EU LCS Week 4 Day 1 Recap

Η τέταρτη εβδομάδα του EU LCS ξεκίνησε δυναμικά χτες το απόγευμα με αρκετά έντονες μάχες στο φαράγγι των επικαλεστών

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

lcs

Η τέταρτη εβδομάδα του EU LCS ξεκίνησε δυναμικά χτες το απόγευμα με αρκετά έντονες μάχες στο φαράγγι των επικαλεστών. Οι H2K και οι G2 Esports απέδειξαν για ακόμα μία φορά το λόγο για τον οποίο βρίσκονται στη κορυφή της κατάταξης αυτή τη στιγμή. Από την άλλη πλευρά μετά από εφτά ολόκληρα παιχνίδια οι Giants ακόμα αγνοούν το αίσθημα της νίκης. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε και στα πέντε παιχνίδια που διεξήχθηκαν χτες.

Game 1 Elements Vs Team Vitality

Στο πρώτο παιχνίδι της χτεσινής ημέρας υπήρξε ένα ανορθόδοξο pick phase για την VIT, μίας και είδαμε δύο Adc τους Corki και Lucian στο line up της ομάδας. Όλοι περιμέναμε να δούμε Corki στο Mid και Lucian στο Bot. Βέβαια όλοι μείναμε έκπληκτοι όταν ο Lucian πήγε στο χέρια του Cabochard στο Top lane. Τα πρώτα δέκα λεπτά του παιχνιδιού κύλισαν σχετικά ήρεμα με το first blood να έρχεται στο 12ο λεπτό από τον Cabochard, οποίος όχι μόνο έπαιξε εκπληκτικά το ρόλο του, αλλά ήταν και καταλυτικός παράγοντας για την νίκη των VIT. Το παιχνίδι άρχισε να ανοίγει όταν οι παίkτες της EL έκαναν μία λάθος επιλογή στο 26ο λεπτό αφήνοντας απροστάτευτο το bot inhibitor, κάτι που η VIT εκμεταλλεύτηκε, καταστρέφοντας το. Από εκεί και μετά ήταν θέμα χρόνου μέχρι το πρώτο baron buff να πέσει στα χέρια της VIT, κάτι που έγινε στο 31ο λεπτό. Με ένα εκπληκτικό baron power play, εκμεταλλευόμενοι πλήρως τη σύνθεση της ομάδας τους, οι VIT έφτασαν σε μία άνετη νίκη στο 36ο λεπτό.

Game 2 Giants Vs Fnatic

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας είδαμε για πρώτη φορά φέτος Quinn jungle από τον Spirit. Οι FNC, με πρωτεργάτη τον Spirit, κατάφεραν να μετατρέψουν το παιχνίδι απέναντι στους Giants σε περίπατο. Από πάρα πολύ νωρίς ο Jungler των FNC έδειξε τις άγριες διαθέσεις του κερδίζοντας σχετικά εύκολα τον έλεγχο του παιχνιδιού στο early game. Από εκεί και μετά ο Gamsu, έχοντας τον απίστευτα δυνατό αυτή την περίοδο Malphite, έκανε πράγματα και θαύματα, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στους FNC. Με την διαφορά να φτάνει σχεδόν τα 15.000 Gold, το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα από αρκετά νωρίς, με τους FNC να δείχνουν για πρώτη φορά φέτος πως παρά τις κακές τους εμφανίσεις δεν πρέπει να τους ξεγράφουμε, φτάνοντας στην πρώτη αψεγάδιαστη νίκη τους.

Game 3 G2 Esports vs Origen

Το τρίτο παιχνίδι της ημέρας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους G2 μίας και κατάφεραν να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα αλλά και αρκετό map pressure. Τα πρώτα λεπτά όμως, οι δύο ομάδες ήταν ισάξιες χωρίς κάποια από τις δύο να μπορέσει να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές προβάδισμα. Αυτό βέβαια άλλαξε με ένα Baron call των G2, που κατέληξε σε ένα power play της τάξεως των 8.000 Gold και την μερική καταστροφή της βάσης των OG. Με όλα τα κομμάτια του παζλ να έχουν μπει στη θέση τους, οι G2 αργά και μεθοδικά, παίρνοντας και τον δεύτερο baron του παιχνιδιού φτάσανε στην έκτη τους νίκη και φιγουράρουν στην κορυφή της κατάταξης.

Game 4 Roccat Vs Unicorns of Love

Το τέταρτο παιχνίδι ήταν ίσως το πιο βαρετό της χτεσινής ημέρας. Μέχρι το 20ο λεπτό δεν είχε γίνει κυριολεκτικά τίποτα πέρα από turret trades και μερικά μικρά trades που δεν είχαν κανένα αντίκτυπο στη ροή του παιχνιδιού. Η UOL κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα λάθη των παικτών της ROC στο πρώτο και κυριότερο team fight του παιχνιδιού, και έτσι έχτισε ένα προβάδισμα κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Έπειτα από μερικά  picks που πήραν οι UOL λόγω καλύτερου warding, το παιχνίδι πήρε την τελική του πορεία προς το ένα και μοναδικό baron power play των UOL και την συντριπτική ήττα των ROC. Οι ROC παρά τις προσπάθειες τους δεν μπόρεσαν, για ακόμα μία φορά να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του παιχνιδιού, δείχνοντας πως η ομάδα δεν έχει βρει ακόμα την αγωνιστική της ταυτότητα.

Game 5 H2K Vs Splyce

Χτες η ημέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Forg1ven και την ομάδα του. Ένα παιχνίδι βγαλμένο από τα άδυτα του solo queue, με πάρα πολλά picks, trades αλλά και ένα μεγάλο προβάδισμα της τάξεως των 5.000 Gold για τους H2K, μόλις στο 17ο λεπτό. Ο Forg1ven παρά το γεγονός ότι δεν φάνηκε πολύ στο παιχνίδι, είχε το δεύτερο μεγαλύτερο damage στο παιχνίδι. Η διαφορά άνοιγε όσο περνούσε η ώρα με τον baron να έρχεται στο 24ο λεπτό για τους H2K, κάτι που απλούστευσε το έργο της ομάδας. Οι H2K με αυτή τη νίκη βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τους G2 Esports.

Είδαμε αρκετά ωραία παιχνίδια χτες με πάρα πολλές μάχες αλλά δυστυχώς με καμία ανατροπή στα προγνωστικά. Όλα τα παιχνίδια κατέληξαν όπως οι περισσότεροι από εμάς περιμέναμε. Η κατάσταση στο στρατόπεδο των Giants φαίνεται να είναι αρκετά άσχημη μιας και είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη, με την ψυχολογία των παικτών να είναι στα χειρότερα της. Οι Fnatic φαίνεται πως βρίσκουν σιγά σιγά τον καλό τους εαυτό σε αντίθεση με τους Origen που δεν θυμίζουν σε τίποτα μία από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου για το 2015. Η δεύτερη μέρα έχει μεγάλες προδιαγραφές να μας προξενήσει αρκετές ανατροπές με τον πρώτο παιχνίδι να ξεκινάει σε μερικές ώρες από τώρα.

Περισσότερα νέα για το League of Legends