Η Τελική Μάχη – Fnatic, Πρωταθλητές 1ης Σεζόν

Η Τελική Μάχη είναι μια σειρά όπου συναντούμε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές

wc15_finalfight_fnc_banner

Η Τελική Μάχη είναι μια σειρά όπου συναντούμε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές από την 1η έως την 4η Σεζόν και μας μιλούν για τις ξεχωριστές στιγμές πριν και μετά το τελευταίο χτύπημα στο αντίπαλο Νέξους και την κατάκτηση του Παγκόσμιου. Πότε ήταν βέβαιοι για τη νίκη τους; Και ποια ήταν η αίσθηση που είχαν ως Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του League of Legends;

Τέσσερα χρόνια πριν, ο κόσμος των esports του League of Legends ήταν πολύ πιο απλός. Αντί να διεξάγεται σε στάδια και κλειστά παγκόσμιου βεληνεκούς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν πιο…προσωπική εμπειρία. Τον Ιούνιο του 2011 στο DreamHack, ένα τεράστιο πλήθος από εκατοντάδες οπαδούς, διεκδικώντας το χώρο και την προσοχή από τους γύρω, ζητωκραύγαζε για τους παίκτες των FnaticMSI και των Against All Authority που αγωνίζονταν στον Τελικό του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

ο xPeke, που σήμερα συμμετέχει στο τέταρτο Παγκόσμιο της καριέρας του ως αρχηγός της επίλεκτης ομάδας του, Origen, αναθυμάται τις τελευταίες στιγμές εκείνης της σειράς μ’ ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του. Ο ίδιος παραδέχεται ότι είχε εκπλαγεί πραγματικά και μόνο που βρισκόταν εκεί.

«Θυμάμαι ότι είχα σ’ όλη τη διάρκεια μια περίεργη αίσθηση, γιατί δεν περίμενα ποτέ ότι θα κερδίσω. Όλοι οι φίλοι μου μου έλεγαν, ‘Κι αν κερδίσεις; Τι θα κάνεις;’ κι εγώ τους απαντούσα, ‘Δεν θα κερδίσουμε ποτέ, δεν έχουμε πιθανότητες…μπορεί αν είμαστε λίγο τυχεροί να φτάσουμε στους Ημιτελικούς’». Έτσι, όταν έφτασε με τους Fnatic στον Τελικό, «ήταν σαν να ζούσε όνειρο», όπως εκμυστηρεύεται.

Η Τελική Μάχη της 1ης Σεζόν δόθηκε με επίκεντρο το Βαρόνο κι ο xPeke δεν ήταν καν ζωντανός στο μεγαλύτερο διάστημά της. Οι οπαδοί στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ήταν όρθιοι, λίγα εκατοστά μακριά από τους παίκτες ζητωκραυγάζοντας, καθώς οι Fnatic ξεκίνησαν να επιτίθενται στο Βαρόνο και οι aAa μπήκαν στη μάχη για να τον διεκδικήσουν. Ο MoMa όρμησε στον Τζάρβαν τον Δ’ και σκότωσε αμέσως τον Κάρθους του xPeke, ξεκινώντας τη μάχη. Τώρα πια θεατής από την καλύτερη θέση για το υπόλοιπο τη μάχης, ο xPeke είδε τους συμπαίκτες του, Shushei και Cyanide, να αντεπιτίθενται και να σκοτώνουν τους MoMa και sOAZ, υποχρεώνοντας τον Yellowstar — ο οποίος είχε στους aAa μονίμως το ρόλο του επωμιστή Ζημιάς Επίθεσης — και τον Linak να υποχωρήσουν.

«Τη στιγμή που κερδίζαμε, δεν μπορούσα πραγματικά να πιστέψω ότι κερδίσαμε…», λέει γελώντας ο xPeke.

Καθώς τα Σούπερ Μίνιον των Fnatic πλημμύρισαν τη βάση των aAa μετά τη μάχη, οι συμπαίκτες του γκρέμισαν τον μεσαίο πύργο και το Ινχίμπιτορ. Με μόνο τρία μέλη των aAa να έχουν μείνει για να υπερασπίσουν τη βάση τους, δεν χρειάστηκε πολύ για να καταστραφεί και το Νέξους. Κι ο xPeke πετάχτηκε απ’ την καρέκλα του και αγκάλιασε τους συμπαίκτες του, ουρλιάζοντας χωρίς να το πιστεύει ακόμη. «Σκεφτόμουν ότι ήμουν τόσο χαρούμενος…κι έλεγα στην ομάδα μου πόσο καλοί είναι!»

Καθώς αναθυμάται τη στιγμή που έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής, εξακολουθεί να φοράει το τεράστιο, νοσταλγικό του χαμόγελο. «Δεν είχε σημασία πόσο μεγάλο ήταν το τουρνουά ή πόσο μεγάλο ήταν το έπαθλο», λέει. «Παίζαμε απλώς γιατί λατρεύαμε το παιχνίδι μέχρι τέλους».

«Αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο στην 1η Σεζόν από ο,τιδήποτε άλλο, ότι ήταν η αρχή όλων».

Πείτε μας τις αγαπημένες σας στιγμές από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της 1ης Σεζόν και ελάτε ξανά την επόμενη Δευτέρα, για να μάθετε τις σκέψεις του MiSTakE των Taipei Assassins για την κατάκτηση του τίτλου της 2ης Σεζόν.

Για παλιές και νέες αξέχαστες στιγμές του Παγκόσμιου σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά του 2015, μείνετε συντονισμένοι στο Lolesports.