Uncharted: The Nathan Drake Collection – Review

Επιστροφή στις ρίζες

Επιστροφή στις ρίζες

uncharted collection review

Το Uncharted: The Nathan Drake Collection είναι μια remastered συλλογή των action-adventure παιχνιδιών Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves και Uncharted 3: Drake’s Deception, που κυκλοφορεί αποκλειστικά για Playstation 4. Τα ports των παιχνιδιών έγιναν από την Bluepoint Games, ενώ τα μενού και οι υπότιτλοι έχουν εξελληνιστεί πλήρως.

Πλοκή

Uncharted: Drake’s Fortune

Ένα στοιχείο 400 χρόνων μέσα στον τάφο του Sir Francis Drake, βάζει τον Nathan Drake σε ένα ταξίδι για να βρει τον μυθικό θησαυρό του El Dorado και τον οδηγεί στην ανακάλυψη ενός ξεχασμένου νησιού στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού. Η αναζήτηση αυτή γίνεται πιο επικίνδυνη, όταν ο Drake ναυαγεί στο νησί αυτό, ενώ τον κυνηγούν μισθοφόροι. O Drake και οι σύντροφοι του, πρέπει να παλέψουν για να επιβιώσουν, καθώς ανακαλύπτουν τα τρομακτικά μυστικά που βρίσκονται κρυμμένα στο νησί.

Uncharted 2: Among Thieves

Για κακή του τύχη, ο Drake επιστρέφει πίσω στον δόλιο κόσμο των κλεφτών και των μισθοφόρων κυνηγών θησαυρών, που ήλπιζε να αφήσει πίσω του. Όταν ένα αντικείμενο τον ωθεί σε ένα ταξίδι αναζήτησης της θρυλικής κοιλάδας της Shambhala στα Ιμαλάια, βρίσκει τον εαυτό του μπλεγμένο σε ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού εναντίον ενός εγκληματία πολέμου, που ψάχνει κάτι περισσότερο από τα πλούτη της χαμένης πόλης.

Uncharted 3: Drake’s Deception

Η αναζήτηση για τη θρυλική «Ατλαντίδα της Άμμου» οδηγεί τον Drake σε ένα επικίνδυνο ταξίδι στην καρδιά της Αραβικής ερήμου, βάζοντας εκείνον και τον μέντορα του, Victor Sullivan, εναντίον μιας μυστηριώδους οργάνωσης και της αδίστακτης αρχηγού της. Όταν τα τρομερά μυστικά της χαμένης πόλης έρθουν στο φως, ο Drake θα πρέπει να φτάσει την αντοχή του στα όριά της και να αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους φόβους του.

12068592_10208318264541414_6062478389916920046_o

Gameplay

Τα παιχνίδια συνδυάζουν εκρηκτικές μάχες με platforming που κόβει την ανάσα. Οι επανεκδόσεις περιέχουν κάποια νέα modes, ενώ και στα τρία παιχνίδια ο χειρισμός είναι ο ίδιος. Επίσης, τα loading times είναι μηδαμινά, αλλά δεν λείπουν κάποια μικρά προβλήματα με την κάμερα. Βέβαια, όπως είναι λογικό για ένα action-adventure παιχνίδι, κάνουν την εμφάνιση τους και διάφοροι γρίφοι. Για να τους λύσετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το βιβλιαράκι που έχει ο Drake μέσα στο παιχνίδι, όμως ακόμα και αν ξέρετε τη λύση, κάνοντας αυτό που πρέπει, ίσως πάρει κάποιο παραπάνω χρόνο λόγω του platforming. Να σημειωθεί επίσης πως το multiplayer των Uncharted 2 και Uncharted 3 έχει αφαιρεθεί.

Στα παιχνίδια έχουν συμπεριληφθεί και δύο νέες δυσκολίες: το Explorer και το Brutal. Το explorer είναι στην ουσία ένα πολύ εύκολο mode για εκείνους που θέλουν απλά να μάθουν την ιστορία του παιχνιδιού. Το Brutal ξεκλειδώνεται, αφού τελειώσετε το παιχνίδι στην Crushing δυσκολία και θα φτάσει στα όριά τους ακόμα και τους βετεράνους παίκτες της σειράς. Επιπλέον, έχει προστεθεί ένα time trial mode, το οποίο χρονομετρεί το παιχνίδι σας και σας δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνετε τους χρόνους που κάνετε με αυτούς των φίλων σας. Τέλος, υπάρχει το photo mode, που σας επιτρέπει να απαθανατίσετε διάφορες στιγμές από την περιπέτειά σας, δίνοντάς σας μεγάλη ελευθερία στην κάμερα, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από εφέ.

12132594_10208318635470687_1865894351978671761_o

Όπως αναφέρθηκε πριν, ένα από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού είναι το platforming. Πάρα πολλές φορές στο παιχνίδι θα χρειαστεί να αποδείξετε τις ακροβατικές σας ικανότητες, είτε αυτό είναι σε αρχαία ερείπια είτε σε χιονισμένα βουνά. Θα χρειαστεί να κρέμεστε από σκοινιά και από άκρες γκρεμών, κάτι που από θέμα χειρισμού είναι αρκετά εύκολο. Κάποιες φορές όμως, η κάμερα θα σάς προδώσει, με αποτέλεσμα να κάνετε διαφορετικές κινήσεις από αυτές που θα θέλατε.

Το άλλο βασικό στοιχείου του παιχνιδιού είναι οι μάχες. Στις μάχες έχετε στη διάθεσή σας κάποια όπλα, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μάχη σώμα με σώμα. Ο χειρισμός έχει επανασχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι ο ίδιος και στα τρία παιχνίδια. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί ένα σύστημα κάλυψης, ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε τις σφαίρες, αλλά και να βρείτε χρόνο να οργανώσετε τις κινήσεις σας. Από όπλα δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη ποικιλία και μάλιστα δε διαφέρουν πολύ ανάμεσα στα τρία παιχνίδια. Επίσης, ο τρόπος που πετάτε χειροβομβίδες είναι βασισμένος στο πρώτο Uncharted και δε χρειάζεται να τις επιλέξετε για να μπορέσετε να τις χρησιμοποιήσετε, καθώς γίνεται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

12028819_10208337306417449_4857988057080901214_o

Στις μάχες σώμα με σώμα, χρησιμοποιείτε απλά combo για να εξουδετερώσετε τους εχθρούς σας, ενώ υπάρχει και ένα special combo που με τη χρήση του παίρνετε διπλάσιο αριθμό σφαιρών από τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους. Στο τρίτο Uncharted μάλιστα, ο χαρακτήρας σας μπορεί να πάρει αντικείμενα από το περιβάλλον και να τα χρησιμοποιήσει. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι εχθροί που για να τους αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο απαιτείται η χρήση πιο πολύπλοκων combo.

Στο παιχνίδι θα βρίσκετε διάφορους θησαυρούς σε στυλ collectibles, που κάνουν το παιχνίδι να μοιάζει ακόμα περισσότερο με κυνήγι θησαυρού. Με τους θησαυρούς αυτούς, μπορείτε να ξεκλειδώσετε νέα κοστούμια, καθώς και να εμφανίσετε διάφορα όπλα.

10580833_10208337306257445_6262954962817490455_o

Γραφικά/Ήχος

Η σημαντικότερη αλλαγή στο παιχνίδι, είναι ότι τρέχει σε 60 καρέ το δευτερόλεπτο, κάτι που τo καθιστά εντελώς διαφορετικό. Από εκεί και πέρα η ανάλυση είναι στα 1080p, ενώ τα γραφικά είναι «καλογυαλισμένα». Μάλιστα έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά στα textures του πρώτου Uncharted, κάνοντας δύσκολο για κάποιον να πιστέψει ότι είναι παιχνίδι του 2007.

Οι περιοχές περιλαμβάνουν εξωτικά δάση, αρχαίους ναούς, απέραντες ερήμους και πολλά άλλα. Οι κινήσεις των χαρακτήρων είναι ρεαλιστικές και θα παρατηρήσετε τη βρεγμένη μπλούζα του Drake, όταν βγαίνει από το νερό, καθώς και το βάθους του χιονιού, όταν περπατάτε πάνω σε αυτό.

905963_10208337306337447_1731651585792620218_o

Η μουσική του παιχνιδιού είναι καταπληκτική. Από τη μουσική στο κεντρικό μενού, που σας προετοιμάζει για τις μεγάλες περιπέτειες που έρχονται, μέχρ μέσα στο παιχνίδι όπου περιγράφεται το μυστήριο μέσα σε κατακόμβες και αρχαία κάστρα. Ο Nolan North στον ρόλο του Nathan Drake, δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, αποδίδοντας τον χαρακτήρα τέλεια, με σοβαρότητα εκεί που πρέπει και πάνω από όλα με τρομερό χιούμορ.

Μία νέα προσθήκη στον τομέα του ήχου είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε την έξοδό του, όπως ακριβώς εσείς θέλετε. Μπορείτε να ρυθμίσετε την ποιότητα, αλλά και την τοποθεσία των ηχείων σας, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

12140991_10208337306137442_1957360453689190261_o

Overview

Το Uncharted: The Nathan Drake Collection είναι μία από τις καλύτερες επανεκδόσεις που έχουμε δει. Τα νέα επίπεδα δυσκολίας προσθέτουν περισσότερες ώρες στους τίτλους, ενώ οι αναβαθμίσεις στα γραφικά και τα 60 FPS θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι παίζετε κάτι καινούργιο.

Θετικά

  • 60 καρέ το δευτερόλεπτο
  • Νέα επίπεδα δυσκολίας

Αρνητικά

  • Προβλήματα με την κάμερα στο platforming
  • Αφαιρέθηκε το multiplayer
Επιστροφή στις ρίζες Το Uncharted: The Nathan Drake Collection είναι μια remastered συλλογή των action-adventure παιχνιδιών Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves και Uncharted 3: Drake’s Deception, που κυκλοφορεί αποκλειστικά για Playstation 4. Τα ports των παιχνιδιών έγιναν από την Bluepoint Games, ενώ τα μενού και οι υπότιτλοι έχουν εξελληνιστεί πλήρως. Πλοκή Uncharted: Drake’s Fortune Ένα στοιχείο 400 χρόνων μέσα στον τάφο του Sir Francis Drake, βάζει τον Nathan Drake σε ένα ταξίδι για να βρει τον μυθικό θησαυρό του El Dorado και τον οδηγεί στην ανακάλυψη ενός ξεχασμένου νησιού στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού. Η αναζήτηση αυτή γίνεται πιο επικίνδυνη, όταν ο Drake ναυαγεί στο νησί αυτό, ενώ τον κυνηγούν μισθοφόροι. O Drake και οι σύντροφοι του, πρέπει να παλέψουν για να επιβιώσουν, καθώς ανακαλύπτουν τα τρομακτικά μυστικά που βρίσκονται κρυμμένα στο νησί. Uncharted 2: Among Thieves Για κακή του τύχη, ο Drake επιστρέφει πίσω στον δόλιο κόσμο των κλεφτών και των μισθοφόρων κυνηγών θησαυρών, που ήλπιζε να αφήσει πίσω του. Όταν ένα αντικείμενο τον ωθεί σε ένα ταξίδι αναζήτησης της θρυλικής κοιλάδας της Shambhala στα Ιμαλάια, βρίσκει τον εαυτό του μπλεγμένο σε ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού εναντίον ενός εγκληματία πολέμου, που ψάχνει κάτι περισσότερο από τα πλούτη της χαμένης πόλης. Uncharted 3: Drake’s Deception Η αναζήτηση για τη θρυλική «Ατλαντίδα της Άμμου» οδηγεί τον Drake σε ένα επικίνδυνο ταξίδι στην καρδιά της Αραβικής ερήμου, βάζοντας εκείνον και τον μέντορα του, Victor Sullivan, εναντίον μιας μυστηριώδους οργάνωσης και της αδίστακτης αρχηγού της. Όταν τα τρομερά μυστικά της χαμένης πόλης έρθουν στο φως, ο Drake θα πρέπει να φτάσει την αντοχή του στα όριά της και να αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους φόβους του. Gameplay Τα παιχνίδια συνδυάζουν εκρηκτικές μάχες με platforming που κόβει την ανάσα. Οι επανεκδόσεις περιέχουν κάποια νέα modes, ενώ και στα τρία παιχνίδια ο χειρισμός είναι ο ίδιος. Επίσης, τα loading times είναι μηδαμινά, αλλά δεν λείπουν κάποια μικρά προβλήματα με την κάμερα. Βέβαια, όπως είναι λογικό για ένα action-adventure παιχνίδι, κάνουν την εμφάνιση τους και διάφοροι γρίφοι. Για να τους λύσετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το βιβλιαράκι που έχει ο Drake μέσα στο παιχνίδι, όμως ακόμα και αν ξέρετε τη λύση, κάνοντας αυτό που πρέπει, ίσως πάρει κάποιο παραπάνω χρόνο λόγω του platforming. Να σημειωθεί επίσης πως το multiplayer των Uncharted 2 και Uncharted 3 έχει αφαιρεθεί. Στα παιχνίδια έχουν συμπεριληφθεί και δύο νέες δυσκολίες: το Explorer και το Brutal. Το explorer είναι στην ουσία ένα πολύ εύκολο mode για εκείνους που θέλουν απλά να μάθουν την ιστορία του παιχνιδιού. Το Brutal ξεκλειδώνεται, αφού τελειώσετε το παιχνίδι στην Crushing δυσκολία και θα φτάσει στα όριά τους ακόμα και τους βετεράνους παίκτες της σειράς. Επιπλέον, έχει προστεθεί ένα time trial mode, το οποίο χρονομετρεί το παιχνίδι σας και σας δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνετε τους χρόνους που κάνετε με αυτούς των φίλων σας. Τέλος, υπάρχει το photo mode, που σας επιτρέπει να απαθανατίσετε διάφορες στιγμές από την περιπέτειά σας, δίνοντάς σας μεγάλη ελευθερία στην κάμερα, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από εφέ. Όπως αναφέρθηκε πριν, ένα…

8.3

Πολύ Καλό!

Τρέμε Indiana Jones

Το Uncharted: The Nathan Drake Collection με τις τεράστιες αναβαθμίσεις στον τεχνικό τομέα αλλά και τα νέα modes του, το κάνουν να είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό remaster.

Διάρκεια

8.5

Gameplay

7.5

Γραφικά

8

Διάρκεια

9

User Rating : Be the first one !
8
Περισσότερα νέα για το Uncharted: The Nathan Drake Collection

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.