Ανάλυση ήρωα: Κίντρεντ, οι Αιώνιοι Κυνηγοί

Ο αρχικός στόχος της ομάδας δημιουργίας ηρώων ήταν αρκετά απλός

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

kindred_insights_banner_1280x720_v2

Ο αρχικός στόχος της ομάδας δημιουργίας ηρώων ήταν αρκετά απλός: ήθελαν να δημιουργήσουν έναν ήρωα που δεν θα έμοιαζε με κανέναν άλλον στο League, στα πλαίσια ωστόσο ενός ήδη υπάρχοντα ρόλου. Στην περίπτωση των Κίντρεντ, τους ζητήθηκε να σχεδιάσουν έναν νέο ήρωα που προκαλεί ζημιά από μακριά όπως οι σκοπευτές και ο οποίος θα μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς και στη ζούγκλα. Σας παρουσιάζουν τη διαδρομή από την κενή σελίδα στους δίδυμους αγγελιοφόρους του θανάτου που καραδοκούν στις Αρένες της Δικαιοσύνης.

Σημειώσεις σχεδιασμού παιχνιδιού

Από τον Jordan Anton, αλλιώς γνωστό ως RiotWrekz

Ο σχεδιασμός ενός σκοπευτή που θα μπορούσε να σταθεί στη ζούγκλα έχει τις δικές του μοναδικές δυσκολίες. Όχι όμως επειδή ήταν μια εντελώς νέα ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δει πολλές φορές παίκτες να στριμώχνουν με το ζόρι άλλους ήρωες που μάχονται από απόσταση στη ζούγκλα. Εξετάσαμε λοιπόν ποια ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και καταλήξαμε στα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχουν οι Κίντρεντ για να επιτύχουν στο ρόλο τους.

Αυτοσχεδιάζοντας σκοπευτές στη ζούγκλα

Οι σκοπευτές που έχουμε δει στο παρελθόν να κάνουν την εμφάνισή τους στη ζούγκλα (πιο πρόσφατα οι Τουίστεντ Φέιτ και Τουίτς) βασίζονταν σε σχετικά φτηνά κόλπα και είτε κυριαρχούσαν στο παιχνίδι ή δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Οι αιφνιδιασμοί τους στην αρχή του παιχνιδιού είναι πραγματικά ανίκητοι (δεν μπορούν να αντισταθούν πολλοί σε αιφνιδιασμούς με κόκκινη ενίσχυση ή με την εγγυημένη ακινητοποίηση του ΤΦ), αλλά είναι σχεδόν άχρηστοι αν μείνουν πίσω. Είναι απολύτως αναγκαίο να έχουν επιπλέον Χρυσό από εκτελέσεις ή βοήθειες, αλλιώς δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τους υπόλοιπους. Επιπλέον, ακολουθούν πολύ προβλέψιμες διαδρομές στη ζούγκλα, επομένως δεν είναι δύσκολο να τους σκοτώσει ή να τους απωθήσει κάποιος που ξέρει πού να στηθεί. Επιπλέον, επειδή αυτοί οι ήρωες έχουν σχεδιαστεί να παίζουν στη λωρίδα, δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ενάντια σε ήρωες που έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν τις τακτικές ζούγκλας, όπως είναι ο Λι Σιν ή η Ρεκ’Σάι. Αυτά ήταν τα θέματα που είχαμε στο μυαλό μας όταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε τους Κίντρεντ, θέματα που ελπίζαμε ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε κατά τη διαδικασία δημιουργίας του ήρωα.

kindred_concept_art_01Γνωρίστε τους Κίντρεντ

Πρώτα από όλα, θέλαμε οι Κίντρεντ να προσφέρουν στην ομάδα τους αξιοπρεπείς αιφνιδιασμούς, δηλαδή επιθέσεις που, με το σωστό συγχρονισμό και συντονισμό, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκτελέσεις, χωρίς να είναι βέβαιο. Επειδή μειώσαμε την ισχύ των αιφνιδιασμών τους (ιδιαίτερα σε σύγκριση με τον Τουίτς ή τον Τουίστεντ Φέιτ) είχαμε τη δυνατότητα να τους ενισχύουμε σε τομείς που αυτοί οι ήρωες είχαν προβλήματα. Οι Κίντρεντ βασίζονται λιγότερο στο χρήμα. Αυτό σημαίνει ότι, παρόλο που τα αντικείμενα εξακολουθούν να είναι χρήσιμα στην πορεία του παιχνιδιού, οι Κίντρεντ δεν είναι ποτέ τόσο άχρηστοι όσο ο Μολυσμένος Αρουραίος που δεν έχει καταφέρει να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζεται την κατάλληλη στιγμή. Το Σημάδι των Κίντρεντ, για παράδειγμα, είναι μια πολύ εντυπωσιακή ικανότητα, όχι μόνο για τα μπόνους που δίνει στους Κίντρεντ, αλλά επειδή προσθέτει ένα στοιχείο ψυχολογίας στα παιχνίδια του League που δεν σχετίζεται με τη δύναμη των Κίντρεντ. Όταν σας έχουν σημαδέψει οι Κίντρεντ θα παίξετε διαφορετικά, είτε έχουν σερί 10-0 ή 0-10. Ίσως να ετοιμάζονται να σας αιφνιδιάσουν ή ίσως οι Κίντρεντ να θέλουν απλά να σας πιέσουν ψυχολογικά. Δεν είστε σε θέση να γνωρίζετε και, εκτός και αν έχετε κάνει ιδανική χρήση των Ματιών, όντως δεν θα γνωρίζετε, αν δεν εμφανιστούν κάπου στο χάρτη.

Μια που μιλάμε για αιφνιδιασμούς, παρόλο που οι Κίντρεντ δεν έχουν το ίδιο φονικούς συνδυασμούς όσο ο Τουίτς ή ο ΤΦ, εξακολουθούν να είναι αρκετή ισχύ και πολλές φορές απομακρύνουν την πίεση του αντιπάλου, ακόμη και αν δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν την εκτέλεση του στόχου. Η άμεση ζημιά που βασίζεται στο ποσοστό της μέγιστης Ζωής από την πλήρως ενεργοποιημένη ικανότητα Το Τέλος Πλησιάζει είναι πολύ σημαντική, ακόμη και ενάντια σε τανκ, ενώ ο συνδυασμός W/Q επιτρέπει στους Κίντρεντ να παραμένουν κοντά στο στόχο τους όταν αυτός προσπαθεί να ξεφύγει. Αυτό που σίγουρα λείπει από τους Κίντρεντ είναι οι ισχυρές ικανότητες καταστολής πλήθους που διαθέτουν οι περισσότεροι ήρωες ζούγκλας, αλλά η επιπλέον ζημιά που προκαλούν αντί για την καταστολή πλήθους τους καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματικούς όταν κάνουν αιφνιδιασμούς σε λωρίδες που δεν επιτρέπουν στο στόχο τους να ξεφύγει εύκολα. Έτσι, εκεί που άλλοι ήρωες ζούγκλας, όπως η Σεζουάνι και η Ρεκ’Σάι έχουν στο οπλοστάσιό τους τις εκτινάξεις και επιβραδύνσεις που χρειάζεται η ομάδα για να σιγουρέψει την εκτέλεση, αλλά δεν έχουν τη ζημιά για να εκτελέσουν το στόχο οι ίδιοι, οι Κίντρεντ προσφέρουν ακριβώς το αντίστροφο.

kindred_concept_art_02Ανακατατάξεις στο περιβάλλον του παιχνιδιού

Η προσθήκη των Κίντρεντ στο παιχνίδι δημιουργεί νέες εντυπωσιακές συνθέσεις ομάδας που βασίζονται στην ύπαρξη ενός δεύτερου σκοπευτή που μπορεί να μπει στη ζούγκλα. Με δύο σκοπευτές στη σύνθεση, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καλούνται να επιλέξουν ήρωες που μπορούν να προστατεύσουν τους ευάλωτους στόχους και να κρατήσουν μακριά τους εκτελεστές και τους μαχητές ή να επιλέξουν αντικείμενα όπως ο Μαύρος Θεριστής που θα αυξήσουν τη ζημιά και των δύο σκοπευτών. Εναλλακτικά, μπορούν να στραφούν σε ανθεκτικούς χαρακτήρες πρώτης γραμμής που προκαλούν μεγάλες ποσότητες Μαγικής Ζημιάς, όπως είναι ο Μάλφαϊτ ή ο Αμούμου για να έχουν περισσότερους τρόπους να προκαλέσουν ζημιά στον αντίπαλο. Το βασικό πλεονέκτημα των Κίντρεντ είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν αξιόπιστο σκοπευτή σε περιβάλλον ζούγκλας και ανυπομονούμε να δούμε τις συνθέσεις που θα σκαρφιστείτε.

Τέλος, όταν μιλάμε για τους Κίντρεντ δεν μπορούμε να παραλείψουμε την υπέρτατη ικανότητά τους. Η Γαλήνη του Αρνιού είναι άλλη μία ικανότητα που λειτουργεί αποτελεσματικά ανεξάρτητα από την πορεία των Κίντρεντ στο παιχνίδι και ενθαρρύνει τις ομάδες να σκεφτούν λίγο διαφορετικά όσον αφορά τις συνθέσεις τους. Η προστατευτική ζώνη επιτρέπει στις ομάδες με υψηλή σταθερή ζημιά την αντοχή που χρειάζονται ενάντια σε άμεση ζημιά, χαρακτηριστικό που ενισχύει τις συνθέσεις με δύο ήρωες Ζημιάς Επίθεσης, ιδιαίτερα αυτές που έχουν πολλούς σκοπευτές. Ακόμη και σε πιο παραδοσιακές συνθέσεις, οι Κίντρεντ μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα τους πολλά μοναδικά εργαλεία, πέρα από τις αξιοζήλευτες επιθέσεις από απόσταση.

Σημειώσεις αφήγησης

Από τον Matt Dunn, αλλιώς γνωστό ως FauxSchizzle

kindred_concept_art_03Ήδη από τα πρώτα βήματα του σχεδιασμού, είχαμε στο μυαλό μας μια κεντρική ιδέα για το κιτ του ήρωα: θα ήταν ένας σκοπευτής ζούγκλας που θα είχε τη δυνατότητα να τοποθετεί ένα «σημάδι θανάτου» στους αντίπαλους παίκτες και να ανταμείβεται για κάθε επιτυχημένη εκτέλεση ή βοήθεια κατά την εκτέλεση αυτού του στόχου. Αυτή η ιδέα μάς οδήγησε σε πιο δημιουργικά μονοπάτια όσον αφορά την απεικόνιση και την έκφραση της αυξανόμενης ισχύος του ήρωα, μέχρι που καταλήξαμε στην ιδέα ενός ήρωα με δύο ισοδύναμες ταυτότητες. Έτσι πήραν οι Κίντρεντ την τελική μορφή τους.

Η εικόνα που μας κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν ένα σκίτσο του Chris που έδειχνε έναν αιθέριο, αστραφτερό αμνό να εκτοξεύει έναν σκοτεινό λύκο με το τόξο του. Για την ακρίβεια, κόλλησε στο μυαλό μας. Ήταν ένα ζευγάρι χαρακτήρων με σκοτεινό, αλλά και κάπως κωμικό χαρακτήρα και αποφασίσαμε να τους διερευνήσουμε περισσότερο. Σε αυτό το στάδιο, οι συγγραφείς της ομάδας αφήγησης γράφουν μερικές σκηνές διαλόγου ή ιστορίας που μας βοηθούν να εντοπίσουμε την ταυτότητα του ήρωα, τη θέση του στη Γη των Ρούνων, το οπτικό στυλ των ικανοτήτων του, αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά του. Οι πρώτες ατάκες που έγραψα για αυτήν την ιδέα μια παραλλαγή της ατάκας «Διάλεξέ με», με το Λύκο να λέει «Πες μου ξανά, μικρό Αρνάκι, τι μπορώ να αρπάξω;» και το Αρνί να απαντά ξεκάθαρα «Ό,τι θέλεις, αγαπητέ μου Λύκε».

Μετά από πολλές συζητήσεις, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι Κίντρεντ θα ήταν η πρώτη μυθολογική απεικόνιση της Ζωής και του Θανάτου στη Γη των Ρούνων. Σκεφτήκαμε διάφορα σενάρια, όπως αρχαίους τάφους με πρωτόγονα σκαλίσματα των Κίντρεντ, μάσκες που θα χαρακτήριζαν συγκεκριμένες εκτάσεις ως χώρα των νεκρών, μέχρι και μια γιορτή στο Μπίλτζγουοτερ που θα ήταν σαν ένας συνδυασμός του καρναβαλιού της Νέας Ορλεάνης με τη Μέρα της Μαρμότας. Οι ιστορίες των Κίντρεντ σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να εμπλουτίσουν το μυθολογικό υπόβαθρο της Γης των Ρούνων. Είναι πρωταγωνιστές παραμυθιών και παιδικών τραγουδιών που κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική, σκοτεινή τους προέλευση.

kindred_concept_art_04Αυτά τα δύο ζώα, ένα γαλήνιο Αρνί με ένα περίτεχνο τόξο και ο σκιώδης Λύκος με τη γλώσσα να κρέμεται έξω από το στόμα του ήταν μια επιβλητική, αλλά και αλλόκοτη ιδέα. Στη συνέχεια, άρχισα να ερευνώ τον ανθρωπομορφισμό του θανάτου σε διάφορους πολιτισμούς και διαπίστωσα ότι πολλοί από τους πρώιμους μύθους της ανθρωπότητας στρέφονταν γύρω από νεκροταφεία. Η ομάδα συμφώνησε ότι οι Κίντρεντ ήταν μια πραγματικά πρωτότυπη απεικόνιση του Χάρου, ένα πλάσμα που αναφέρουν μόνο ψιθυριστά όσοι γλίτωσαν παρά τρίχα από το θάνατο και το οποίο εμφανίζεται στις τελευταίες στιγμές της ζωής. Για να τονίσουμε ακόμη περισσότερο την ξεχωριστή ταυτότητα κάθε χαρακτήρα, προσπαθήσαμε να φανταστούμε πώς είναι ο θάνατος ενός αρνιού και πώς συγκρίνεται με αυτόν ενός λύκου. Όσοι δέχονται το Αρνί χαίρονται τη ζωή και αποχωρούν γαλήνια από τα εγκόσμια. Όσοι προσπαθούν να ξεφύγουν από το Λύκο βρίσκουν βίαιο και τρομακτικό θάνατο.

Οι μάσκες ήταν μια από τις πιο σημαντικές ιδέες για την τελική διαμόρφωση του ήρωα. Το Αρνί φορά τη μάσκα του Λύκου και ο Λύκος αυτήν του Αρνιού, δημιουργώντας έτσι μια δυναμική που μοιάζει με αυτή του Γιν και του Γιανγκ. Ήταν ένα στοιχείο-κλειδί για τη δόμηση της προσωπικότητάς τους. Δώσαμε στον καθένα τους αυτό που έλειπε από τον άλλον σε περίσσευμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Αρνί γνώριζε καλύτερα τον κόσμο, αλλά δεν μπορούσε να τον συναισθανθεί, ενώ ο Λύκος αισθανόταν τα πάντα, αλλά του έλειπαν οι γνώσεις. Μας άρεσε πολύ η ιδέα ότι οι δυο τους δεν τσακώνονται ποτέ για το ποιος θα δώσει το τελικό χτύπημα, ούτε και για οποιοδήποτε άλλο θέμα γιατί, σε τελική ανάλυση, το Αρνί και ο Λύκος αποτελούν δύο τμήματα του ίδιου συνόλου.

Σημειώσεις για το καλλιτεχνικό κομμάτι

Από τον Edmundo Sanchez, αλλιώς γνωστό ως Mundo και τον Chris Campbell, αλλιώς γνωστό ως Skeeziks

Εφόσον είχαμε καταλήξει στον τύπου του ήρωα που θέλαμε να δημιουργήσουμε (στη συγκεκριμένη περίπτωση έναν σκοπευτή ζούγκλας με δίδυμη υπόσταση), περάσαμε στο στάδιο της υλοποίησης και αρχίσαμε να μελετάμε την τελική εμφάνιση αυτών των χαρακτήρων. Όπως ανακαλύψαμε, οι δίδυμοι χαρακτήρες είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Δοκιμάσαμε διάφορες ιδέες, οι οποίες όμως πατούσαν υπερβολικά σε ήδη υπάρχοντες ήρωες και δεν ενθουσίασαν κανέναν από την ομάδα. Ανταλλάξαμε διάφορες ιδέες μέχρι που φτάσαμε σε αδιέξοδο στα μέσα της προθεσμίας που είχαμε για να παραδώσουμε τη δουλειά μας. Ο Chris ήθελε να αλλάξει παραστάσεις και πήγε σε μια καφετέρια για να κάνει μερικά σκίτσα με την ησυχία του. Επέστρεψε λίγες ώρες μετά, άνοιξε στο μπλοκ του και μας έδειξε αυτό:

kindred_concept_art_05

Το σκίτσο του ταίριαξε αμέσως με την ιδέα. Αυτοί οι χαρακτήρες, ο άγριος λύκος και το ήρεμο αρνί, είναι εντελώς αντίθετοι μεταξύ τους, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν από κοινού και να έχουν την εμφάνιση ενός ενιαίου πλάσματος. Εν τω μεταξύ, ο Jordan και ο Matt κατάφεραν να προχωρήσουν αρκετά με το θέμα του θανάτου, το οποίο έδενε ιδανικά με τους χαρακτήρες: Ο Λύκος ήταν ο θάνατος και το Αρνί, τουλάχιστον στην αρχή, συμβόλιζε τη ζωή. Αν και δεν είχαμε επιλέξει επισήμως αυτήν την κατεύθυνση για τους ήρωες του 2015, τόσο ο Βάρδος, όσο και ο Ταμ Κεντς είχαν μια αρκετά μυθολογική υπόσταση που συμπλήρωναν με ωραίο τρόπο το εκκολαπτόμενο θέμα και στυλ των Κίντρεντ. Επιτέλους, είχαμε κάνει πρόοδο, έστω και εντός της ομάδας! Στη συνέχεια παρουσιάσαμε την ιδέα στους μετόχους και, αν και μας στήριξαν στην προσπάθειά μας, λάβαμε αρκετά αρνητικά σχόλια από άλλα μέλη της Riot.

kindred_concept_art_07

«Σοβαρά, θέλετε να βάλετε ένα αρνί στο παιχνίδι;»

Όταν προσπαθούμε να δοκιμάσουμε τα όριά μας με νέες ιδέες, υπάρχουν πολλοί που αντιδρούν αρνητικά. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Όταν αρχίσαμε να δεχόμαστε σχόλια, λάβαμε άπειρες γνώμες και προτάσεις. Το Αρνί και ο Λύκος δίχασαν τον κόσμο και έπρεπε να παλέψουμε σκληρά για να πάρουμε την τελική έγκριση. Δεν είχαμε πρόβλημα με την αμφιλεγόμενη υποδοχή του ήρωα, αλλά θέλαμε να τελειοποιήσουμε και να εστιάσουμε στους χαρακτήρες του Αρνιού και του Λύκου. Αλλάξαμε το στυλ τους ώστε να και οι δύο να συμβολίζουν πλέον το θάνατο και μετά τους προσθέσαμε μάσκες (ο καθένας τους φόραγε τη μορφή του άλλου) για να τονίσουμε τη διττή υπόσταση των δύο χαρακτήρων. Το Αρνί δεν ήταν πλέον μόνο ευγενικός και καλοσυνάτος και ο Λύκος δεν ήταν πλέον τόσο βίαιος σε όλες του τις εκφράσεις. Πλέον είχαν και οι δυο τους στοιχεία της προσωπικότητας του άλλου που τους μεταμόρφωναν από άσπρο και μαύρο και διάφορες αποχρώσεις του γκρι. Αρχίσαμε να τους αντιμετωπίζουμε όπως και το Γιν και Γιανγκ: δύο έννοιες που αλληλοσυμπληρώνονται και δεν μπορούν να υπάρξουν ανεξάρτητα. Στη συνέχεια στραφήκαμε στις κινήσεις των Κίντρεντ και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα ερχόταν σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε ο περισσότερος κόσμος. Αντί να χοροπηδά εδώ κι εκεί, το Αρνί έγινε σοβαρός και μειλίχιος, ενώ ο Λύκος έγινε ο πιο παιχνιδιάρης από τους δύο.

kindred_concept_art_08

Σε τελική ανάλυση, θέλαμε να γίνουν οι Κίντρεντ ένα πολιτισμικό αρχέτυπο για το League: πλάσματα που ενσαρκώνουν τον κόσμο της Γης των Ρούνων και τονίζουν τη διαφορετικότητά του. Εδώ μάλιστα έρχεται και το πιο σημαντικό στοιχείο που τους διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους ήρωες: οι Κίντρεντ δεν είναι υλικοί χαρακτήρες που κατοικούν στον κόσμο. Όσοι ζουν στο Βάλοραν γνωρίζουν τους Κίντρεντ ως ένα παραμύθι για παιδιά, μια παραβολή που χρησιμοποιούν διάφοροι πολιτισμοί της Γης των Ρούνων για να εκλογικεύσουν ή να προσωποποιήσουν το μυστήριο της ζωής και του θανάτου. Υπάρχουν στα αλήθεια; Αυτό δεν το γνωρίζει κανείς, παρά μόνο οι νεκροί.

kindred_concept_art_09

Θα επιστρέψουμε σε λίγες μέρες με περισσότερες πληροφορίες για τους Κίντρεντ.

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends