι. Τα fight ήταν το σήμα κατατεθέν για τα πρώτα δέκα λεπτά του παιχνιδιού με τους FNC να έχουν το πάνω χέρι. Από εκεί και μετά βέβαια οι H2K μας έδειξαν για άλλη μία φορά την εκπληκτική στρατηγική τους, φτάνοντας στο 25ο λεπτό να έχουν 6.000 gold προβάδισμα χωρίς να κάνουν ούτε ένα fight. Στο 27ο οι FNC κατάφεραν να σκοτώσουν τον Forg1ven και ξεκινήσανε  το baron, αλλά ο Jankos κατάφερε να κλέψει το buff. Από εκεί και μετά οι FNC έδειχναν πιο δυνατοί μιας και το composition τους ήταν στημένο για late game team fight. Οι H2K δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, παρά το γεγονός ότι έχαναν τον έλεγχο του παιχνιδιού και με ένα πολύ σωστό baron call στο 36ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν το baron buff αλλά και τη μισή ομάδα των FNC μαζί με αυτό. Στο επόμενο κιόλας λεπτό οι H2K έφτασαν στη νίκη μένοντας και αυτοί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Splyce Vs Origen

Το τέταρτο παιχνίδι της ημέρας είχε από νωρίς αρκετή δράση με τις δύο ομάδες να ανταλλάζουν πύργους και kill προσπαθώντας να πάρουν προβάδισμα. Από εκεί και μετά οι OG ακολουθώντας μία διαφορετική στρατηγική από αυτή που συνηθίζουν, 1-3-1, κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού περιμένοντας ένα λάθος από τους αντιπάλους τους, κάτι που δεν άργησε να έρθει. Στο 26ο λεπτό είδαμε το πρώτο μεγάλο team fight με τους OG να βγαίνουν νικητές. Στη συνέχεια του παιχνιδιού οι OG κατάφεραν να πάρουν μερικά pick up kills αλλά μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το προβάδισμα. Οι OG στο 32ο λεπτό έφτασαν στον πρώτο baron του παιχνιδιού χωρίς καμία πίεση. Από εκεί και μετά το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους OG αργά και σταθερά να διαλύουν όλη τη βάση των SPY φτάνοντας σε μία σημαντική νίκη.

Unicorns of Love Vs Roccat

Το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας μας επιφύλασσε την μοναδική έκπληξη αυτής. Από νωρίς οι ROC πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού κερδίζοντας σε όλο το μήκος και πλάτος του χάρτη. Χωρίς πολλή δράση το παιχνίδι έφτασε στο mid game και το πρώτο μεγάλο fight. Οι ROC όχι μόνο κέρδισαν πανηγυρικά το fight αλλά έφτασαν και στο baron buff. Από εκεί και μετά το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους ROC να παίζουν πολύ όμορφα και να καταφέρνουν να διαλύσουν όλη την αντίπαλη βάση φτάνοντας σε μία πολύ σημαντική νίκη για αυτούς.

Η χτεσινή ημέρα, όπως ήδη αναφέραμε, στιγματίστηκε από την δήλωση-βόμβα του Forg1ven, που κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα παίξει το τελευταίο του παιχνίδι για το 2016. H2K, G2 Esports και Vitality είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και από ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να μάχονται μέχρι το τέλος για την πρωτιά. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η ούρα του πίνακα με τις ομάδες να βρίσκονται αρκετά κοντά η μία στην άλλη με πέντε παιχνίδια να απομένουν.

Περισσότερα νέα για το League of Legends