Τα αδέρφια που παίζουν μαζί, μένουν μαζί

Ο πατέρας τους λατρεύει τα παιχνίδια, επομένως ήταν αναμενόμενο ότι οι Tristan και Gunnar Schrage θα αφιέρωναν μεγάλο μέρος της ζωής τους στον κόσμο των παιχνιδιών

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

evil

Ο πατέρας τους λατρεύει τα παιχνίδια, επομένως ήταν αναμενόμενο ότι οι Tristan και Gunnar Schrage θα αφιέρωναν μεγάλο μέρος της ζωής τους στον κόσμο των παιχνιδιών. Κανείς δεν ξαφνιάστηκε, λοιπόν, όταν ο Tristan έγινε επαγγελματίας παίκτης του League Of Legends με το ψευδώνυμο PowerOfEvil και κέρδισε με το σπαθί του τη θέση του παίκτη μεσαίας λωρίδας για τους Unicorns of Love. Πρόσφατα εξετάσαμε πώς στηρίζουν οι γονείς τους επαγγελματίες παίκτες στην προσπάθειά τους να καταξιωθούν στην παγκόσμια σκηνή των esports, αλλά τι γίνεται με τα αδέρφια; Ποιο ρόλο διαδραματίζει ο Gunnar Schrage στην επαγγελματική ζωή του αδερφού του;

«Ήταν φυσικό να ακολουθήσω αυτήν την πορεία, αφού και ο πατέρας μου έπαιζε τακτικά βιντεοπαιχνίδια σε LAN», δηλώνει ο Tristan “PowerOfEvil” Schrage. «Συνήθως έπαιζα με το μεγάλο μου αδερφό. Είχε την ιδέα να παίξουμε League of Legends και μου είπε να το δοκιμάσω και τελικά αρχίσαμε να παίζουμε συστηματικά και οι δυο μας. Το ερωτευτήκαμε αμέσως». Το παιχνίδι μπήκε στην οικογενειακή ρουτίνα τους και όταν κάποιος έλειπε από την πενταμελή ομάδα τους, πάντα θα υπήρχε κάποιος φίλος που θα έπαιρνε τη θέση του. «Ήταν σαν οικογενειακή παράδοση».

evil

Μαζί στη μάχη

Ο Gunnar συμφωνεί. «Παίζαμε μαζί, σχεδόν τα πάντα. Επίσης, κάναμε παρέα, βλέπαμε ταινίες, παίζαμε ποδόσφαιρο και τένις. Βασικά, κάναμε τα πάντα μαζί. Επίσης πήγαμε στο ίδιο σχολείο, επομένως είχαμε αρκετά καλές σχέσεις». Σήμερα, ο Tristan δεν μένει πια στο σπίτι, καθώς ακολουθεί καριέρα στα esports, αλλά τα αδέρφια εξακολουθούν να έχουν στενές σχέσεις. «Όταν [ο Tristan] έγινε καλύτερος στο League of Legends και μετακόμισε στο Βερολίνο για να παίξει στο LCS παραμείναμε σε επαφή», δηλώνει. «Μιλούσαμε όλη την ώρα στο Skype και στο Whatsapp και επικοινωνούσαμε μετά από κάθε αγώνα».

gunnar

Με αυτήν την τακτική επικοινωνία, ο Gunnar δείχνει την υποστήριξή του στον αδερφό του, του λέει τη γνώμη του σχετικά με το τι πήγε καλά και τι δεν πήγε, πανηγυρίζει μαζί του τις νίκες και τον ενθαρρύνει μετά από κάθε ήττα. Γνωρίζει καλά το παιχνίδι και είναι στενά δεμένος με τον αδερφό του, επομένως μπορεί να τον στηρίζει αποτελεσματικά. «Γνωρίζει αρκετά καλά το παιχνίδι», μας λέει ο Tristan. Αν πιστεύει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα μου το πει ξεκάθαρα. Αν πιστεύει ότι τα κάναμε μαντάρα σε κάποια αλλαγή λωρίδας και για αυτό μείναμε πίσω, θα μου το πει. Προσπαθεί να με βοηθήσει με τις συμβουλές του, μου λέει τι πιστεύει ότι έλειπε και τι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε για τον αγώνα της επόμενης εβδομάδας».

Στο Φαράγγι, αδέρφια, στο Φαράγγι!

Ο Tristan πιστεύει ότι ο αδερφός του θα μπορούσε εύκολα να κυνηγήσει κι αυτός μια καριέρα στην επαγγελματική σκηνή. «Νομίζω ότι τον περισσότερο καιρό που παίζαμε μαζί, ήμαστε στο ίδιο επίπεδο με το μεγάλο αδερφό μου». Τι τον σταμάτησε, τότε; «Ξεκίνησε να σπουδάζει». Αν και πλέον δεν έχει πολύ χρόνο για παιχνίδι, λόγω των σπουδών του στη διαχείριση αθλητικών ομάδων, Gunnar βρίσκει πάντα χρόνο για να παρακολουθεί τα παιχνίδια του αδερφού του στο LCS. «Βλέπω τους αγώνες του [Tristan] μαζί με τους φίλους μου και είναι πολλοί που τον γνωρίζουν εδώ που κατοικούμε. Αισθάνομαι ότι είναι κάποια διασημότητα. Είναι πολύ ωραίο!».

Χάρη στην επικοινωνία που έχει με τον αδερφό του, ο Gunnar βιώνει τις καλές στιγμές, αλλά και τις δυσκολίες του LCS. «Όταν παρακολουθώ τους αγώνες του έχω μεγάλη αγωνία. Ο αγώνας με συνεπαίρνει και θέλω τόσο πολύ να κερδίσει. Αν νικήσει, είμαι ευτυχισμένος. Αν χάσει, στενοχωριέμαι κι εγώ, αλλά πάντα προσπαθώ να τον ενθαρρύνω μετά από κάθε αγώνα, όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα».

evil_and_gunnar

Ωστόσο, και τα δύο αδέρφια θεωρούν ότι η συναισθηματική ευαισθησία του Gunnar ίσως να τον δυσκόλευε, αν κάποτε επέλεγε να γίνει επαγγελματίας. «Πιστεύω ότι θα μπορούσα να γίνω πολύ καλός όσον αφορά τις ικανότητες που απαιτούνται και τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν έχω τη στόφα του επαγγελματία», δηλώνει ο Gunnar. «Όταν χάνω, τα χάνω και τσαντίζομαι. Ο Tristan είναι πιο ήρεμος. Θα πει: ‘Κρίμα, αλλά τι να κάνουμε. Μπορούσα να τα πάω καλύτερα’. Δεν το παίρνει τόσο σοβαρά. Όταν παρακολουθώ τους αγώνες του και βλέπω την ομάδα του να έχει χάσει δύο παιχνίδια σε έναν αγώνα που κρίνεται στις τρεις νίκες, λέω: ‘Πάει, τελείωσε, δεν έχει νόημα’. Μετά βλέπω το πρόσωπό του στην κάμερα και σκέφτομαι: ‘Κοίτα που δεν τα έχει παρατήσει ακόμα!’ και μερικές φορές καταφέρνουν και γυρίζουν τον αγώνα. Δεν τα παρατάει ποτέ, πάντα το παλεύει μέχρι τέλους! Εγώ πάλι χάνω την ψυχραιμία και απογοητεύομαι εύκολα».

Αδερφική στήριξη

Πρόσφατα, όμως, ο Tristan δεν κατάφερε να διαχειριστεί την απογοήτευσή του. Ήταν μετά από μια σκληρή μάχη για την πρόκριση της ομάδας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Η ομάδα του δεν πέρασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, παρόλο που είχαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, τρεις ευκαιρίες. Τρεις αγώνες που που κρίνονταν στις πέντε νίκες και έχασαν με τρία-μηδέν και στους τρεις. Ήταν πολύ σκληρό.

«Όταν τελείωσε η δοκιμασία μιλήσαμε ξανά και είπα στον αδερφό μου: ‘Εντάξει, εσύ έπαιξες καλά, επομένως δεν πρέπει να στενοχωριέσαι, δεν έφταιγες εσύ. Τα πήγες πολύ καλά!’. Όμως το άκουσα στη φωνή του. Αυτήν τη φορά ήταν πολύ απογοητευμένος: ‘Μπα, δεν την παλεύω. Ήθελα πολύ να πάω στο Παγκόσμιο’». Για αυτό ο Gunnar αποφάσισε να κάνει ό,τι μπορεί για να του φτιάξει το κέφι. «Όταν ήρθε σπίτι βγήκαμε μαζί με φίλους και τα είπαμε. Ήπιαμε και τις μπυρίτσες μας».

Οικογενειακή υπόθεση

Είναι πολύ σημαντικό για τον Tristan που έχει έναν αδερφό που του συμπαραστέκεται. «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάποιον στο πλευρό σου. Κάποιον που μπορεί να σε στηρίξει. Κάποιον που μπορεί να σε ενθαρρύνει ή να σου δώσει δύναμη για να συνεχίσεις να παίζεις. Η οικογένεια και οι φίλοι είναι πολύ σημαντικοί στη σκηνή των esports».

Βέβαια, ο Tristan σπεύδει να μας υπενθυμίσει ότι δεν χρειάζεσαι μόνο συμπόνια και υποστήριξη μετά από μια ήττα. Θέλεις επίσης άτομα που θα πανηγυρίσουν μαζί σου τις νίκες σου. «Μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου ήταν μετά το IEM, όταν είχαμε νικήσει τους TSM, κάτι που δεν περίμενε κανείς. Είχα πολύ καλή απόδοση και ήμουν πολύ χαρούμενος μετά τον αγώνα. Πήρα τηλέφωνο την οικογένειά μου και τα είπαμε και ήταν τόσο ενθουσιασμένοι με την ανέλπιστη νίκη. Πέρασα υπέροχα και όταν γύρισα σπίτι από το τουρνουά καθίσαμε μαζί και είδαμε τον αγώνα από την αρχή. Ήταν απίστευτα!».

Αδερφικά πανηγύρια

Είναι μια πολύ ευχάριστη ανάμνηση και για τον Gunnar. «Ναι, νομίζω ότι η καλύτερη στιγμή της ομάδας ήταν όταν νίκησαν τους TSM. Μόλις είχαν περάσει στο LCS και στο καπάκι πάνε Βόρεια Αμερική και παίζουν με μια από τις μεγαλύτερες ομάδες και την κερδίζουν! Ειδικά για τον Tristan, που έπαιζε με αντίπαλο τον Bjergsen. Κανείς δεν το περίμενε αυτό, ούτε κι εγώ! Όταν μιλήσαμε πριν από τον αγώνα του είπα: ‘Αύριο θα παίξεις με τον Bjergsen, πώς είσαι από άγχος;’. Μου είπε: ‘Μπα, είμαι καλά. Απλά θα βάλω τα δυνατά μου’. Μετά είδα το παιχνίδι και βλέπω τον αδερφό μου να τον τσακίζει. Ήταν υπέροχο. Ήμουν τόσο περήφανος για τον αδερφό μου!».

Ο Gunnar έχει δίκιο να είναι περήφανος. Ο Tristan και οι υπόλοιποι Unicorns of Love τα πήγαν πολύ καλά στην πρώτη τους χρονιά στο LCS Ευρώπης και θα επιστρέψουν του χρόνου για να διεκδικήσουν μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2016. Επιπλέον, ο Gunnar μας είπε ότι ο Tristan είναι πιο άνετος τώρα και αντέχει καλύτερα την πίεση. «Τις τελευταίες εβδομάδες ή μήνες δεν τον παίρνω τηλέφωνο μετά από κάθε αγώνα. Εξακολουθούμε να μιλάμε πολύ, αλλά όχι όσο στο παρελθόν. Πιστεύω ότι είναι πιο ώριμος τώρα και έχω την αίσθηση ότι έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Συνήθισε πλέον να μένει μακριά από το σπίτι».

Αδέρφια πάνω από όλα

Ο Gunnar δεν είναι καθόλου κακός στο παιχνίδι, επομένως θα σκεφτόταν ποτέ να ακολουθήσει τον Tristan στη σκηνή του LCS; «Ο βασικός λόγος που δεν κυνήγησα μια καριέρα ως επαγγελματίας ήταν το πανεπιστήμιο», δηλώνει. «Έχει μείνει μόνο ένα έτος ακόμα. Ίσως όταν αποφοιτήσω, αν το LoL είναι ακόμα τόσο δημοφιλές, μπορεί να δοκιμάσω την τύχη μου ως επαγγελματίας». Είτε συμβεί αυτό ή όχι, είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις περιπέτειες του αδερφού του στο LCS και ότι οι δυο τους θα είναι πάντα αγαπημένοι.

Άλλωστε, το μόνο που τους χωρίζει είναι ένα τηλεφώνημα.

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends