Runeglaive ήρωες που δεν θα δούμε στο LCS

Όλοι έχουμε πέσει κάποια στιγμή θύμα μιας ύπουλης, αθόρυβης επίθεσης από τον Τίμο

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

image

Όλοι έχουμε πέσει κάποια στιγμή θύμα μιας ύπουλης, αθόρυβης επίθεσης από τον Τίμο. Εμφανίζεται από το πουθενά, με τη φυσοκάλαμο του ολέθρου ανά χείρας. Είναι ο Αεικίνητος Ανιχνευτής που όλοι λατρεύουμε να μισούμε. Βέβαια, κρίνοντας από τα καπέλα Τίμο στο κοινό του LCS, υπερτερεί η λατρεία. Ανάμεσα στους θαυμαστές του είναι μάλλον και ο xPeke της Origen, που διάλεξε τον φίλο μας στo Solo Queue. Αλλά, είναι αυτό σημάδι ότι ο Τίμο πρόκειται να επιστρέψει στο επαγγελματικό επίπεδο; Μάλλον όχι: Ο Peke τερμάτισε 6/10/8 στο μοναδικό παιχνίδι που έπαιξε.

Ο Έζρεαλ της μάχης

Φυσικά, χρησιμοποιούνται πολλοί ήρωες της ουράς αναμονής για έναν παίκτη που δεν καταφέρνουν ποτέ να φτάσουν στο LCS, παρά τις ηρωικές προσπάθειες επαγγελματιών όπως ο πρώην παίκτης ζούγκλας Kiki των Unicorns of Love, ο οποίος είχε βάλει σκοπό να ξεφύγει από το μέτα όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό. Ωστόσο, η πρόσφατη προσθήκη της Ρουνικής Λεπίδας στο League of Legends προκάλεσε μια νέα σειρά περίεργων επιλογών ηρώων και ασυνήθιστων στρατηγικών στα παιχνίδια κατάταξης. Για το λόγο αυτό, κάναμε μια έρευνα, για να δούμε τι προτιμούν οι επαγγελματίες και για να διαπιστώσουμε αν θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι το LCS.

Ας ξεκινήσουμε από το προφανές, καθώς είναι πολύ δύσκολο να περάσουν απαρατήρητες οι πρόσφατες επιδόσεις του Έζρεαλ στο LCS. Η αδιανόητα ισχυρή συνέργειά του με την Ρουνική Λεπίδα εξαφανίζει ήρωες σε ολόκληρο το χάρτη. Κάποτε χρειάζονταν αρκετές χιλιάδες χρυσού για να ολοκληρωθεί ένα ισχυρό σετ Ισχύος Ικανότητας στη μεσαία λωρίδα για τον Έζρεαλ. Ωστόσο, η Ρουνική Λεπίδα τον βοηθάει να επιτευχθεί πιο γρήγορα το μέγιστο της ισχύος του, προσφέροντάς του αναπλήρωση μάνα, Μπόνους ζημιά και αύξηση Ισχύος Ικανότητας μόλις για λίγο παραπάνω από 2000 χρυσό (πολύ νωρίτερα από τα 3000+ χρυσό που απαιτούνταν για τον Όλεθρο των Απέθαντων με ένα Αντικείμενο Μάνα). Ο Έζρεαλ αντιμετώπιζε πάντα πρόβλημα στην εκκαθάριση κυμάτων υπηρετών εγκαίρως, αλλά η ζημιά σε πεδίο επιρροής της Ρουνικής Λεπίδας, ιδιαιτέρως σε συνδυασμό με τον Απόηχο του Λούντεν, αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Επίσης, παρέχει σημαντική Μείωση Χρόνου Επαναφόρτισης, η οποία τον βοηθάει να σπαμάρει το Q του, το οποίο λειτουργεί ως Σωματική επίθεση αντί για ξόρκι και, συνεπώς, προκαλεί επιπλέον ζημιά χάρη στη Ρουνική Λεπίδα.

Είναι οριακά λιγότερο ισχυρός στην ενημέρωση 5.13 αφού πλέον διορθώθηκε ένα σφάλμα εξαιτίας του οποίου η Ρουνική Λεπίδα ενεργοποιούσε επιδράσεις «ζημιάς από ξόρκι» (ζημιά διασποράς του Απόηχου του Λούντεν, επιβραδύνσεις του Σκήπτρου της Ρίλαι, κ.λπ.). Αυτό, ωστόσο, μπορεί να μην είναι το τέλος του Έζρεαλ Ισχύος Ικανότητας, γιατί το πλήρες κιτ Ισχύος Ικανότητάς του τον καθιστά ήρωα πρόκλησης μαζικής ζημιάς, ακόμα και χωρίς το σφάλμα. Η υπέρτατη ικανότητά του, η Σαρωτική Βολή, έγινε ξαφνικά μια πολύ τρομακτική απειλή, κυρίως αφού μπορεί να χτυπάει οποιονδήποτε στο χάρτη από οπουδήποτε (αν υποθέσουμε ότι έχετε καλύτερο σημάδι από εμάς), ενώ το χαμηλό κόστος της Ρουνικής Λεπίδας εξακολουθεί να του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί στην αρχή του παιχνιδιού την αύξηση ισχύος αν είναι το πρώτο αντικείμενο που επιλέγει. (Ρίξτε μια ματιά στην πρόσφατη ανάρτηση Απόκτηση γνώσεων επί του θέματος για το League του Jatt για μια εξαιρετική ανάλυση των αριθμών ζημιάς του Έζρεαλ με Ρουνική Λεπίδα.) Αν υπάρχει επιλογή, είμαστε αρκετά σίγουροι ότι οι περισσότεροι θα προτιμήσουν το Q του Έζρεαλ να χτυπάει με την επιπλέον ζημιά της Ρουνικής Λεπίδας αντί με την επίδραση διασποράς του Απόηχου του Λούντεν, αν και ενδέχεται να διαφωνούν όσοι δέχονται τη ζημιά.

Καίριο Χτύπημα

Αν και η βιωσιμότητα του Έζρεαλ με Ρουνική Λεπίδα στο LCS παραμένει να αποδειχτεί, και άλλοι ήρωες επωφελούνται από το φτηνό αντικείμενο ζούγκλας ψευδο-Όλεθρο των Απέθαντων, ήρωες που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν έχουν κάνει το άλμα στο LCS, αλλά έχουν μεγάλη επιτυχία στην ουρά αναμονής για έναν παίκτη. Όλοι, από τον Alex Ich της Team 8 στη Βόρεια Αμερική έως τον Save της Najin White Shield στην Κορέα και τον Overpow της Roccat στην Ευρώπη, παίζουν, για παράδειγμα, με τον Γκάνγκπλανκ με Ρουνική Λεπίδα στη μεσαία λωρίδα, και κατά πάσα πιθανότητα αυτό δεν οφείλεται στον ενθουσιασμό τους για τον επικείμενο επανασχεδιασμό του.

Το κόλπο με τον Γκάνγκπλανκ είναι ότι η Ρουνική Λεπίδα μετατρέπει τη βασική ζημιά σε Μαγική Ζημιά, αλλά επίσης επιτρέπει καίριο χτύπημα. Επιπλέον, η παθητική θα επιβραδύνει όλους τους στόχους που πετυχαίνει η ζημιά σε πεδίο επιρροής της Ρουνικής Λεπίδας και παρέχει στη Μάστιγα των Θαλασσών ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να επιτύχει αυτά τα καταστροφικά καίρια χτυπήματα. Ορισμένοι επαγγελματίες του προσθέτουν την Αιχμή του Απείρου και το Στιλέτο Στατικού Ηλεκτρισμού για πλήρη ισχύ του καίριου χτυπήματος, ενώ άλλοι προτιμούν την πλήρη Ισχύ Ικανότητας, χρησιμοποιώντας τον Απόηχο του Λούντεν ή το Καπέλο του Ράμπαντον. Και στις δύο περιπτώσεις, προκαλεί τεράστια ζημιά. Δυστυχώς, χρειάζεστε τουλάχιστον τρία ή τέσσερα αντικείμενα προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης δύναμη της Ισχύος Ικανότητας του Γκάνγκπλανκ, για το οποίο απαιτείται χρόνος, οπότε αν χάνετε τη λωρίδα σας, θα είστε εξίσου άχρηστος με το Βάρδο στη μεσαία λωρίδα. (Ποιον κοροϊδεύουμε; Ο Βάρδος στη μεσαία λωρίδα είναι πιθανότητα απολύτως λειτουργικός. Νέο μέτα!)

Ο χρόνος που απαιτείται για την αναβάθμιση είναι πιθανότατα ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε ακόμα δει τον Γκάνγκπλανκ Ισχύος Ικανότητας στη μεσαία λωρίδα στο LCS και δυστυχώς πιθανότατα δεν πρόκειται να τον δούμε, καθώς οι πρόσφατες αλλαγές στη Ρουνική Λεπίδα τον έχουν καταστήσει λιγότερο βιώσιμο. Έτσι είναι.

Αποφυγή Q

image

Εν τω μεταξύ, ο Keane της Team Gravity πετάει στους αγώνες κατάταξης με τον Νάσους με Ρουνική Λεπίδα στη μεσαία λωρίδα. Από πολλές απόψεις, οι δυνάμεις του Φύλακα της Άμμου είναι παρόμοιες με του Έζρεαλ με Ρουνική Λεπίδα. Μια σημαντική αύξηση ζημιάς στο Q του τον καθιστά δυνατό στην αρχή του αγώνα, όπως και η ζημιά Ισχύος Ικανότητας στο E. Όλα αυτά εξασθενούν λίγο αργότερα, αλλά μέχρι τότε ο Νάσους είναι πραγματικά κυρίαρχος και παρενοχλεί έντονα στη λωρίδα, με τόσο μεγάλη εξόντωση υπηρετών στο E του που τη ζηλεύει ακόμα και ο Ζιγκς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον Νάσους με Ρουνική Λεπίδα είναι ότι πρέπει να είναι αρκετά κοντά για να μπορεί να προκαλέσει σωματική ζημιά με τα αντικείμενά του από τον αρχαίο θεό της Σουρίμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πολύ εύκολο να προκαλέσει επιπλέον ζημιά με τη Ρουνική Λεπίδα, όσο το Q βρίσκεται σε κατάσταση επαναφόρτισης. Τουλάχιστον όχι χωρίς να έρθει πάρα πολύ κοντά και να κινδυνέψει. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το κανονικό στυλ παιχνιδιού του Νάσους, σύμφωνα με το οποίο κύριος στόχος είναι να μπλεχτεί με τους υπηρέτες και το φαρμάρισμα του Q του. Η αναλογία Ισχύος Ικανότητας στο E θα κάνει περισσότερη ζημιά από το συσσωρευμένο Q, ιδίως στην αρχή του παιχνιδιού με ορισμένα αρχικά αντικείμενα Ισχύος Ικανότητας, ωστόσο, χάνετε την ανθεκτικότητα που παρέχει η κανονική μορφή του. Αυτό σημαίνει ότι η κατά μέτωπο μάχη με τον εχθρό στη λωρίδα κρύβει περισσότερους κινδύνους. Η Μείωση Χρόνου Επαναφόρτισης το περιορίζει κάπως αυτό, αλλά όχι αρκετά ώστε να τον καταστήσει καλή επιλογή για το LCS, όταν υπάρχουν άλλοι απολύτως αξιόπιστοι ήρωες μεσαίας λωρίδας. (Ο Βάρδος, για παράδειγμα.. Καλά, καλά, σταματάμε.)

Τώρα που με την ενημέρωση 5.13 διορθώθηκε το σφάλμα με τις επιδράσεις από ξόρκι της Ρουνικής Λεπίδας, πλέον ο Νάσους δεν θα μπορεί ούτε να κλέβει Ζωή με το Q του, παρέχοντάς του λιγότερη διατήρηση στη λωρίδα και αναγκάζοντας τους παίκτες να χρησιμοποιούν γρήγορα το E του για να επωφεληθούν από τη ζημιά της Ρουνικής Λεπίδας, είναι ακόμα πιο απίθανο να τον δούμε στο LCS μόλις η ενημέρωση περάσει στο επαγγελματικό επίπεδο.

Αυτό ισχύει επίσης και για άλλες πρόσφατες επιλογές του Keane στην ουρά αναμονής για έναν παίκτη. Η Έβελιν με πλήρες σετ Ισχύος Ικανότητας μαζί με Ρουνική Λεπίδα είναι όντως πολύ δυνατή. Προκαλεί απίστευτη ζημιά όταν λαμβάνει την ενίσχυση ζούγκλας, αποκτώντας μια εξαιρετική αύξηση ισχύος στην αρχή του αγώνα. Με τους σωστούς χειρισμούς, είναι μια ανεξέλεγκτη δύναμη που ανοίγει το δρόμο για το Νέξους του αντιπάλου. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει απίθανο να τη δούμε στο LCS, απλώς και μόνο επειδή ο Έζρεαλ είναι πιο δυνατός.

Καρμική σχέση

Αυτοί είναι λίγοι από τους ήρωες της ουράς αναμονής για έναν παίκτη αλλά και στρατηγικές που πιθανότατα δεν θα δούμε σύντομα στην επαγγελματική σκηνή. «Ευχαριστούμε, Rito!» Υπάρχουν, όμως, ορισμένοι ήρωες που κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα παιχνίδια κατάταξης και οι οποίοι ενδέχεται να έχουν περισσότερη βιωσιμότητα στη μεσαία λωρίδα. Τόσο η Ντιάνα όσο και ο Τουίστεντ Φέιτ δεν έχουν σταθεί πολύ τυχεροί τελευταία, αλλά κάνουν τη θριαμβευτική επάνοδό τους στις κατατάξεις κραδαίνοντας στο χέρι τους τη Ρουνική Λεπίδα. Θα τους ξαναδούμε σύντομα; Οι πιθανότητες είναι καλές. Πείτε μας τι πιστεύετε, αλλά και τι άλλο σκαρώσατε με την αγαπημένη όλων νέα ενίσχυση ζούγκλας.

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends