«Δεν αξίζω να είμαι Bronze»

Η ιστορία του Bronze

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η ιστορία του Bronze

bronze

Ανέκαθεν, με αποθέωνε να ακούω από αρκετούς παίκτες, παρόμοια του «δεν αξίζω bronze». Σε αρχικό πλαίσιο, το όλο σκηνικό μόνο κύμα γέλωτα προκαλούσε! Παρ’ όλα αυτά, με την πάροδο του χρόνου, το φαινόμενο αυτό κατάντησε να γίνεται ανυπόφορο και να χρησιμοποιείται ως μία φθηνή δικαιολογία –από τους περισσότερους παίκτες. Έτσι, λοιπόν, έρχομαι αντιμέτωπος με τη συγκεκριμένη «μάζα» και υποστηρίζω ακράδαντα την άποψη ότι «ο καθένας αξίζει το division στο οποίο βρίσκεται»!

Σε αυτό το σημείο, πολλοί μπορείτε να εναντιωθείτε απέναντι στο σκεπτικό, πρεσβεύοντας απόψεις, κατά τις οποίες η ομάδα είναι το αίτιο της αποτυχίας σας –και όχι οι δεξιότητές σας. Για παράδειγμα, πολλοί από εσάς ισχυρίζεστε ότι σε κάθε game οι «υπαίτιοι» της συμφοράς θα είναι ή ο troller ή ο feeder (και πάει λέγοντας). Εδώ, λοιπόν, έρχομαι να συμπληρώσω ότι κανείς από τους παραπάνω παράγοντες δεν φταίει… παρά μόνο η στενομυαλία σας! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Εστιάζοντας, λοιπόν, στο κυρίως θέμα, θέλω να το τονίσω ότι δεν υπάρχουν κακοί παίκτες… αλλά κακό παίξιμο! Κανείς δε γεννήθηκε έχοντας τις δεξιότητες του Diamond, όπως επίσης κανένας δεν είχε έμφυτες ικανότητες για το League of Legends. Όλα είναι θέμα εξάσκησης! Ένας παίκτης υψηλού division ξεκίνησε από το μηδέν –δηλαδή από το bronze- και σιγά σιγά έφτασε στο σημερινό επίπεδο. Εάν, λοιπόν, παρατηρείς ότι παραμένεις στάσιμος σε ένα division, θα οφείλετε στο ότι δεν έχει εξασκηθεί όσο θα έπρεπε!

Από την άλλη, πολλοί θα ισχυριστούν ότι τα παιχνίδια τους «δε βρίσκουν τόπο» λόγω των flamers, trollers, feeders… και πάει λέγοντας. Ιδού, η πιο φθηνή και τιποτένια δικαιολογία  όλοκληρου του community! Αν και δε θα διαφωνήσω ότι οι παραπάνω 3 κατηγορίες παικτών υπάρχουν σε υψηλό επίπεδο στα games, δε μπορώ να δεχτώ ότι είναι τα αίτια της αποτυχίας σας, διότι όλοι οι players τους έχουμε συναντήσει (και εξακολουθούμε να τους συναντάμε), αλλά παρ’ όλα αυτά, μερικοί ξεκολήσσαμε από το division! Επίσης, θέλω να υπενθυμίσω στους παίκτες των χαμηλότερων division, ότι trollers υπάρχουν παντού… όχι μόνο στο bronze!

Εντούτοις, ο μέσος παίκτης προτιμά ακολουθεί τη δική του τακτική, η οποία λέει «ας κατηγορήσω τους άλλους για την ανικανότητά μου». Για να βγάλω, λοιπόν, το φίδι από την τρύπα, αναφέρω ότι η μεγαλύτερη αλήθεια στο League of Legends είναι ότι «αντί να προτιμάμε να γίνουμε καλύτεροι, επιδιώκουμε να κατηγορούμε άλλους παράγοντες για να κρύψουμε την ανικανότητά μας».

Εν κατακλείδι, εγώ γνωρίζω πως η μόνη διαφορά ανάμεσα σε έναν παίκτη χαμηλής κατηγορίας και έναν παίκτη υψηλής, είναι ο τρόπος παιξίματος! Σε τελικό στάδιο, τα minions είτε είσαι bronze, είτε challenger, βγαίνουν την ίδια στιγμή, όπως και τα αντικείμενα που μας επιτρέπεται να αγοράσουμε έιναι ίδια. Παρ’ όλα αυτά, η διαφορά έρχεται στο πως θα αξιοποιήσει κάποιος τις ευκαιρίες του επάνω στο παιχνίδι, αλλά και το πως θα οργανώσει τη στρατηγική του. Αν, λοιπόν, επιλέγει να κάνει dive σε turrets από τα πρώτα λεπτά, χωρίς να αγοράζει wards και να πραγματοποιεί άλλα βασικά πράγματα… είναι άξιος της μοίρας του!

Περισσότερα νέα για το League of Legends