Οι streamers στο Ελληνικό community

Οι Έλληνες streamers

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Οι Έλληνες streamers

League-of-Legends-Wukong

Προτού αναφερθώ σε οτιδήποτε, θέλω να τονίσω ότι στο συγκεκριμένο άρθρο κάνω λόγο στη μάζα, αυτή, των Ελλήνων streamers στο League of Legends, καθώς και στην επιρροή την οποία έχουν απέναντι στο ελληνικό community.

Τα τελευταία χρόνια το League of Legends –ως γνωστόν σε όλους μας- είναι το επίκεντρο κάθε Έλληνα gamer. Με την πάροδο του χρόνου, και με την άνοδο των e-Sports στο προσκήνιο, ένα μεγάλο ποσοστό αριθμού της online κοινότητας αποφάσισε να ξεκινήσει (αυτό που αποκαλούμε σήμερα) το streaming. Το τι είναι το streaming υποθέτω ότι το γνωρίζετε όλοι, και επομένως δεν θα προβώ σε πλήρες ερμήνευμα του όρου. Παρ’ όλα αυτά, θα σταθώ στο “γιατί” κάνουμε streaming. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα έιναι “επειδή” θέλουμε να διασκεδάσουμε! Κάτι αρκετά απλοϊκό… Από την άλλη, ορισμένοι έχουν ως στόχο να αναδειχθούν μέσω αυτού και να οδηγηθούν σε κάτι περισσότερο επαγγελματικό. Παρ’ όλα αυτά όμως, κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι το streaming αποτελεί μέσο διασκέδασης, καθώς και ο απότερος σκοπός κάθε ανθρώπου είναι να ψυχαγωγείται με αυτό που επρόκειτο να κάνει.

Από την άλλη όμως, όπως και το νόμισμα έχει δύο όψεις, το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στο streaming. Έτσι, λοιπόν, τυγχάνει να ξεδιπλώνεται μία άσχημη πλευρά του streaming, η οποία προέρχεται από τους ίδιους τους streamers. Προτού, όμως, στηρίξω τα λεγόμενά μου με προκείμενες και ένα ορθό συμπέρασμα, θέλω να τονίσω ότι υπάρχει και ένα συγκεκριμένο ποσοστό το οποίο θα παρέχει θετικές επιδράσεις στο community. Επομένως, όσοι streamers ή λάτρεις του είδος θιχτούν από τα παρακάτω, θα τους παρακαλούσα να περιορίσουν τη στενομυαλία τους και να μην προσπαθούν να αμυνθούν με εξευτελιστικές επιχειρηματολογίες. Εξάλλου, μόνο οι “ένοχοι” της υπόθεσης μπορούν ελεύθερα να θιχτούν από το παρακάτω άρθρο.

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, ο “σωστός” ο Έλληνας έχει αυτοσυνείδηση στο ότι δε βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο για να αποκαλείται “καλός” παίκτης του League of Legends –λόγω της αφέλειας του. Επίσης, ο “σωστός” ο Έλληνας γνωρίζει ότι το ελληνικό community οδεύει από το κακό στο κάκιστο –για πολλούς λόγους που έχουν αναλυθεί σε άλλο άρθρο πάλι. Φτάνοντας, λοιπόν, στον streamer, γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα άτομο το οποίο “έζησε” και “ζει” το ελληνικό community. Αυτό συνεπάγεται ότι βίωσε καλές, αλλά και κακές στιγμές, οι οποίες αποτυπόθηκαν και έχτισαν σιγά σιγά την στάση του απέναντι στους υπόλοιπους παίκτες. Με αυτην την επιχειρηματολογία, λοιπόν, θέλω να οδηγηθώ στο συμπέρασμα ότι ανάλογα τις καταστάσεις που θα βιώσει ένας ανερχόμενος – στην περιπτωσή μας- streamer, θα χτίσει χαρακτήρα, ο οποίος θα επηρεάσει την καριέρα του στο streaming είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Το βασικό ζητούμενο όμως, δεν είναι άλλο από τ’ ότι μπορεί να επηρεάσει και την πορεία των άλλων παικτών στο League of Legends, καθώς τον παρακολουθούν και τις περισσότερες φορές ταυτίζονται και υιοθετούν τις μεθόδους του, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όταν για παράδειγμα, ένας streamer δε τηρεί αυτά που αναφέρει ο “Κώδικας των Επικαλεστών”, και προτρέπει σε μία απρεπές συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του stream, τότε διαπράτει μεγαλύτερο λάθος απ’ όσο νομίζει. Το χειρότερο όμως, της υπόθεσης είναι η δικαιολογία του streamer, όταν ερωτηθεί “γιατί” υιοθετεί ένα τέτοιο πρότυπο παίκτη. Εδώ, ανάλογα την περίπτωση του streamer, έχουμε ανάλογη απάντηση. Για παράδειγμα, όταν επιλέγει να βρίζει και να κάνει flame δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δικαιολογίες του τύπου «είμαι Έλληνας και που και που ρίχνω κανένα καντηλάκι» ή «εμείς οι Έλληνες είμαστε θερμόαιμος και μεσογειακός λαός και το έχουμε στο αίμα μας» ή παρόμοιες δικαιολογίες (οι παραπάνω δικαιολογίες είναι αληθινές και έχουν ακουστεί σε stream).

Από την άλλη –για να μη γίνουν παρεξηγήσεις- υπάρχει και αυτό το ποσοστό streamers, το οποίο όχι μόνο έχει δείξει ένα αξιοπρεπές προφίλ μέσω του streaming, αλλά έχει μεταλαμπαδεύσει δίαφορες θετικές επιδράσεις στο ελληνικό community.

Εν κατακλείδι, θέλω να καταλήξω στο γεγονός ότι και εξωτερικοί παράγοντες (π.χ. streamers) μπορούν να επιρεάσουν θετικά ή αρνητικά τους υπόλοιπους παίκτες, είτε σε μεγάλο ποσοστό είτε σε μικρό. Το ελληνικό community, στην τελική, χρείαζεται να κρατήσει μόνο αυτόυς που δεν εχουν πάρει “πτυχίο” στην υποκρισία…

Περισσότερα νέα για το League of Legends