Η Konami συνεχίζει τον πόλεμο στον Kojima

Όταν ο δημιουργός ενός παιχνιδού απαγορεύεται να βραβευτεί για το παιχνίδι του…

Publisher
 

Όταν ο δημιουργός ενός παιχνιδού απαγορεύεται να βραβευτεί για το παιχνίδι του…

gameawards

Ο Hideo Kojima, δημιουργός του Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, θα παρακολουθούσε θεωρητικά τα The Game Awards 2015, για να παραλάβει το βραβείο του για την κατηγορία Best Action/Adventure Game. Ωστόσο, ο Geoff Kneighly, παρουσιαστής του show, πραγματοποίησε μια σοκαριστική ανακοίνωση: στον Kojima δεν επετράπη από τους δικηγόρους της Konami να παρακολουθήσει το event και να παραλάβει το βραβείο του. Στη θέση του παρευρέθη ο voice actor του Snake, Kiefer Sutherland, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Kojima, και όχι εκ μέρους της Konami, όπως πολύ σωστά τόνισε.

Συγκεκρίμενα, από τα χείλη του παρουσιαστή ακούσαμε το εξής:

«Όπως παρατηρήσατε, ο Hideo Kojima δεν είναι εδώ μαζί μας απόψε και θέλω να σας πω λίγα πράγματα γι ‘αυτό. Ο κύριος Kojima είχε κάθε πρόθεση να είναι μαζί μας απόψε, αλλά, δυστυχώς, είχε πρόσφατα ενημερωθεί από έναν δικηγόρο ο οποίος εκπροσωπεί την Konami  ότι δε θα του επιτραπεί να ταξιδέψει στην τελετή απονομής των βραβείων απόψε και να δεχθεί κανένα βραβείο. Είναι ακόμα στο πλαίσιο σύμβασης εργασίας. Και είναι απογοητευτικό και αδιανόητο για μένα ότι ένας καλλιτέχνης όπως ο Hideo δεν επιτρέπεται να έρθει εδώ για να γιορτάσει μαζί με τους συναδέλφους του.»

Η Konami φέρεται να έχει συνάψει συμφωνία με το Hideo Kojima μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τις νομικές υποχρεώσεις του, δεν είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το show. Ένας εκπρόσωπος της Konami παρέλαβε εκ μέρος του Kojima το βραβείο του για το Metal Gear Solid V: The Phantom Pain στο πλαίσιο των Sony PlayStation Awards που έλαβαν χώρα στην Ιαπωνία χθες το βράδυ.

Πηγή: Fragburn

Περισσότερα νέα για το Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Beep Bloop Blop Bleep Bloop.