Από την μεγάλη οθόνη…στην κονσόλα! (III)

10 ταινίες που θα ήθελα να δω σε game. (vol.III)

10 ταινίες που θα ήθελα να δω σε game. (vol.III)

Dill-Pickle-Popcorn-side

Μετά από μία μικρή καθυστέρηση, και συγχωρέστε με για αυτό, ήρθε η ώρα για το τελευταίο μέρος με τις υπόλοιπες ταινίες που θα ολοκληρώσουν τον δεκάλογο όσων θα ήθελα να δω κάποια στιγμή σε παιχνίδι.

Απολαύστε τες!

7) The Shining (1980)

the_shining_2

Λίγα λόγια για την ταινία: Μία ταινία σταθμός, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Stephen King. Η ιστορία διαδραματίζεται στο ξενοδοχείο «Θέα» όπου βρίσκουμε τον Jack Torrance, συγγραφέα, να βρίσκει δουλειά ως επιστάτης. Μαζί με την γυναίκα του και τον γιο του, ο οποίος είναι ιδιαίτερα χαρισματικό παιδί (έχει υπεραισθητική αντίληψη ή κοινώς την έκτη αίσθηση) μετακομίζουν για να περάσουν τον χειμώνα στο ξενοδοχείο. Ο διευθυντής, πριν αναχωρήσει στο κλείσιμο της σεζόν, τον ενημερώνει πως ο προηγούμενος επιστάτης είχε χάσει τα λογικά του και δολοφόνησε την οικογένεια του μέσα στο ξενοδοχείο. Μία από τις κλασσικές σκηνές που σηματοδοτεί και την έναρξη των γεγονότων, είναι όταν ο μικρός αρχίζει και οραματίζεται παντού την λέξη redrum (αναγραμματισμός από το murder). Και κάπως έτσι, ξεκινάει όλη η περιπέτεια στο ξενοδοχείο «Θέα». Η σκηνοθεσία είναι του Stanley Kubrick και το trailer μπορείτε να το δείτε εδώ.

Υπέροχη ταινία και θα μπορούσε να γίνει ένα εξαιρετικό game είτε survival είτε horror. Τι είναι αληθινό και τι παιχνίδια μπορεί να σου παίξει το μυαλό; Υπάρχουν όντως αυτά που βλέπεις ή όχι; Αδιαμφισβήτητα θα ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι.

8) Natural Born Killers (1994)

418300

Λίγα λόγια για την ταινία: Αν τυχόν αναρωτηθήκατε πόσο ακόμα Tarantino μπορώ να έχω στον συγκεκριμένο δεκάλογο, η απάντηση είναι πως σε κάθε μέρος θα κάνει την εμφάνιση του. Η ταινία λοιπόν βασίζεται σε σενάριο του Quentin Tarantino ενώ η σκηνοθεσία είναι του Oliver Stone. Πριν σας αναλύσω την υπόθεση να σας πω πως η ταινία περιέχει ωμή βία. Ωμότατη. Ο Mickey και η Mallory, ένα ζευγάρι με τραυματικό παρελθόν και ψυχικές διαταραχές, κάνουν άνω κάτω την Αμερική καθώς σκοτώνουν όποιον, κατά λάθος, βρεθεί στο πέρασμα τους. Χάρη στα ΜΜΕ έχουν γίνει το πιο γνωστό ζευγάρι κατά συρροή δολοφόνων στο κόσμο και έχουν αποκτήσει πολλούς θαυμαστές που τους λατρεύουν. Αν τυχόν την δείτε, να είστε έτοιμοι για την ωμή βία που περιέχει. Αμφιλεγόμενη ταινία λόγω του ότι παρουσιάζει ένα ζευγάρι να σκοτώνει για την ευχαρίστηση του, ή για τους πιο ρομαντικούς ίσως να είναι ένα απελπισμένο love story. Όπως και να έχει, η ταινία είναι πλέον μέσα στις κλασσικές του παγκόσμιου κινηματογράφου και μπορείτε να δείτε το trailer εδώ.

Survival game, FPS (1st-person-shooter) game, σίγουρα μία ταινία που θα έπρεπε να μεταφερθεί σε παιχνίδι.

9) The Purge (2013)

the-purge-wallpaper-1

Λίγα λόγια για την ταινία: Αμερική 2022, με μηδενική ανεργία και εγκληματικότητα. Πως επιτεύχθηκε αυτό; Η κυβέρνηση για ένα βράδυ, μία φορά το χρόνο, επιτρέπει ΌΛΑ τα εγκλήματα, μαζί με το φόνο, για 12 ώρες καταργώντας όλες τις κυρώσεις και φυσικά χωρίς να υπάρχει καμία αστυνομία ή περίθαλψη. Έτσι όλα τα ξεσπάσματα βίας «απαλύνονται» για τον υπόλοιπο χρόνο και επιτυγχάνεται η κάθαρση των ψυχών μέσω των εγκλημάτων. Στην Κάθαρση συμμετέχουν μόνο όσοι πιστεύουν πως έχουν την ανάγκη να το κάνουν. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκουμε την οικογένεια των Sandins, όπου έχουν χτίσει την περιουσία τους προμηθεύοντας τον κόσμο με συστήματα ασφαλείας για τη συγκεκριμένη μέρα. Η πλοκή ξεκινάει όταν το σπίτι τους γίνεται στόχος εισβολέων που εξαγριωμένοι προσπαθούν να φέρουν εις πέρας την κάθαρση τους. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν για τις επόμενες 12 ώρες κάτω από τον κλοιό των εισβολέων; Σκηνοθεσία του  James DeMonaco και το trailer μπορείτε να το δείτε εδώ.  (το 2014 βγήκε και το sequel, The Purge:Anarchy και φήμες λένε πως ετοιμάζεται και η τρίτη ταινία)

Survival, horror game, όπου καλούμαστε να επιζήσουμε για 12 ώρες, αν είμαστε από το μέρος όσων δεν θέλουν να συμμετέχουν ή FPS ή Simulation αν θέλεις να συμμετέχεις στην Κάθαρση.

10) The Cabin in the Woods (2012)

Cabin2

Λίγα λόγια για την ταινία: Κλασσικό θρίλερ όπου έχουμε μία παρέα πέντε νέων παιδιών όπου αποφασίζουν να περάσουν ένα ξένοιαστο Σαββατοκύριακο σε ένα εξοχικό στο δάσος. Ή μήπως όχι; Τα παιδιά βρίσκονται ως ένα άλλο Truman Show καθώς πίσω από όλα υπάρχει μία ομάδα τεχνικών η οποία σκηνοθετεί, βλέπει και είναι υπεύθυνη για όλα όσα πρόκειται να αντικρίσουν και να πάθουν οι πρωταγωνιστές. Τι σχέση έχει όμως η ομάδα που παρακολουθεί την σφαγή που θα ακολουθήσει με την όλη υπόθεση της ταινίας; Το Χόλιγουντ επέλεξε να κινηθεί ανάμεσα σε μία παρωδία και σε ένα θρίλερ που διαχωρίζονται από μία εξαιρετικά λεπτή γραμμή. Το συγκεκριμένο ισορροπεί ανάμεσα στα δυο κάνοντας τον θεατή στην αρχή να παραπλανηθεί από τον τίτλο και το κλισέ -νέοι πάνε διήμερο στο δάσος-  αλλά δίνοντας και μία πλοκή που διαφέρει. Η σκηνοθεσία είναι του Drew Goddard και μπορείτε να δείτε το trailer εδώ.

Θα μπορούσατε να επιλέξετε αν θέλετε να είστε είτε σαν τεχνικός που στην ουσία επιλέγετε τις δυσκολίες και τα βασανιστήρια, είτε θα μπορούσατε να είστε με την ομάδα που θα έπρεπε να επιβιώσει. Ατμοσφαιρικό παιχνίδι τρόμου  και επιβίωσης, ή ακόμα και simulation.

Και κάπου εδώ, ο δεκάλογος έφτασε στο τέλος του. Αυτές ήταν οι 10 ταινίες (από πολλές ακόμα) που θα ήθελα να δω κάποια στιγμή να γίνονται παιχνίδι καθώς παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον σαν πλοκή. Σας τις προτείνω σαν ταινίες, εξάλλου οι περισσότερες αν όχι όλες είναι εκπληκτικές, η κάθε μία με τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Εξάλλου, πάντα τα γούστα είναι υποκειμενικά.

(εδώ μπορείτε να βρείτε το 1ο μέρος & εδώ το 2ο)

Υποστηρίζει οτιδήποτε (σχεδόν) μπορεί να αναχθεί σε τέχνη. Κάποια στιγμή το πτυχίο της θα γράφει "Ιστορικός", και όταν δεν μαθαίνει ημερομηνίες & ιστορικά γεγονότα παίζει & δοκιμάζει ό,τι game υπάρχει.