Παρουσιάστηκε το LG G5 στην MWC 2016

Η εκδήλωση της LG άρχισε με την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου LG G5

Η εκδήλωση της LG άρχισε με την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου LG G5

2

Η φετινή ναυαρχίδα της LG έρχεται με μεταλλική κατασκευή στο πίσω μέρος και με γυάλινη πρόσοψη. Στο κάτω μέρος της συσκεύης υπάρχει μία «ραφή» θα λέγαμε η οποία είναι μοναδική κιόλας. Αυτή η γραμμή χωρίζει το μέρος του κινητού με το μέρος που μπορεί να αφαιρεθεί, κάτι που παρουσιάζεται πρώτη φορά από την LG και είναι αρκετά εντυπωσιακό. Πού όμως χρησιμεύει αυτό; Το κάτω μέρος αφού αφαιρεθεί, δίνει πρόσβαση στον χρήστη στις υποδοχές τις μπαταρίας καθώς επίσης και σε άλλα adds-on, που έχει κατασκευάσει η εταιρεία ειδικά για το G5, όπως η LG Cam Plus.

Στο πίσω μέρος δεν βλέπουμε φέτος το volume rocket  όπως μας έχει συνηθίσει η LG, όμως διακρίνουμε δύο κάμερες. Η πρώτη έχει πεδίο 75ο και είναι στα 16MP ενώ η δεύτερη έχει πεδίο 135ο και είναι στα 8MP. Επίσης διακρίνεται και το flash στο πίσω μέρος. Κάτω από τις κάμερες βλέπουμε μία καινούργια προσθήκη. Παρατηρούμε ένα fingerprint sensor(λειτουργεί και ως Home Button)  κάτι που θα περιμέναμε να είχε προστεθεί και στο G4 όμως συμβαίνει ένα χρόνο αργότερα με το G5.

Τώρα όσων αφορά το εσωτερικό κομμάτι βλέπουμε την LG να «φοράει» στο G5 έναν Snapdragon 820 χρονισμένο στα 2,2 GHz Έχει οθόνη 5.3’’ (1440×2560 pixels) 4GB RAM και μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 2800mAh. Έρχεται με 32GB εσωτερικη μνήμη και με την δυνατότητα επέκτασης μέσω Micro SD. H οθόνη είναι από Gorilla Glass 4 και η μπροστινή κάμερα στα 8ΜΡ.

Θα κυκλοφορήσουν μοντέλα σε χρώματα ασημί, titan, χρυσό και ροζ. Επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο μοντέλο Dual Sim.

1