Από την μεγάλη οθόνη…στην κονσόλα! (I)

10 ταινίες που θα ήθελα να δω σε game.

10 ταινίες που θα ήθελα να δω σε game. [ Για το δεύτερο μέρος πατήστε εδώ

iStock_000016071880XSmall

Όντας σινεφίλ και (ας πούμε) gamer, κατά καιρούς, όποτε έβλεπα μία ταινία που με ενθουσίαζε, αυτομάτως την «ενσάρκωνα» και σε παιχνίδι. Δηλαδή, πιο απλά, είναι κάποιες ταινίες που θα ήθελα πολύ να δω την μεταφορά τους σε game. Και δεν την έχω δει. Και πιστέψτε με, θα έπρεπε.

Παρακάτω λοιπόν, θα σας παραθέσω μία λίστα, που θα χωριστεί σε 3 άρθρα, με 10 συνολικά ταινίες (είτε προσωπικά μου γούστα, είτε γούστα συναδέλφων μέσα από το GameSpace) που θα έπρεπε να αποκτήσουν το δικό τους game.

Ακολουθούν λοιπόν οι 3 πρώτες ταινίες και πολύ σύντομα θα έρθει και το 2ο μέρος που θα απαρτίζεται πάλι από 3.

Καλή διασκέδαση.

Υ.Γ: (η αρίθμηση είναι καθαρά τυχαία, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και τα γούστα είναι καθαρά υποκειμενικά)

1) Ο λαβύρινθος του Πάνα ( El laberinto del fauno) (2006)

pans-labyrinth-faun-and-ofelia

Λίγα λόγια για την ταινία: Βρισκόμαστε στην μεταπολεμική Ισπανία του εμφυλίου, στο 1944. Πρωταγωνίστρια είναι η 10χρονη Οφηλία, που μαζί με την μητέρα της μετακομίζουν στο σπίτι του (κακού) πατριού της, Λοχαγού Βιδάλ. Η Οφηλία έχει μία ιδιαίτερα ζωηρή φαντασία, που την οδηγεί στο να μαγευτεί από τα μυθικά πλάσματα που κατοικούν σε έναν ξεχασμένο λαβύρινθο κοντά σε εκείνη. Είναι μία ισπανόφωνη ταινία, ίσως σαν ένα γότθικο παραμύθι αλλά και πολιτικό δράμα, καθώς εξιστορεί πολλά σημαντικά γεγονότα της τότε Ισπανίας. Σκηνοθέτης της είναι ο Guillermo Del Toro και μπορείτε να δείτε το trailer εδώ.

Σίγουρα, θα μπορούσε να γίνει ένα πανέμορφο horror ή fantasy game.

2) Kill Bill Vol. I & II (2003, 2004)

beatrix-2

Λίγα λόγια για την ταινία: Θεωρώ πως όλοι σχετικώς γνωρίζουμε την συγκεκριμένη ταινία. Αν όχι, σας προτείνω να της ρίξετε μία ματιά. Εδώ λοιπόν, βρίσκουμε την «Νύφη», μία γυναίκα η οποία ήταν μέλος μίας ομάδας δολοφόνων και είχε εραστή τον λεγόμενο «Bill». Όταν μένει έγκυος από εκείνον, αποφασίζει να αποχωρήσει οριστικά από αυτόν τον τρόπο ζωής. Έτσι, φεύγει και προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αλλά τα πράγματα δεν πάνε όπως εύχεται. Την ημέρα του γάμου της, εμφανίζεται ο Bill μαζί με όλη την συμμορία, σκοτώνουν τον άντρα της και την πυροβολούν στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα. Όταν μετά από καιρό συνέρχεται, το παιδί δεν υπάρχει πια και εκείνη τυφλωμένη από μίσος ετοιμάζει την εκδίκηση της. Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία του Tarantino. Εδώ θα βρείτε το trailer για το πρώτο μέρος αυτής και εδώ το δεύτερο.

Είναι υπέροχες ταινίες, γεμάτες από το προσωπικό ύφος του Tarantino και τις εναλλαγές ασπρόμαυρων πλάνων με έγχρωμων. Σίγουρα θα γινόταν ένα εξαιρετικό survival game που θα περιείχε όλες τις πολεμικές τέχνες που εμφανίζονται στη ταινία. Fact: Φήμες λένε πως η ταινία είχε προγραμματιστεί να γίνει game για PS2, Xbox Original και PC. Αλλά, ακυρώθηκε.

3) Inception (2010) 

 

inception-1920-1080-wallpaper

Λίγα λόγια για την ταινία: Ο Dom Cobb, είναι ένας επιδέξιος ληστής που χειρίζεται εξαιρετικά την τέχνη της εκμαίευσης, δηλαδή μπορεί να κλέβει σκέψεις, αναμνήσεις, κτλπ από το υποσυνείδητο των ανθρώπων την στιγμή που κοιμούνται και είναι πιο ευάλωτοι. Έχοντας χάσει τα πάντα και κυνηγημένος από παντού, αποφασίζει να αποσυρθεί, αλλά δέχεται μία τελευταία δουλειά που μπορεί να καθαρίσει το μητρώο του και να του επιτρέψει την ασφαλή επιστροφή πίσω στα παιδιά του. Η δουλειά όμως, είναι διαφορετική. Ο Cobb και η ομάδα του αυτή τη φορά, θα πρέπει να δημιουργήσουν μία ιδέα στο μυαλό του θύματος, αντί να την εκμαιεύσουν όπως έκαναν πάντα. Τα πράγματα όμως, είναι ακόμα πιο δύσκολα από όσο νομίζουν.

Σκηνοθετημένη από τον Christopher Nolan, είναι μία ταινία που όσες φορές και αν δω πάντα μα πάντα θα ανακαλύψω και κάτι καινούριο. Προσωπική άποψη; Θα έκανε ένα εξαιρετικό puzzle game. Το trailer μπορείτε να το δείτε εδώ.

Κάπου εδώ κλείνει το πρώτο μέρος. Ευκαιρία μιας και είναι Σάββατο βράδυ σήμερα, αν δεν έχετε δει κάποια από τις παραπάνω, να τους ρίξετε μία ματιά. Θα ήθελα πολύ να μάθω ποιες ταινίες θα θέλατε εσείς να δείτε σε games και μείνετε συντονισμένοι για το 2ο μέρος!

Καλό βράδυ.

 

Υποστηρίζει οτιδήποτε (σχεδόν) μπορεί να αναχθεί σε τέχνη. Κάποια στιγμή το πτυχίο της θα γράφει "Ιστορικός", και όταν δεν μαθαίνει ημερομηνίες & ιστορικά γεγονότα παίζει & δοκιμάζει ό,τι game υπάρχει.