Top 5 πιο απαράδεκτα Video Games

Ποια είναι τα πιο προσβλητικά και απαράδεκτα «σκουπίδια» του Gaming;

url

Έχω παίξει πάρα πολλά παιχνίδια και έχω δει ακόμη περισσότερα. Ωστόσο λίγα από αυτά ήταν τόσο απαράδεκτα όσο τα παρακάτω. Επίσης, σαν τύπος που είναι πρακτικά αδύνατο να προσβληθεί, μου φάνηκε υπερβολικά δύσκολο να δημιουργήσω αυτή τη λίστα οπότε έλαβα υπόψιν το τι θα προσέβαλλε περισσότερο κάποιον βάσει των «πιστεύω» του ή τη μνήμη θυμάτων κλπ.

5. Muslim Massacre: The Game Of Modern Religious Genocide

Στην πέμπτη θέση έρχεται το εν λόγω παιχνίδι. Όπως το όνομα δηλώνει, στόχος του είναι να πραγματοποιήσει ο παίκτης μία… γενοκτονία με θύματα Μουσουλμάνους. Μάλιστα, στοχευμένο προς το Αμερικανικό κοινό, ο χαρακτήρας-δολοφόνος είναι ένας Αμερικάνος ήρωας πολέμου, ώστε να αφυπνιστεί με αυτόν τον τρόπο η «πατριωτική» πλευρά του παίκτη. Ο παίκτης χρησιμοποιεί ευρεία ποικιλία οπλικών συστημάτων, κάποια από τα οποία μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο του Ιράκ. Το παιχνίδι έφερε διεθνείς αναταραχές στον Μουσουλμανικό κόσμο αλλά και μεταξύ ομόθρησκων στις ΗΠΑ.

Muslim_Massacre_Title_Screen

4. Ethnic Cleansing

Το τέταρτο παιχνίδι της λίστας βρίσκεται στα ίδια πλαίσια με το παραπάνω, όπως το όνομα υπονοεί. Στόχος του παιχνιδιού είναι να ωθήσει τον παίκτη ώστε να προχωρήσει σε μία εθνοκάθαρση ενάντια σε μειονότητες όπως αφροαμερικάνους, Εβραίους, ισπανόφωνους και γενικότερα μη λευκές εθνότητες. Ίσως το αγαπημένο παιχνίδι κάποιου θαυμαστή της KKK. (Στη φωτογραφία φαίνονται διάφορα ρατσιστικά σημεία όπως το επίθετο Goldstein το οποίο είναι συνήθως Εβραϊκό, το Εβραϊκό αστέρι και ο έγχρωμος άνδρας που φορά μπλούζα με λογότυπο «Nigz»).

ethnic

3. JFK Reloaded

Το παιχνίδι επιτρέπει στον παίκτη να αναπαραστήσει τη δολοφονία του 35ου προέδρου των ΗΠΑ ξανά και ξανά και ξανά. Αυτή είναι ουσιαστικά η μόνη ιστορία του παιχνιδιού που κρατάει 20 λεπτά, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Χαρακτήρας είναι ο Harry Lee Oswald, ο δολοφόνος του προέδρου. Ο παίκτης επιβραβεύεται βάσει του πόσο κοντά έφτασε στην πραγματική δολοφονία, σύμφωνα με τις πράξεις του. Στα τουλάχιστον αποκρουστικά καρέ φαίνεται ακόμα και το κεφάλι του προέδρου καθώς ανατινάζεται αφού το χτυπάει η σφαίρα. Άκρως αηδιαστικό και προσβλητικό. Μία ακόμη ειρωνική λεπτομέρεια: Κυκλοφόρησε στην 41η επέτειο του γεγονότος.

JFK_Reloaded_2012-12-05_14-40-21

2. Super Columbine Massacre RPG

Λες και είναι απολύτως αποδεκτό να δημιουργήσει κανείς ένα παιχνίδι στο οποίο να αναπαριστά ένα από τα πιο αιματοβαμμένα περιστατικά βίας σε σχολείο… Το 1999, 2 μαθητές του σχολείου Columbine High School μπήκαν στο σχολείο πάνοπλοι και αφού έβαλαν 99 εκρηκτικές συσκευές σε γύρω αυτοκίνητα και φιάλες προπανίου πραγματοποίησαν την επίθεση. Το αποτέλεσμα ήταν 13 νεκροί, 21 τραυματίες, συν οι αυτόχειρες οι οποίοι αυτοκτόνησαν. Έπειτα κάποιος διεστραμμένος Game Developer σκέφτηκε να κάνει όλο αυτό το περιστατικό, RPG παιχνίδι. Νομίζω κάτι τέτοιο δε χωρά περαιτέρω σχολιασμό.

super rpg massacre

1. Rapelay

Το πρώτο και «ελπίζω» τελευταίο Rape Simulator. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2006 στην Ιαπωνία και σε έβαζε στα παπούτσια ενός βιαστή. Αυτό όμως δεν είναι το πιο προσβλητικό κομμάτι. Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να βιάσει μία μητέρα αλλά ΚΑΙ την ανήλικη κόρη της, ανηλεώς με φόντο ένα σταθμό τρένου. Η πρωτεύουσα των Hentai δημιούργησε αυτό το έκτρωμα το οποίο ευτυχώς ξεχάστηκε γρήγορα. Μία ενδιαφέρουσα προσθήκη στο παιχνίδι είναι ότι αν βιάσεις «με το λάθος τρόπο» τη γυναίκα γυρνάει και σε μαχαιρώνει, κάτι που με διασκέδασε τουλάχιστον. Ένα άκρως προσβλητικό «παιχνίδι» με μισογυνιστικό και αηδιαστικό περιεχόμενο με σεξουαλικές πράξεις πάνω σε ένα ανήλικο κορίτσι. Με ανατριχιάζει μόνο που το δακτυλογραφώ.

rapelay