Νέες πληροφορίες για το Nintendo NX

Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του Wall Street Journal, η Nintendo ξεκίνησε να στέλνει software development kits για την επερχόμενη gaming πλατφόρμα της, το NX

Θα είναι ένα υβρίδιο σταθερής και φορητής κονσόλας

FullNintendo_100pc_red

Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του Wall Street Journal, η Nintendo ξεκίνησε να στέλνει software development kits για την επερχόμενη gaming πλατφόρμα της, το NX. Τα kits αυτά στέλνονται σε third-party developers ώστε να διασκευάσουν παιχνίδια που υπάρχουν ήδη ή να δημιουργήσουν νέα για το NX.

Η Nintendo αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, επαναλαμβάνοντας ότι θα μιλήσει επίσημα για το NX το 2016. Ωστόσο, ο αναλυτής David Gibson δήλωσε στο WSJ, πως κατά πάσα πιθανότητα η Nintendo θα κυκλοφορήσει το NX μέσα στο 2016. Αυτό οφείλεται στο ότι οι πωλήσεις του 3DS και του Wii U έχουν αρχίσει να πέφτουν.

Μία από τις πιθανές third-party εταιρίες που μπορεί να έχει ήδη στα χέρια της ένα NX software development kit είναι η Square Enix. Κατά την διάρκεια ενός broadcast τον Ιούλιο, η Square Enix ανακοίνωσε το Dragon Quest X και το Dragon Quest XI για το NX. Ωστόσο, αργότερα η εταιρία άλλαξε αυτά που είπε δηλώνοντας πως τα project αυτά βρίσκονται απλά υπό εξέταση. Από ότι φαίνεται η Square Enix μίλησε πολύ νωρίς.

Η μορφή της κονσόλας παραμένει ακόμα ένα μυστήριο. Οι πηγές του WSJ λένε πως το NX θα αποτελείτε από μια σταθερή κονσόλα και τουλάχιστον μία φορητή συσκευή, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή ως χειριστήριο ή για ξεχωριστή χρήση. Το NX επίσης θα χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας chips τα οποία θα επιτρέπουν στην κονσόλα να έχει καλύτερα γραφικά αλλά και πιο πολύπλοκες λειτουργίες.

Η βασικότερη λειτουργίας της τελευταίας κονσόλας της Nintendo, το Wii U, ήταν η χρήση του χειριστηρίου ως tablet. Μέσα σε πολλές άλλες λειτουργίες, έδινε την δυνατότητα στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια απευθείας εκεί, αν απαιτεί να μείνουν κοντά στην κονσόλα. Αν οι αναφορές από WSJ είναι ακριβείς, τότε η Nintendo με το NX πάει αυτή την ιδιότητα ένα επίπεδο παραπάνω.

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.