Olofmeister: The beast

Το να μπορέσεις να βρεθείς στην κορυφή ίσως να μην είναι και τόσο δύσκολο, το να παραμείνεις όμως είναι σπουδαίο επίτευγμα

Platform
 
Publisher
 
Developer
 

Το να μπορέσεις να βρεθείς στην κορυφή ίσως να μην είναι και τόσο δύσκολο, το να παραμείνεις όμως είναι σπουδαίο επίτευγμα
γσ

Πολλοί είναι αυτοί που θα διαφωνήσουν, αλλά ο Olofmeister απέδειξε για ακόμη μια φορά γιατί είναι ο καλύτερος παίχτης στο CS:GO.

Στον τελικό που παρακολουθήσαμε στις 28 Νοεμβρίου στο DreamHack Winter, είδαμε τον Olof και την παρέα του, να χάνουν το πρώτο παιχνίδι στο αγαπημένο τους map (Train). Οι LG έδειξαν καθ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, πως έχουν σκοπό να σηκώσουν το τρόπαιο. Όλα έδειχναν ότι έτσι θα γινόταν, μέχρι που βρέθηκε ο Olofmeister να τους αποδείξει το λόγο για τον οποίο είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Οι Fnatic είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσουν το ματς στα μέτρα τους και να καταφέρουν να κατακτήσουν το δεύτερο παιχνίδι στην Cobblestone, που ήταν επιλογή των LG. Ο κόσμος έδειξε την αγάπη του για τους Fnatic, δίνοντας έτσι κίνητρο στην Σουηδική ομάδα, να κάνει την υπέρβαση. Τρίτο και τελευταίο map ήταν το Inferno, που μετατράπηκε σε πραγματική κόλαση για τους LG, μιας και οι Fnatic κατάφεραν να πάρουν 9 σερί γύρους, από τη μεριά των Terrorist. Κάτι τα flickshots του JW, κάτι τα positions του Olofmeister, που μπορούσε να εντοπίσει όλη την ομάδα των LG και τον Flusha να αποτελειώνει όποιον έβρισκε κοντά του, δεν άργησε να γύρει το παιχνίδι προς την μεριά των Fnatic. Το τελικό 1vs1 με τους Olofmeister και Cold στο Β side, έκοψε την ανάσα πολλών. Ο σουηδός χρησιμοποίησε τη μολότοφ σωστά, ώστε να νεκρώσει το αριστερό spot και να αναγκάσει τον αντίπαλο του να εμφανιστεί από την δεξιά πλευρά. Ρίχνοντας μια χειροβομβίδα, πρόλαβε επίσης να προκαλέσει ζημιά και να πάρει το πλεονέκτημα. Κάπως έτσι, οι Fnatic βρέθηκαν για ακόμη μια φορά στην κορυφή ενός Lan Event.

Το κύριο θέμα μας, είναι ο λόγος που ο Olofmeister είναι ο κορυφαίος παίκτης και παρά τα σκαμπανεβάσματα των Fnatic, δεν χάνει την αξία του.

Πολλοί είναι οι fans των τίτλων, δηλαδή όταν μια ομάδα κατακτήσει ένα τίτλο, θεωρούν κορυφαίο παίκτη τον MVP της. Αρκετοί ξέχασαν τον Μarkeloff μόνο και μόνο γιατί δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο Lan. Πλέον, θεωρούν τον KennyS ως τον καλύτερο παίκτη λόγο της επιτυχίας των EnVyUs. Καλός η κακός, ο Olofmeister έχει αποδείξει πως δεν είναι τέτοιος παίκτης, μιας και πάντα θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την ομάδα του. Αυτό που σε χαρακτηρίζει σαν παίχτη δεν είναι μόνο το θέαμα που προσφέρουν τα όμορφα plays και τα frags. Αυτό που κάνει τον Olofmeister κορυφαίο στο κόσμο είναι το gamesence του, η κίνηση του μέσα στο map, οι διάδρομοι που ξεκλειδώνει για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του, ο τρόπος που εντοπίζει τους αντιπάλους και η άμεση εναλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού του.

olofmeister

Επίσης, όταν πλέον καταλάβει πως το παιχνίδι είναι με το μέρος του, μπορεί να κάνει απίστευτα plays κάνωντας την αντίπαλη ομάδα ότι θέλει, είτε αυτό θα είναι μέσω rotate ή να σκoτώσει όποιον βρεθεί μπροστά του. Χαρακτηριστικά σημεία είναι στην Inferno, στον χτεσινό τελικό που περιπλανιόταν μέσα στα Apartments και εντόπισε τους αντιπάλους. Βγήκε στο Balcony από πίσω τους και σκότωσε δύο άτομα, ενώ προκάλεσε ζημιά στον τρίτο. Έτσι ξεκλείδωσε το Α side για την ομάδα του και κατάφερε να φέρει το γύρο σε 2vs4 .

Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι πως η αποτελεσματικότητα είναι αυτό που σε κάνει τον καλύτερο παίκτη. Ο Olofmeister είναι ο πιο αποτελεσματικός παίκτης με διαφορά στην competitive σκηνή του CS:GO. Σίγουρα θα έχει σκαμπανεβάσματα όπως κάθε άνθρωπος στην ζωή του, αλλά έχει αποδείξει, πως πάντα θα είναι εκεί για την ομάδα του.

 

 

Περισσότερα νέα για το Counter-Strike: Global Offensive