Πώς οι ήρωες PROJECT υπερέβησαν τα ανθρώπινα όρια

Καμία εξαιρετική ιδέα δεν βρίσκει το δρόμο της για το League of Legends χωρίς να εξεταστεί, να δοκιμαστεί και να μεταλλαχθεί από τη συνεργατική διαδικασία μας

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Cyber_Yi_Concept

Καμία εξαιρετική ιδέα δεν βρίσκει το δρόμο της για το League of Legends χωρίς να εξεταστεί, να δοκιμαστεί και να μεταλλαχθεί από τη συνεργατική διαδικασία μας. Όταν ο Marco «Wendigo» Silva, ένας καλλιτέχνης από το γραφείο του Σάο Πάολο, οραματίστηκε τον «Κυβερνο-Γι», ήξερε ότι θα περνούσε από αυτήν τη δημιουργική δοκιμασία.

Ο Silva ήθελε να παλέψει σκληρά για την ιδέα του. Για το λόγο αυτό, δημιούργησε μια ομάδα εικονογράφων και σχεδιαστών και συνέταξε μια παρουσίαση 50 σελίδων στην οποία εξηγούσε αναλυτικά πώς μια θρυλική αμφίεση Γι θα μπορούσε να ταιριάξει σε ένα ολόκληρο σύμπαν εμπνευσμένο από κλασικές κυβερνοπάνκ ταινίες. Οι πρώτοι άνθρωποι της Riot που είδαν την παρουσίαση την έστειλαν σε άλλους και διαδόθηκε ταχύτατα σε ολόκληρη την εταιρεία. Ο κόσμος άρχισε να ασπάζεται με ραγδαίους ρυθμούς την κυβερνοιδέα του Silva.

«Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ‘αυτό είναι τρελό», θυμάται ο επικεφαλής εικονογράφος Larry «The Bravo Ray» Ray. «Εντυπωσιάστηκα».

Ωστόσο, υπήρχαν εμπόδια που ο Silva δεν είχε λάβει υπόψη. Ενώ η ιδέα του Κυβερνο-Γι ήταν ακόμα στο στάδιο της προώθησης, μια ομάδα στο γραφείο της Riot στη Σάντα Μόνικα εργαζόταν ανεξάρτητα σε μια αμφίεση με θέμα την κυβερνητική με την ονομασία PROJECT: Υασούο. Οι καλλιτέχνες μας θεώρησαν ότι ο Κυβερνο-Γι θα μπορούσε να συμπληρώσει τη νέα αμφίεση του Υασούο, αλλά πρώτα θα έπρεπε να καταλήξουν στην καλλιτεχνική προσέγγιση του PROJECT: Υασούο—και κάθε άλλου ήρωα που ενδεχομένως να ταίριαζε σε αυτόν τον κόσμο.

Ο Κυβερνο-Γι έπρεπε να εξελιχθεί.

PROJECT έναντι ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤ

Εκείνη την περίοδο, υπήρχαν ακόμη δύο φουτουριστικές, κομπιουτερίστικες σειρές αμφιέσεων στο League of Legends: οι πελώριες «Μεταλλικές» αμφιέσεις (που περιελάμβαναν το Μάλφαϊτ, τον Άατροξ και τον Κα’Ζιξ) και ο πύρινος, τερατώδης στρατός των «Μηχανών Πολέμου» (με πρωταγωνιστή το Δημιουργό Βίκτορ και τις μηχανοποιημένες μεταλλάξεις του των Κογκ’Μο, Βελ’Κοζ, Τσο’Γκαθ, Ούργκοτ και Σκάρνερ).

«Η Μηχανή Πολέμου», λέει ο σχεδιαστής οπτικών εφέ Adam «Riot AdamUnicorn» Kupratis, «μοιάζει με αυτό που θα κατασκεύαζαν οι Βίκινγκς αν είχαν κινητήρες εσωτερικής καύσης». Έχει λάδι, σπίθες, πιστόνια, πηγή καυσίμου. «Τα πάντα έχουν πάρει φωτιά και θα είναι επίπονο να είσαι κοντά».

KogMaw_Battlecast_Splash

Λεζάντα εικόνας: Στα σχέδια των Μηχανών Πολέμου, όλη η θωράκιση και τα όπλα είναι στραμμένα προς τα μπροστά. «Δεν ανησυχούν για ό,τι υπάρχει πίσω τους, γιατί έχουν ήδη σκοτώσει τα πάντα στο διάβα τους», δηλώνει ο Larry Ray.

Οι Μεταλλικές αμφιέσεις, από την άλλη, έχουν επηρεαστεί από ταινίες με γιγάντια ρομπότ και τέρατα που επιτίθενται σε πόλεις και άνιμε. Τα ευαίσθητα μέρη τους καλύφτηκαν και βάφτηκαν, συνδυάζοντας μορφή και λειτουργικότητα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια γιγάντια μηχανή που δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να χωρέσει μια ολόκληρη οικογένεια Γιορντλ στο χώρο διακυβέρνησης.

Οι καλλιτέχνες αποφάσισαν να κρατήσουν τις αμφιέσεις PROJECT σε ανθρώπινο μέγεθος, ενώ οι ήρωες σμικρύνουν και μεγεθύνουν τα σώματά τους χρησιμοποιώντας μια απίστευτη τεχνολογία. «Για να γίνεις PROJECT, πρέπει να εγκαταλείψεις την ανθρώπινη φύση σου», δηλώνει η Lisa «Saiyaka» Thorn, μια σχεδιάστρια οπτικών εφέ. «Η τεχνολογία κυριεύει την ψυχή σου».

Ωστόσο, οι ήρωες PROJECT δεν είναι απλώς άψυχα σώματα. Μικρές λεπτομέρειες υποδηλώνουν την ανθρώπινη καταγωγή τους: Το δερμάτινο γάντι του Υασούο, το εκτεθειμένο σαγόνι της Λεόνα, , οι σμιλεμένοι από το Γούτζου κοιλιακοί του Μάστερ Γι. Αυτά δεν είναι ρομπότ-είναι πολύ καλά μεταμφιεσμένοι άνθρωποι.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ

Με τη χρήση συγκεκριμένων σχημάτων και χρωμάτων μπορεί να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύνολο αμφιέσεων με διακριτικό τρόπο. Το ψυχρό, γαλαζοπράσινο ατσάλι είναι αυτό που προσδιορίζει τα Μεταλλικά σχέδια, ενώ έντονες πορτοκαλί και κόκκινες φλόγες φωτίζουν από μέσα τα bots Μηχανή Πολέμου που δεν έχουν χρώμα. Οι περισσότεροι από τους ήρωες PROJECT βρίσκονται στο φάσμα μεταξύ κίτρινου και κόκκινου, λέει ο Kupratis, αλλά οι αμφιέσεις «παίζουν με αφαιρετικά στοιχεία». Με αυτό εννοεί ότι ξεπροβάλλουν άλλα χρώματα από τον εξοπλισμό των ηρώων PROJECT, αλλά επισκιάζονται από το φωτισμό του περιβάλλοντος.

Στις αμφιέσεις Μηχανής Πολέμου, ξεπροβάλλουν κύλινδροι από κάθε κλείδωση και άνοιγμα: Τα σαγόνια του Τσο’Γκαθ έχουν αντικατασταθεί από σωλήνες, ενώ ένας πλήθος πιστονιών πετάγεται από τη μουσούδα του Κογκ’Μο. Στη Μεταλλική σειρά αμφιέσεων κυριαρχούν τα εξάγωνα. Εμφανίζονται στην κυψελοειδή υφή των φτερών του Κα’Ζιξ, αλλά και στο σχήμα του κεφαλιού του και στο λύγισμα των χεριών του. Οι καλλιτέχνες αποκαλούν αυτού του είδους τις προσδιοριστικές λεπτομέρειες «γλώσσα των σχημάτων» και ο σαφής προσδιορισμός της γλώσσας των σχημάτων για κάθε ήρωα και σειρά αμφιέσεων δημιουργεί ένα είδους οπτικής συνέπειας η οποία γίνεται εύκολα κατανοητή και αντιληπτή από τους παίκτες.

KhaZix_Mecha_Splash

Για να προσδιορίσουμε τη γλώσσα των σχημάτων για τις αμφιέσεις PROJECT, δεν αρκούσε να διαφοροποιήσουμε απλώς τις αμφιέσεις από τη Μηχανή Πολέμου και τη Μεταλλική. Ο Paul «SpaceW0mbat» Hoefener, ο εικονογράφος που σχεδίασε την πρωτότυπη αμφίεση PROJECT: Υασούο, το αντιλαμβάνεται ως έναν συνδυασμό ψηφιακών (φανταστείτε υλικό, συνδεδεμένο με κυκλώματα και σωλήνες άνθρακα) και αιθέριων, άυλων εφέ. «Ο τρόπος με τον οποίο διαλύονται τα σωματίδιο δίνει μια αίσθηση μαγείας», λέει ο Hoefener, «αλλά δεν παύει να είναι τεχνολογία». Για να εντρυφήσουμε περισσότερο σε αυτήν την ιδέα, η καλλιτεχνική ομάδα συνέταξε έναν πλήρη ορισμό της σημασίας του «PROJECT».

PROJECT: Είναι η τέλεια ένωση της υπερφυσικής υπόστασης κάποιου με τα εξελιγμένα όπλα και τη σωματική αύξηση. Αυτή η σύνδεση τεχνολογίας και ενέργειας δίνει τη δυνατότητα σε εξαιρετικούς δέκτες να διοχετεύουν την υπόστασή τους σε σωματικές εκδηλώσεις και, σε σπάνιες περιπτώσεις, να υπερβούν τα όρια του υλικού επιπέδου. Μόνο τα υποκείμενα που διαθέτουν εξαιρετικά εστιασμένη εσωτερική υπόσταση και εξαιρετικά σωματικά χαρακτηριστικά μπορούν να ξεκλειδώσουν την πραγματική δύναμη του PROJECT.

Ουσιαστικά, το PROJECT είναι ο μετασχηματισμός των «καθαρά ανθρώπινων» μορφών των ηρώων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και αυτό αντικατοπτρίζει η γλώσσα των σχημάτων που χρησιμοποίησαν οι καλλιτέχνες. «Όταν οι ήρωες χρησιμοποιούν τις οξυμένες δυνάμεις PROJECT, καταφέρνουν να προσαρμοστούν στα μοναδικά χαρακτηριστικά τους μέσω σχημάτων και γεωμετρίας», δηλώνει ο Thorn.

Η Φιόρα, για παράδειγμα, έχει μια μεγαλοπρέπεια αλλά ταυτόχρονα και μια τραχύτητα. Σου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να σε τσιμπήσει αν πέσεις πάνω της. Ο Λούσιαν χαρακτηρίζεται από κομψά παραλληλόγραμμα που δίνουν μια αίσθηση ταχύτητας, ενώ η ικανότητα W του ξεσπάει σε ανεμολόγιο πυξίδας. Οι σχεδιαστές ήθελες αυτά τα στοιχεία να ξεχωρίζουν ακόμα κι αφού η ψυχή των ηρώων συγχωνεύτηκε με την τεχνολογία για να γίνουν PROJECT. Έτσι, τα μυτερά τρίγωνα της PROJECT: Φιόρα ψηφιοποιούνται. Οι εκρήξεις του PROJECT: Λούσιαν έγιναν πιο φωτεινές και πιο εκρηκτικές.

PROJECT_Particles_Concept

  • Φιόρα: Κομψή, Ροή, Απαλή
  • Ζεντ: Σκιά, Καπνός, Επιθετικός
  • Λούσιαν: Αστροφώς, Γρήγορος, Κομψός
  • Γι: Κυκλώνας, Ταχύτητα, Δύναμη
  • Λεόνα: Δύναμη, Σπίθες, Ηλιαχτίδες

ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ

Οι παίκτες λάτρεψαν την ιδέα PROJECT, αλλά χρειάστηκε χρόνος για να βρούμε πώς θα ενσωματώσουμε τα θέματα και τις ιδέες του με το δυναμικό που είχε προταθεί στην παρουσία του Marco Silva για τον «Κυβερνο-Γι». Μέγεθος, χρώμα, σχήμα, σκοπός, προσωπικότητα: έπρεπε να λάβουμε υπόψη κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία και να παίξουμε μαζί του, προκειμένου να μετατρέψουμε το PROJECT σε μια πλήρη σειρά αμφιέσεων.

MasterYi_PROJECT_Splash

Ο Hoefener δηλώνει ότι η μακρά, πολύπλευρη διαδικασία σχεδιασμού του PROJECT: Γι εντάσσεται στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής ευαισθησίας του League of Legends. «Στο τέλος της διαδικασίας, όλοι έχουν βάλει την προσωπική τους πινελιά και έτσι γίνεται κομμάτι του League of Legends», δηλώνει.

Για τον Silva, η εξέλιξη της ιδέας του «Κυβερνο-Γι» σε PROJECT: Γι είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου. Δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να παίζει με τον Μάστερ Γι, «αλλά πλέον θα ίπτανται πολύ περισσότερα σωματίδια όταν θα στήνω ενέδρες».

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends