Από την μεγάλη οθόνη…στην κονσόλα! (II)

10 ταινίες που θα ήθελα να δω σε game. (vol.II)

10 ταινίες που θα ήθελα να δω σε game. (vol.II) [ Για το πρώτο μέρος πατήστε εδώ

3c9dab_95d068bcc9564f32b6c1891e9c47210b

Όπως σας υποσχέθηκα λοιπόν, σήμερα θα σας παρουσιάσω το δεύτερο μέρος με ακόμα τρεις εκ των δέκα ταινιών που θα ήθελα να δω κάποια στιγμή σε game. Αν τυχόν θελήσετε να δείτε το πρώτο μέρος, θα το βρείτε εδώ.

Καλή διασκέδαση!

4) Angels & Demons (2009) 

Angels_and_Demons_wp_5

Λίγα λόγια για την ταινία: Βρισκόμαστε στη Ρώμη και συγκεκριμένα στο Βατικανό, όπου το Κονκλάβιο ετοιμάζεται να εκλέξει τον νέο Πάπα. 4 υποψήφιοι εξ αυτών, εξαφανίζονται μυστηριωδώς και δολοφονούνται ένας ένας. Πίσω από όλο αυτό κρύβονται οι Illuminati, εχθρός της Καθολικής Εκκλησίας. Όλοι οι θάνατοι έχουν άμεση σχέση με τα στοιχεία της φύσης, ενώ παράλληλα μία βόμβα απειλεί να τινάξει όλο το Βατικανό στον αέρα. Για αυτό, καλείται άμεσα ο καθηγητής  Robert Langdon, ειδικός στα σύμβολα και στην Ιστορία της Τέχνης. Γίνεται ένα εξαιρετικό πέρασμα από όλα τα μεγάλα έργα τέχνης στη Ρώμη, και βλέπουμε δράση, τέχνη και γρίφους να μπλέκονται ομοιόμορφα. Σκηνοθέτης της είναι ο Ron Howard και μπορείτε να δείτε το trailer εδώ.

Η συγκεκριμένη ίσως να είναι από τις πρώτες ταινίες που πραγματικά θα ήθελα τόσο πολύ να δω σε παιχνίδι. Άποψη μου, πως θα γινόταν ένα εξαίρετο game με γρίφους, αλλά και survival, αν σκεφτούμε πως μία ωραία ιδέα θα ήταν να έχουμε τον Καθηγητή να προσπαθεί να σώσει όλους τους Καρδινάλιους πριν τους σκοτώσουν. Fact: Να σημειωθεί πως η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο «Illuminati» του Dan Brown.

5) Inglourious Basterds (2009)

249742

Λίγα λόγια για την ταινία: Βρισκόμαστε στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς, Γαλλία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μια κοπέλα, η Σοσάνα, έχει γίνει μάρτυρας αφανισμού της οικογένειας της από τους Ναζί. Εκείνη, γλιτώνει και φεύγει στο Παρίσι όπου αποκτά μία νέα ταυτότητα και γίνεται ιδιοκτήτρια ενός μικρού σινεμά. Από την άλλη, βρίσκουμε μία επίλεκτη ομάδα από στρατιώτες, με αρχηγό τους τον Ρέιν, όπου αποφασίζουν να εισβάλουν στη Γαλλία και να εναντιωθούν στο Τρίτο Ράιχ, χρησιμοποιώντας στους Γερμανούς που βρίσκουν στο πέρασμα τους, τα ίδια απάνθρωπα μέτρα που επέβαλαν εκείνοι στους Εβραίους, σαν εκδίκηση. Σκηνοθεσία από τον εκπληκτικό και αγαπημένο Tarantino, και μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer εδώ.

Νομίζω πως είτε survival είτε FPS (1st person shooter) , θα γίνονταν ένα εξαίρετο παιχνίδι.

6) The Seventh Seal (1957)

seventh_seal_web__detail_carousel

Λίγα λόγια για την ταινία: Μπορεί οι περισσότεροι να μην την έχετε καν κατά νου, γιατί είναι και λίγο παλιά. Αλλά η συγκεκριμένη είναι πραγματικά αριστούργημα. Έχουμε τον Antonius Block που είναι ένας σταυροφόρος και συνοδεύεται από τον ιπποκόμο του, κατά την επιστροφή του στο παλάτι του στην Σουηδία, μετά από διάστημα 10 χρόνων, όπου πολεμούσε στους Αγίους Τόπους (σημειωτέον πως η Σουηδία μαστίζεται από την πανούκλα). Στην επιστροφή τους, εμφανίζεται ο Θάνατος και τους ενημερώνει πως ο χρόνος τους έχει τελειώσει. Τότε ο Block προκαλεί τον Θάνατο σε μία παρτίδα σκάκι. Αναλόγως το αποτέλεσμα, θα κριθεί το αν θα ζήσουν ή αν θα ακολουθήσουν τον Θάνατο. Παγκόσμιο αριστούργημα του κλασσικού κινηματογράφου, σε σκηνοθεσία του Ingmar Bergman. Το trailer θα το βρείτε εδώ.

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθείτε πως μου ήρθε η συγκεκριμένη ή πως θα μπορούσε να γίνει σε παιχνίδι. Πέρα από ένα chess game ή παιχνίδι με εναλλαγή επιλογών κτλπ, αυτή η ταινία έχει τόσα στοιχεία μέσα, ιστορικά και όχι μόνο, που θα συνέθεταν ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ game.

Αυτές λοιπόν ήταν ακόμα 3 ταινίες, πολύ αγαπημένες, που θα ήθελα κάποια στιγμή να δω σε παιχνίδι. Σύντομα θα έρθει και το τελευταίο μέρος με τις υπόλοιπες 4. Αν δεν έχετε κάτι καλύτερο, σας τις προτείνω ανεπιφύλακτα, και αυτές, να τις δείτε.

Καλή συνέχεια!

Υποστηρίζει οτιδήποτε (σχεδόν) μπορεί να αναχθεί σε τέχνη. Κάποια στιγμή το πτυχίο της θα γράφει "Ιστορικός", και όταν δεν μαθαίνει ημερομηνίες & ιστορικά γεγονότα παίζει & δοκιμάζει ό,τι game υπάρχει.