Χτίζοντας το Μπιλτζγουότερ: Πειρατική Αναγέννηση

Σύμφωνα με την υπάρχουσα μυθολογία και τις διάφορες αφηγηματικές αναφορές εντός και εκτός παιχνιδιού

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

bw_lolclient_card_building_bilgewater

Σύμφωνα με την υπάρχουσα μυθολογία και τις διάφορες αφηγηματικές αναφορές εντός και εκτός παιχνιδιού, το Μπιλτζγουότερ είναι μια πόλη πειρατών: σκληροτράχηλοι θαλασσόλυκοι, άγριες κραυγές, η μάχη για το πλιάτσικο. Σίγουρα, είναι ένα ιδανικό σκηνικό για συναρπαστικές ιστορίες, αλλά δεν έχει κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει. Σίγουρα, οι αναφορές σε ήδη υπάρχον υλικό και οι διάφοροι υπαινιγμοί από γνωστά έργα ή παιχνίδια αποτελούν μέρος της γοητείας του League, αλλά αν βασιζόμαστε υπερβολικά σε ήδη υπάρχοντα στυλ αφήγησης, οι παίκτες χάνουν την αίσθηση της έκπληξης και της ανακάλυψης. Είναι πολύ εύκολο να βασιστείς στην επιφανειακή φύση του Μπιλτζγουότερ και να το μετατρέψεις σε κάτι που παραπέμπει περισσότερο στη Ντίσνεϊλαντ, παρά σε έναν ζωντανό, πειστικό κόσμο.

120725-BW-03-f_1920x911

Αυτό το δύσκολο έργο καλείται να αναλάβει η ομάδα Θεμελίωσης της Riot, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τον εμπλουτισμό του σύμπαντος του League, εξερευνώντας τους λαούς, τα ήθη και τον ίδιο τον κόσμο της Γης των Ρούνων. Η ομάδα Θεμελίωσης δεν ασχολείται τόσο πολύ με το περιεχόμενο με το οποίο αλληλεπιδρά ο παίκτης. Αντιθέτως, βουτάει βαθιά στην ιστορία της Γης των Ρούνων και δημιουργεί υλικό στο οποίο μπορούν να βασιστούν οι υπόλοιπες δημιουργικές ομάδες της Riot για να δημιουργήσουν ιδιαίτερο περιεχόμενο, όπως είναι το Μπιλτζγουότερ: Πύρινη Παλίρροια.

Όλα ξεκινούν από τα θεμέλια

Η ομάδα Θεμελίωσης ξεκινά εξερευνώντας κάθε πιθανή άποψη μιας τοποθεσίας, της ιστορίας και του πολιτισμού της. Οι καλλιτέχνες και οι συγγραφείς της ομάδας ανακαλύπτουν νέες ιδέες, εμπλουτίζουν τις παλιότερες ιστορίες και στη συνέχεια καταγράφουν τα θέματα που δημιουργούν σε οδηγούς στυλ για εσωτερική χρήση, οι οποίοι περιέχουν οδηγίες σχετικά με την τέχνη, την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα και άλλα στοιχεία που δίνουν χαρακτήρα σε μια τοποθεσία. Το έργο της ομάδας Θεμελίωσης είναι να εξετάζει σε βάθος τα βασικά στοιχεία του League και να αναζητά νέους τρόπους για να κάνει πιο ενδιαφέρον και πιο συναρπαστικό αυτό που γνωρίζουμε ήδη. Η ομάδα Θεμελίωσης εργάζεται στο εσωτερικό της Riot και δημιουργεί ολοκληρωμένο, εύχρηστο υλικό που συμβάλλει στη γνωριμία με τη Γη των Ρούνων και στην κατανόηση της διαφορετικότητάς της.

150217-PF-Bilgewater_flat_1920x2861

Η ομάδα Θεμελίωσης ήθελε να μετατρέψει το Μπιλτζγουότερ σε ένα αναγνωρίσιμο, μοναδικό μέρος, όχι απλά ένα ρηχό σκηνικό από πειρατική ταινία. Προσέξτε στο φόντο το πλοίο από το Φρέλιορντ με τη μορφή του δράκου που έχει μετατραπεί σε κτίριο και τα πέτρινα ανάγλυφα στον βράχοι με την τεχνοτροπία των ιθαγενών.

Ο Υπεύθυνος παραγωγής Thomas Vu εξηγεί: “Υπάρχουν πολλές ομάδες εντός της Riot που συνεισφέρουν στο περιεχόμενο του παιχνιδιού, από νέους ήρωες και εκδηλώσεις, μέχρι ανανεώσεις, ιστορίες χαρακτήρων, κλπ.. Η ομάδα Θεμελίωσης δημιουργεί ένα κοινό και σταθερό πλαίσιο στο οποίο μπορούν να βασίζονται οι ομάδες, χωρίς να περιορίζονται δημιουργικά”. Αυτή η διεξοδική διερεύνηση του κόσμου στον οποίο εξελίσσεται το παιχνίδι λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς περιεχομένου του League.

Οι ιδέες της ομάδας Θεμελίωσης καταγράφονται με τη μορφή σκίτσων, οδηγών στυλ και σύντομων αφηγήσεων που προσφέρουν στους ανθρώπους της Riot μια βαθύτερη ματιά στους λαούς, στις τοποθεσίες και στα αντικείμενα που κοσμούν τον κόσμο της Γης των Ρούνων. Με αυτόν τον τρόπο, οι ομάδες μας έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν περιεχόμενο με πλούσια αφήγηση και εικαστική συνέπεια. Η ομάδα εξετάζει τα πάντα, από τη διεξοδική ανάλυση του συμβολισμού κάθε αντικειμένου, μέχρι λεπτομερείς απεικονίσεις σημαντικών τοποθεσιών.

Θέλαμε το Μπιλτζγουότερ να έχει μια ξεχωριστή αίσθηση. Είναι ένα χωνευτήρι διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών, καθώς οι κάτοικοί του κατάγονται από κάθε σημείο του γνωστού κόσμου.

Bilgewater_Graveyard01_1920x2099

*Νεκροταφείο Μπιλτζγουότερ*

 1. Βαρέλι ταφής
 2. “Νεκρώσιμη σημαδούρα” εύπορου κατοίκου
 3. Η τυπική μορφή ταφής για τους φτωχούς: αρκετά πτώματα δένονται μαζί με σκοινί και ρίχνονται στη θάλασσα με την ίδια σημαδούρα—μαζικός τάφος
 4. Πολλές φορές οι σημαδούρες μπλέκονται μεταξύ τους. Στη συνέχεια, με την προσθήκη ξύλων που επιπλέουν, φυκιών και άλλων υπολειμμάτων, μετατρέπονται σε “σχεδίες-φαντάσματα”
 5. Νεκρικό κανόνι: η κάννη σφραγίζεται μετά την τοποθέτηση του νεκρού. Η περίμετρος του νεκροταφείου οριοθετείται με σημαδούρες που έχουν καμπάνες στο επάνω μέρος.

Όταν ασχολήθηκε με το Μπιλτζγουότερ, η ομάδα Θεμελίωσης προσπάθησε να εντοπίσει διάφορα σημεία που θα έκαναν την πόλη να ξεχωρίζει από τα κλασικά πειρατικά σκηνικά. Πώς θα μπορούσαμε να πάρουμε τον Κάπτεν Χουκ και να τον συνδυάσουμε με τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη; Ο Υπεύθυνος εικαστικού Mark Gibbons δήλωσε ότι: “Ήμαστε πολύ τυχεροί που χαρακτήρες όπως ο Τουίστεντ Φέιτ και ο Γκρέιβς είχαν συσχετιστεί ήδη με αυτήν την παράταξη. Αυτοί οι δύο χαρακτήρες προσθέτουν στις επίσημες ιστορίες μας μια σειρά από πολιτιστικά στοιχεία που θυμίζουν Φαρ Ουέστ”. Είχαν μπει ήδη τα θεμέλια για έναν ποικίλο συνδυασμό πολιτισμών και στυλ που θα έκανε το μέρος πιο σκοτεινό και λιγότερο παραμυθένιο, με τους γλεντζέδες πειρατές να δίνουν τη θέση τους σε νονούς του υποκόσμου με λατρεία στα τατουάζ.

Boatman02_flat_1920x1299

*Ο Βαρκάρης*

Ο Ant Reynolds, επικεφαλής των συγγραφέων της ομάδας Θεμελίωσης, προσθέτει: “Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό από την Πόλη των Πειρατών. Θέλαμε το Μπιλτζγουότερ να έχει το δικό του χαρακτήρα. Αν αποφασίσει κάποιος να κάνει cosplay του Γκάνγκπλανκ, θέλουμε όσοι τον βλέπουν να λένε «Ωραία στολή Γκάνγκπλανκ», όχι «Ωραίος πειρατής».

Τα ένοχα μυστικά του Μπιλτζγουότερ

Η δουλειά της ομάδας Θεμελίωσης έχει σκοπό να αναδείξει αυτό που ο Gibbons αποτελεί «τη συμπυκνωμένη εκδοχή όσων είχαμε υπονοήσει στο παρελθόν». Είναι το υλικό κάτω από την επιφάνεια που γεννά τους ήρωες, τα σκηνικά και τις ιστορίες που τα συνδέουν όλα μεταξύ τους. Ο Reynolds εξηγεί: «Το Μπιλτζγουότερ πρέπει να δίνει την αίσθηση ενός ζωντανού μέρους. Πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία του». Ο Gibbons προσθέτει: «Θέλαμε το Μπιλτζγουότερ να έχει μια ξεχωριστή αίσθηση. Είναι ένα χωνευτήρι διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών, καθώς οι κάτοικοί του κατάγονται από κάθε σημείο του γνωστού κόσμου. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί ο πολιτισμός των ιθαγενών (που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο Μπιλτζγουότερ) και το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό».

Bilgewater_Shantys01a_1920x1306

*Μπιλτζγουότερ*

 • ‘Η Παραγκούπολη’
 • Η χαμηλότερη βαθμίδα της κοινωνίας του Μπιλτζγουότερ
 • Βρίσκεται σε έναν από τους υφάλους που περιβάλλουν την πόλη
 • Οι κατοικίες χτίζονται πρόχειρα με συντρίμμια από ναυάγια
 • Τα κουρελιασμένα πανιά χρησιμεύουν ως οροφές

Η εκδήλωση «Μπιλτζγουότερ: Πύρινη Παλίρροια είναι ένα ιδανικό παράδειγμα για τον πρώτο με τον οποίο η εξερεύνηση των θεμελίων της αφήγησης μπορεί να τροφοδοτήσει τη δημιουργική διαδικασία της Riot. Οι ομάδες που σχεδίασαν την παραλίγο θανάσιμη περιπέτεια του Γκάνγκπλανκ ή το χάρτη ARAM Γέφυρα της Σφαγής, βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στις λεπτομέρειες και στα θέματα που δημιούργησε η ομάδα Θεμελίωσης.

Μια νέα αρχή

Η ομάδα Θεμελίωσης δεν έχει σκοπό να διαγράψει όλα όσα γνωρίζουν ήδη οι παίκτες για τις τοποθεσίες του παιχνιδιού, όπως είναι το Μπιλτζγουότερ. Ο Reynolds πιστεύει ότι: «Μερικές φορές, έρχονται καλύτερες ιδέες ή εμφανίζονται νέες κατευθύνσεις που λειτουργούν καλύτερα, αλλά οι αλλαγές πρέπει να γίνονται με σεβασμό στο πρωτότυπο. Δεν προσπαθούμε να ακυρώσουμε τη δουλειά που έχει γίνει στο παρελθόν, αλλά να εμβαθύνουμε στα καλύτερα χαρακτηριστικά κάθε τοποθεσίας». Η ομάδα Θεμελίωσης προσεγγίσει προσεκτικά και σταδιακά τη δημιουργία του κόσμου και αναζητά ευκαιρίες για να κάνει κάθε περιοχή πιο ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα, χωρίς να αλλάξει τα βασικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν οικεία στους παίκτες.

Ο Vu επισημαίνει ότι το έργο της ομάδας Θεμελίωσης είναι ο εμπλουτισμός του κόσμου και των ηρώων που οι παίκτες αγαπούν ήδη. “Οι παίκτες επενδύουν πολύ χρόνο στους ήρωές τους και θέλουν να γνωρίζουν περισσότερα για την ιστορία και τις φιλοδοξίες του αγαπημένου τους ήρωα”, δηλώνει. “Η ανάπτυξη του κόσμου μάς επιτρέπει να δημιουργούμε το περιβάλλον δράσης αυτών των ηρώων και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν, σε συνδυασμό με έναν βαθμό λεπτομέρειας και ιστορίας που κάνει τη Γη των Ρούνων ένα πιο χειροπιαστό μέρος που μπορούν να εξερευνήσουν οι παίκτες”.

Bilgewater_Serpent01notext_1920x1550

Το Μπιλτζγουότερ διαθέτει μια πολύ προσοδοφόρα αγορά που σχετίζεται με το κυνήγι θαλάσσιων τεράτων. Οι στόλοι αναχωρούν από το λιμάνι με το ηλιοβασίλεμα και αναζητούν αυτά τα τεράστια, νυκτόβια κήτη. Αν το κυνήγι είναι επιτυχημένο, επιστρέφουν στις αποβάθρες-σφαγεία, για να αφαιρέσουν το κρέας, τα κόκκαλα και τα θωρακισμένα δέρματα των άλλοτε εντυπωσιακών αυτών πλασμάτων.

Η διερεύνηση σε θεμελιώδες επίπεδο και η δόμηση του κόσμου με τόση λεπτομέρεια προσφέρουν στους σχεδιαστές, στους εικονογράφους των χαρακτήρων, στις ομάδες ειδικών εκδηλώσεων και στους υπόλοιπους ανθρώπους της Riot τους ακρογωνιαίους λίθους για τη δημιουργική εξέλιξη του League. Αναλύοντας διεξοδικά μια τοποθεσία ή τα σύμβολα, τη γλώσσα και τους στόχους μιας παράταξης, καθώς και τις αλληλεπιδράσεις της με άλλες τοποθεσίες και λαούς, η ομάδα Θεμελίωσης βοηθά τους δημιουργούς περιεχομένου να δώσουν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα σχεδιασμού και γενικότερης φιλοσοφίας στα αρχικά στάδια της δημιουργίας νέου περιεχομένου, όπως ήρωες, αμφιέσεις, εκδηλώσεις και καινοτόμες λειτουργίες παιχνιδιού.

Bilgewater_Weapons01_1920x1568

*Όπλα του Μπίλτζγουοτερ*

 • Γιαταγάνι
 • Ξιφοθραύστης
 • Το Καλαμάρι με τις Εννιά Ουρές
 • Κανόνι Χειρός

Τώρα που η εκδήλωση «Μπιλτζγουότερ: Πύρινη Παλίρροια έφτασε στο τέλος της, η ομάδα Θεμελίωσης ανυπομονεί να δει ποια θα είναι η αντίδραση των παικτών στο νέο Μπιλτζγουότερ. Όπως δηλώνει ο Gibbons, «Θέλω να πιστεύω ότι οι λάτρεις του Μπιλτζγουότερ και υποστηρικτές αυτών των ηρώων σκέφτονται ότι, όσο εντυπωσιακοί και αν ήταν οι πειρατές του παρελθόντος, τώρα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακοί και πιο πειστικοί παράλληλα».

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends