Διανομή του Gold των EU LCS teams!

Ανάλυση των Gold για τις ομάδες στο EU LCS και το gamestyle.

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Στο EU LCS, ξεπεράσαμε πλέον την μέση του split και είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε την ανάλυση των Gold μερικών ομάδων σε συνδυασμό με το Average gold!maxresdefault

Κάθε ομάδα και οργανισμός έχει κάποια δυνατά και κάποια αδύναμα σημεία, ή διαφορετικά , προτιμάει άλλο τρόπο παιχνιδιού από κάποιον άλλον. Ένας καλός τρόπος για να γίνει ο διαχωρισμός αυτός είναι συγκρίνοντας την συγκομιδή του gold μέσα στο παιχνίδι.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν μερικά γραφήματα μπορούμε να δούμε και να αναλύσουμε πως λειτουργούν μερικές από τις ομάδες συγκριτικά με τις υπόλοιπες. Ξεκινώντας, ας δούμε το γενικό average γράφημα πριν περάσουμε σε ομάδες:

golddistribution_02_10teamgraphic

Είναι ένα γράφημα που δείχνει όπως μπορείτε να δείτε με 5 γράμματα, τους 5 ρόλους σε μια ομάδα, αναλύοντας για την κάθε μια από που προέρχονται τα gold. Ας δούμε μερικές EU LCS ομάδες αναλυτικά.

Fnatic: άλλη ομάδα φέτος!

golddistribution_01_intrographic_0

Οι περσινοί πρωταθλητές, έχοντας υποστεί αλλαγές πολύ σημαντικές, έχουν αλλάξει λίγο το playstyle τους. Για να εξηγήσουμε όμως λίγο τα γραφήματα, ο Febiven στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να συγκεντρώνει περισσότερα gold, αλλά ο Spirit συγκεντρώνει πολύ περισσότερα από τον μέσο όρο των junglers ενώ ο Gamsu πολύ λιγότερα από τους υπόλοιπους top laners!

Από το γράφημα αυτό λοιπόν, βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα ότι ενώ το mid και το bot lane για τους Fnatic είναι στο average gold, το top lane είναι πολύ χαμηλότερα και το jungle υψηλότερα. Πρακτικά λοιπόν, η Fnatic φαίνεται να έχει ένα λειτουργικό πλάνο που ορίζει τον jungler της ως playmaker με τους laners να παίζουν πιο defensive και το παιχνίδι να γυρίζει γύρω από τον jungler και στο mid/bot side του map!

Αυτό βεβαίως είναι πολύ διαφορετικό από την περσινή ομάδα, όπου το παιχνίδι άρχιζε από το top/jungle τους.

Origen: σκιά του εαυτού τους, με εξαίρεση τον Sven!

golddistribution_03_og

Στο γράφημα των Origen τώρα, είναι προφανές το ποιος κάνει παιχνίδι και που πέφτει όλο το βάρος.

Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση, ας δώσουμε λίγο βάρος στον rookie που συνεχίζει να κάνει dominate σταθερά σε κάθε παιχνίδι. Ο Zven είναι το βαρόμετρο από το draft έως και το τέλος του παιχνιδιού. Έχει πολύ παραπάνω gold από το average των adc αλλά και πολύ παραπάνω damage/λεπτό (755/573) και είναι πρώτος σε συμμετοχή στα damage από κάθε άλλον παίκτη κάνοντας το 36% της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα ο PowerOfEvil βρίσκεται στον μέσο όρο των mid laners αλλά δυσκολεύεται να το μεταφράσει σε πίεση ingame, ενώ ο Amazing και ο Mithy δεν αποδίδουν σταθερή απόδοση και έχουν πέσει από τα standards τους.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως για αυτούς είναι ο Soaz, καθώς έχοντας παίξει 8 ήρωες σε 9 παιχνίδια, δεν καταφέρνει να δώσει κάποιο impact με τα gold ή τα damage του. Είναι ο πιο ασταθής παίχτης της ομάδος. Το ερώτημα είναι πως μπορούν να ξεπεράσουν αυτά τα προβλήματα για να φτάσουν στην κορυφή.

G2: Ενδιαφέρον jungle style παιχνίδι.

golddistribution_03_g2

Μια νέα ομάδα στο LCS δε μπορεί παρά να χρειάζεται ανάλυση. Συχνά πυκνά όμως όταν γίνεται αναφορά σε αυτούς, το μυαλό πάει στην δυναμικότητα του Perkz στο mid lane. Το θέμα του γραφήματος όμως δεν είναι αυτός , αλλά ο Trick. Και παρόλο που το mid είναι πάνω από το μέσο όρο, αυτό που είναι πολύ πιο πάνω είναι το jungle. Με το Κορεάτικο style, όπως και ο Spirit των Fnatic, είναι μπροστά από κάθε άλλο jungler έχοντας το περισσότερο farm.

Το style των G2 όμως είναι να περιμένουν τον jungler να μεταφράσει σε plays τα gold που συγκεντρώνει, ρίχνοντας ένα tank στον Kikis και έχοντας το bot σε average gold μιας και δεν μένουν ποτέ πίσω σε 2v2 matchups.

Το ερώτημα είναι, θα αλλάξει το jungle playstyle τους αν τα lanes μείνουν πίσω?

Splyce: Πολλές δυσκολίες στο mid game.

golddistribution_03_spy

Ακόμα μια νεοφώτιστη ομάδα που όταν κάποιος την ακούει, το μυαλό του πάει στον mid laner, Sencux, ο οποίος προσπαθεί να snowballάρει. Το γράφημα όμως δείχνει ότι τα gold της ομάδας προέρχονται σε τρομερό βαθμό από τον Wunderwear. Μάλιστα ο toplaner είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο, αλλά δείχνει αδυναμία στο να μεταφράσει αυτό το πράγμα σε plays. Παράλληλα ο jungler έχει τα λιγότερα gold από όλους τους junglers ενώ το bot lane βρίσκεται λίγο κάτω από το μέσο όρο.

Πρακτικά λοιπόν ή ο toplaner θα πρέπει να βελτιώσει το gameplay του ή η ομάδα θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο να συγκεντρώνει τα gold!

H2K: Αυτό που λέμε, average?

golddistribution_03_h2k

H νούμερο 1 ομάδα του EU LCS , είναι σχεδόν στον μέσο όρο σε όλα τα lanes. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν δίνουν όλο το βάρος σε κάποιον παίχτη, έχουν καλά rotations και όλοι, είτε το mid είτε το top είτε το adc κάνουν την διαφορά σε κάποιο παιχνίδι!

Η μεγάλη τους δύναμη όμως είναι το Vander/Jankos warding style, με τους 2 παίχτες να είναι στην 2η θέση συνδυαστικά στα wards.

Το γράφημα δείχνει ξεκάθαρα την ικανότητα της ομάδας να γυρίζει το παιχνίδι της ανά πάσα στιγμή έχοντας όλους τους παίχτες έτοιμους και μοιάζει τρομακτική η συνέχεια!

Roccat: Η τρομερή βελτίωση του Betsy

golddistribution_03_roc

Μια ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία συνήθως έχει πολλά αρνητικά. Το γράφημα όμως μας δίνει και θετικά, όπως το στοιχείο της τρομερής βελτίωσης του Betsy σχετικά με το όταν ήταν στους Gambit. Ο  midlaner των Roccat λοιπόν, μιας και πλέον μπορεί να δέχεται περισσότερη βοήθεια από τον jungler απ’ ότι στους Gambit, έχει πολύ παραπάνω gold από τον μέσο όρο των midlaners!

Ο Airwaks που και αυτός ξεπερνάει τον μέσο όρο των junglers, ξοδεύει πολύ χρόνο γύρω από το midlane ενώ η ομάδα προσπαθεί να παίξει το παιχνίδι της γύρω από το τρίο mid/jungle/top και δεν παίρνει πολλά gold από το bot lane της.

Αυτό που πρέπει να βελτιώσει είναι κάποια λάθη στο mid game της και να ανεβαίνει σιγά σιγά με ένα σταθερό roster.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι πολλές ομάδες έχουν πολύ διαφορετικά style, σε ένα πλούσιο EU LCS που έχει πολύ ενδιαφέρον. Η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα και με πολλές συγκινήσεις!

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Αρθρογράφος, αγάπη μεγάλη το WWE και τα esports. 24 ετών και πολιτικός μηχανικός!!