Sebastien Loeb Rally Evo – Review

Από τους δημιουργούς του επίσημου παιχνιδιού WRC, έρχεται το Sebastien Loeb Rally Evo

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Από τους δημιουργούς του επίσημου παιχνιδιού WRC, έρχεται το Sebastien Loeb Rally Evo

sebastien loeb rally evo true

Το Sebastien Loeb Rally Evo είναι ένα παιχνίδι αγώνων, βασισμένο στον πολυβραβευμένο οδηγό Sebastien Loeb. Ο τίτλος αναπτύχτηκε και εκδόθηκε από τη Milestone, η οποία βρίσκεται πίσω από τα επίσημα παιχνίδια WRC. Η διανομή του παιχνιδιού έγινε από την Bandai Namco και κυκλοφορεί για Playstation 4, Xbox One και PC.

Gameplay

Ως ένας εξομοιωτής ράλι, έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στον ρεαλισμό χειρισμού των οχημάτων. Επίσης, περιλαμβάνει οκτώ ράλι, πέντε πίστες Rallycross, καθώς και την Pikes Peak πίστα. Κάθε αγώνας ράλι, είναι χωρισμένος σε περιοχές και μπορείτε να δείτε την πρόοδό σας πάνω σε αυτούς, μέσω μιας μπάρας, που βρίσκεται στα αριστερά της οθόνης. Τελειώνοντας με μια περιοχή, εμφανίζεται η θέση σας στην κατάταξη, ενώ αν καταφέρετε να κάνετε καλύτερο χρόνο από τους υπόλοιπους οδηγούς, τότε αυτή θα μαρκαριστεί με πράσινο χρώμα. Το κυριότερο στοιχείο, όπως βέβαια και σε κάθε ράλι, είναι η αξία του συνοδηγού σας. Αυτός, θα σας προετοιμάζει για την παραμικρή αλλαγή στη πορεία, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται και μικρές πινακίδες στην οθόνη.

Έχετε πάνω από 50 μοντέλα αυτοκινήτων στη διάθεσή σας, χωρισμένα σε κατηγορίες, με το καθένα να έχει τελείως διαφορετικό χειρισμό. Ξεκλειδώνετε νέα αυτοκίνητα με τη χρήση Credits, που κερδίζετε από αγώνες, ενώ κάποια συγκεκριμένα, απαιτούν να κερδίσετε συγκεκριμένα Events για να τα κάνετε δικά σας. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση των οχημάτων, προσθέτοντας διάφορα αυτοκόλλητα αλλά και διαφορετικά χρώματα.

3

Στις πιο γενικές ρυθμίσεις του παιχνιδιού, πέρα από τη δυσκολία των αντίπαλων οδηγών, μπορείτε να αλλάξετε και πολλά πράγματα στον χειρισμό. Σας δίνεται η επιλογή να αλλάξετε το Break Assist, κάνοντας το παιχνίδι να σας βοηθάει στη χρήση των φρένων, αλλά και το Stability Help, που σας βοηθάει με τη σταθερότητα του οχήματός σας πάνω στις στροφές. Επιπλέον επιλογές περιλαμβάνουν την αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων και την χρήση βοηθητικών γραμμών, που σας δείχνουν την ιδανική διαδρομή μέσα στην πίστα. Τέλος, εφόσον μιλάμε για ένα καθαρό εξομοιωτή ράλι, το παραμικρό λάθος μπορεί να σας κοστίσει τον αγώνα. Έτσι λοιπόν, έχουμε ένα Rewind σύστημα, που σας επιτρέπει να γυρίσετε το χρόνο πίσω, ώστε να αποτρέψετε το οποιοδήποτε στραβοπάτημα. Ο αριθμός των Rewind που έχετε στη διάθεσή σας μπορεί και αυτός να ρυθμιστεί.

Πριν την εκκίνηση κάθε αγώνα, μπορείτε να δείτε την κατάσταση και το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένοι οι δρόμοι. Αυτό, επηρεάζει κατά μεγάλο βαθμό την κίνηση του οχήματός σας, καθώς σε ορισμένα σημεία μπορεί να χάσετε τελείως τον έλεγχο και να βρεθείτε εκτός πίστας. Για να το καταπολεμήσετε αυτό, έχετε την επιλογή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, πειράζοντας την ευαισθησία των κρατημάτων, αλλά και μερικά ακόμα μικροπράγματα για προχωρημένους.

4

Πέρα όμως από τους κανονικούς αγώνες ράλι, έχουμε και τους αγώνες Rallycross. Οι αγώνες αυτοί πραγματοποιούνται σε κλειστές πίστες, ενώ σε αντίθεση με τους αγώνες ράλι, υπάρχουν και άλλοι οδηγοί να τρέχουν μαζί σας ταυτόχρονα. Οι αγώνες αυτοί, είναι αρκετά πιο δύσκολοι, καθώς δεν γίνεται να δίνετε την προσοχή σας μόνο στην πίστα, μιας και οι αντίπαλοι μπορούν εύκολα να σας εκτοπίσουν ή να σας κλείσουν, αφήνοντάς σας αρκετά μέτρα πίσω. Ωστόσο, τα Rallycross δεν περιλαμβάνουν μόνο απλούς αγώνες, αλλά έχουμε και άλλους τύπους, όπως Elimination, όπου κάθε λίγη ώρα, όποιος βρίσκεται στην τελευταία θέση, βγαίνει εκτός αγώνα, αλλά και το Sector Battle, όπου νικητής είναι αυτός που μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, έχει τους καλύτερους χρόνους στις περισσότερες περιοχές.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει δύο βασικές λειτουργίες, με την πρώτη από αυτές να είναι το Career. Εδώ ξεκινάτε με ένα απλό όχημα και παίρνετε μέρος σε πρωταθλήματα. Κάθε πρωτάθλημα χρησιμοποιεί διαφορετική κατηγορία αυτοκινήτων. Μπορείτε να αγοράσετε αυτοκίνητα με τα Credits που παίρνετε από τους αγώνες, ενώ μια οικονομικότερη λύση, είναι νοικιάσετε ένα, ώστε να το χρησιμοποιήσετε προσωρινά. Ωστόσο, νικώντας αγώνες, ανεβάζετε τη δημοτικότητά σας και ανεβαίνετε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Όσο καλύτερη είναι η θέση σας, θα ξεκλειδώνετε Loeb Events, τα οποία έχουν πολύ καλύτερα βραβεία.

1

Από την άλλη, έχουμε το Loeb Experience, το οποίο σας βάζει στην θέση του Sebastien Loeb, σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του. Οι αγώνες και τα οχήματα που θα χρησιμοποιήσετε είναι προκαθορισμένα και για να μπορέσετε να πετύχετε σε αυτά, πρέπει να κατακτήσετε την πρώτη θέση. Κερδίζοντας κάποιο Event παίρνετε Credits, ενώ σε συγκεκριμένα, ξεκλειδώνετε και οχήματα. Προχωρώντας σε πιο πρόσφατα γεγονότα, θα φτάσετε στα Pikes Peak Tests. Στις πίστες αυτές, παίρνετε τον έλεγχο μερικών πολύ γρήγορων αυτοκινήτων και πρέπει να τερματίσετε μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο. Οι διαδρομές αυτές διεξάγονται σε μεγάλα υψόμετρα και η διαφορά τους με τους απλούς αγώνες, είναι ότι δεν υπάρχει συνοδηγός για να σας βοηθήσει.

Φυσικά, από ένα παιχνίδι οδήγησης, δεν γίνεται να λείπει το Multiplayer. Στους Multiplayer αγώνες, προκαθορίζετε την κλάση των αυτοκινήτων, ενώ όλοι οι παίκτες μέσα σε ένα Lobby, ψηφίζουν την πίστα, στην οποία θα αγωνιστούν. Κάθε παίκτης έχει ένα δικό του Point System, το οποίο ξεκινάει από το 1000 και ανάλογα την απόδοσή σας, αυτό αυξάνεται ή μειώνεται. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει, είναι ότι στους αγώνες ράλι, βλέπετε τα Ghosts των αντιπάλων, με αποτέλεσμα να σας τραβάει την προσοχή και είναι αδύνατον να τα απενεργοποιήσετε.

13

Γραφικά/Ήχος

Έχοντας ένα αρκετά ρεαλιστικό φωτισμού, μπορείτε να δείτε τις σκιές των δέντρων να πέφτουν πάνω στο αυτοκίνητο, αλλά και την αντανάκλαση του ηλίου σε διάφορα σημεία της πίστας. Αυτό βέβαια είναι και το μόνο καλό σημείο, του γραφικού περιβάλλοντος, μιας και τα περισσότερα textures στο παιχνίδι είναι πολύ πρόχειρα. Θα δείτε κομμάτια δέντρων να αιωρούνται στον αέρα και πολλά νεκρά φυτά, καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή κίνηση. Το χειρότερο όμως βρίσκεται στους θεατές που παρακολουθούν τους αγώνες, καθώς υπάρχει καμία λεπτομέρεια πάνω τους και απλά στέκονται ακίνητοι. Ωστόσο, ο σχεδιασμός των δρόμων, αλλά και οι ζημιές πάνω στα αυτοκίνητα δεν είναι τόσο άσχημα, αφού εκεί υπάρχει αρκετή λεπτομέρεια.

Στον τομέα του ήχου ωστόσο, έχει γίνει καλύτερη δουλειά, με κάθε αυτοκίνητο να έχει τα δικά του ηχητικά εφέ. Μπορείτε να διακρίνετε τόσο τον ήχο της μηχανής ενός οχήματος, όσο και τον ήχο της αλλαγής ταχυτήτων, όπου σε μερικά είναι σαν να γίνεται έκρηξη. Ο ήχος που κάνουν τα λάστιχα πάνω στο δρόμο διαφέρει ανάλογα το υλικό, αλλά οι συγκρούσεις δεν ακούγονται αρκετά ρεαλιστικά. Τέλος, η φωνή του συνοδηγού είναι αρκετά ευδιάκριτη, και μπορεί να σας βοηθήσει ακόμα και αν δεν κοιτάτε τις ενδείξεις.

5

Overview

Στην τελική, το Sebastien Loeb Rally Evo, είναι ένας αρκετά ρεαλιστικός εξομοιωτής, με αρκετές ρυθμίσεις, ώστε να φέρετε το παιχνίδι στα μέτρα σας. Η ύπαρξη των αγώνων Rallycross σπάει την μονοτονία, αλλά παρ’ όλα αυτά, με το φτωχό γραφικό περιβάλλον και την έλλειψη καινοτομιών, αποτυγχάνει να πλησιάσει έστω και λίγο άλλα παιχνίδια του είδους.

Θετικά

  • Μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων και κατηγοριών
  • Αμέτρητες ρυθμίσεις σε θέμα χειρισμού

Αρνητικά

  • Φτωχά textures
  • Δύσκολοι αγώνες Rallycross
  • Τεράστια loading times

Από τους δημιουργούς του επίσημου παιχνιδιού WRC, έρχεται το Sebastien Loeb Rally Evo Το Sebastien Loeb Rally Evo είναι ένα παιχνίδι αγώνων, βασισμένο στον πολυβραβευμένο οδηγό Sebastien Loeb. Ο τίτλος αναπτύχτηκε και εκδόθηκε από τη Milestone, η οποία βρίσκεται πίσω από τα επίσημα παιχνίδια WRC. Η διανομή του παιχνιδιού έγινε από την Bandai Namco και κυκλοφορεί για Playstation 4, Xbox One και PC. Gameplay Ως ένας εξομοιωτής ράλι, έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στον ρεαλισμό χειρισμού των οχημάτων. Επίσης, περιλαμβάνει οκτώ ράλι, πέντε πίστες Rallycross, καθώς και την Pikes Peak πίστα. Κάθε αγώνας ράλι, είναι χωρισμένος σε περιοχές και μπορείτε να δείτε την πρόοδό σας πάνω σε αυτούς, μέσω μιας μπάρας, που βρίσκεται στα αριστερά της οθόνης. Τελειώνοντας με μια περιοχή, εμφανίζεται η θέση σας στην κατάταξη, ενώ αν καταφέρετε να κάνετε καλύτερο χρόνο από τους υπόλοιπους οδηγούς, τότε αυτή θα μαρκαριστεί με πράσινο χρώμα. Το κυριότερο στοιχείο, όπως βέβαια και σε κάθε ράλι, είναι η αξία του συνοδηγού σας. Αυτός, θα σας προετοιμάζει για την παραμικρή αλλαγή στη πορεία, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται και μικρές πινακίδες στην οθόνη. Έχετε πάνω από 50 μοντέλα αυτοκινήτων στη διάθεσή σας, χωρισμένα σε κατηγορίες, με το καθένα να έχει τελείως διαφορετικό χειρισμό. Ξεκλειδώνετε νέα αυτοκίνητα με τη χρήση Credits, που κερδίζετε από αγώνες, ενώ κάποια συγκεκριμένα, απαιτούν να κερδίσετε συγκεκριμένα Events για να τα κάνετε δικά σας. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση των οχημάτων, προσθέτοντας διάφορα αυτοκόλλητα αλλά και διαφορετικά χρώματα. Στις πιο γενικές ρυθμίσεις του παιχνιδιού, πέρα από τη δυσκολία των αντίπαλων οδηγών, μπορείτε να αλλάξετε και πολλά πράγματα στον χειρισμό. Σας δίνεται η επιλογή να αλλάξετε το Break Assist, κάνοντας το παιχνίδι να σας βοηθάει στη χρήση των φρένων, αλλά και το Stability Help, που σας βοηθάει με τη σταθερότητα του οχήματός σας πάνω στις στροφές. Επιπλέον επιλογές περιλαμβάνουν την αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων και την χρήση βοηθητικών γραμμών, που σας δείχνουν την ιδανική διαδρομή μέσα στην πίστα. Τέλος, εφόσον μιλάμε για ένα καθαρό εξομοιωτή ράλι, το παραμικρό λάθος μπορεί να σας κοστίσει τον αγώνα. Έτσι λοιπόν, έχουμε ένα Rewind σύστημα, που σας επιτρέπει να γυρίσετε το χρόνο πίσω, ώστε να αποτρέψετε το οποιοδήποτε στραβοπάτημα. Ο αριθμός των Rewind που έχετε στη διάθεσή σας μπορεί και αυτός να ρυθμιστεί. Πριν την εκκίνηση κάθε αγώνα, μπορείτε να δείτε την κατάσταση και το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένοι οι δρόμοι. Αυτό, επηρεάζει κατά μεγάλο βαθμό την κίνηση του οχήματός σας, καθώς σε ορισμένα σημεία μπορεί να χάσετε τελείως τον έλεγχο και να βρεθείτε εκτός πίστας. Για να το καταπολεμήσετε αυτό, έχετε την επιλογή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, πειράζοντας την ευαισθησία των κρατημάτων, αλλά και μερικά ακόμα μικροπράγματα για προχωρημένους. Πέρα όμως από τους κανονικούς αγώνες ράλι, έχουμε και τους αγώνες Rallycross. Οι αγώνες αυτοί πραγματοποιούνται σε κλειστές πίστες, ενώ σε αντίθεση με τους αγώνες ράλι, υπάρχουν και άλλοι οδηγοί να τρέχουν μαζί σας ταυτόχρονα. Οι αγώνες αυτοί, είναι αρκετά πιο δύσκολοι, καθώς δεν γίνεται να δίνετε την προσοχή σας μόνο στην πίστα, μιας και οι αντίπαλοι μπορούν εύκολα να σας εκτοπίσουν ή…

7.5

Αρκετά Καλό!

Αγώνες ράλι παρέα με τον Sebastien Loeb

Ένα ρεαλιστικό παιχνίδι αγώνων, που όμως δεν βρίσκεται τόσο κοντά στα καλύτερα παιχνίδια του είδους.

Διάρκεια

8

Gameplay

8

Γραφικά

6

Ήχος

8

User Rating : No Ratings Yet !
8

Περισσότερα νέα για το Sebastien Loeb Rally Evo

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.