Η μουσική στο League of Legends

Πάντα ήμουν της άποψης πως η μουσική σε ένα παιχνίδι κρατεί έναν πολύ μεγάλο ρόλο

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

The-Music-of-League-of-Legends-Volume-1-790x790

Δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα ήμουν της άποψης πως η μουσική σε ένα παιχνίδι κρατεί έναν πολύ μεγάλο ρόλο. Είναι αυτή που βρίσκεται σαν «σιωπηλός» παρατηρητής, που στην ουσία θεωρείς ότι δεν μπορεί να σου προκαλέσει κανένα αίσθημα, και όμως, αν ένα παιχνίδι έχει τη σωστή μουσική επένδυση, μπορεί να σου ολοκληρώσει την όλη εμπειρία του gaming.

Αλλά για να μην γενικολογώ, η μουσική που θα ήθελα να αναλύσω λίγο παραπάνω για σήμερα είναι αυτή του League of Legends. Πέρα από το όποιο κομμάτι θα παίζει στην οθόνη σύνδεσης, που οι περισσότεροι την έχουν σε mute, η μουσική που εμπεριέχεται τόσο στο παιχνίδι όσο και στη κατάσταση επιλογής ηρώων κτλπ, είναι τουλάχιστον εκπληκτική. Μπορεί να μην της έχετε δώσει ποτέ την απαιτούμενη σημασία, αλλά έστω ασυναίσθητα όλοι ξέρετε το χαρακτηριστικό εμβατήριο της «Νίκης» ή το πιο στενάχωρο, της «Ήττας».

Δεν θέλω να μείνω μόνο στη μουσική του παιχνιδιού, για την οποία μπορεί να κάνω ξέχωρο άρθρο, αλλά στη μουσική που η Riot δημιούργησε και έδωσε στην δημοσιότητα τον Ιανουάριο του 2015, σε ένα συλλογικό έργο. Το έργο, τιτλοφορείται «Music of the League Vol.I» και είναι 15 καινούρια κομμάτια, συγκεντρωμένα για πρώτη φορά μαζί, πέρα από εκείνα που εμπεριέχονται  στο κλασσικό παιχνίδι. Το είδος τους κυμαίνεται καθαρά ανάμεσα στο ορχηστρικό αλλά έχει και ένα ψήγμα πιο ροκ ύφους.

Τα κομμάτια και οι τίτλοι τους, όπως είναι λογικό, έρχονται σε απόλυτη ταύτιση με το παιχνίδι, τους χαρακτήρες, τα αντικείμενα κτλπ. Ας τα δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά.

 1. Demacia Rising: Δεν χρειάζεται παραπάνω επεξήγηση νομίζω. Ένα κομμάτι διάρκειας 4 λεπτών που αναφέρεται στην Demacia.
 2. Tidecaller: Εδώ βρίσκουμε την Nami, σε ένα κομμάτι που διαρκεί κοντά στα 4 λεπτά επίσης.
 3. Tiny Masterpiece of Evil: Ένα 5λεπτο κομμάτι για τον μικρό «κακό» Veigar.
 4. The Curse of the Sad Mummy: Ο μικρός Amumu και η ιστορία του σε 4 λεπτά.
 5. Quinn And Valor: Quinn, σε ένα 3λεπτο κομμάτι.
 6. Braum: Τίτλος και χαρακτήρας, είναι ένα και το αυτό, στα 3μιση λεπτά.
 7. Tales Of The Rift: Δεν βρίσκουμε απλά χαρακτήρες εδώ, καθώς έχουμε το κομμάτι για το Summoners Rift. (3μιση λεπτα).
 8. Lulu and Shaco’s Quirky Encounter: Δυο χαρακτήρες μαζί, Lulu και Shaco, σε ένα δίλεπτο κομμάτι.
 9. Freljord: Lissandra και Freljord, τα σημεία κλειδιά των συγκεκριμένων τρεισήμισι λεπτών.
 10. Rise Of The Ascended: Και εδώ επίσης, Azir και Shurima Desert στην ίδια διάρκεια με το προηγούμενο.
 11. Daylight’s End: Ωχ, μία Diana (3:45)
 12. Challengers: Ultra Rapid Fire Song (URF) (2:55)
 13. Get Jinxed: Ίσως κάτι που είναι πιο κοινά γνωστό από τα παραπάνω, καθώς «παίχτηκε» αρκετά. Ο ύμνος για την Jinx (2:50)
 14. Super Galaxy Rumble: Rumble, Rumble. Rumble (2:00)
 15. Reborn: ο απέθαντος Sion, σαν τελευταίο κομμάτι, στα 2:45 λεπτά.

Το συγκεκριμένο αλμπουμ είναι λοιπόν, κατά κύριο λόγο, μία συμφωνική σύνθεση χωρίς να λείπουν και τα κομμάτια στα οποία εμπεριέχονται και οπερετικά ή κανονικά φωνητικά. Εδώ θα βρείτε ολόκληρο το album «Music of The League Vol.1» που σίγουρα σας το προτείνω είτε για στιγμές χαλάρωσης, είτε διαβάσματος είτε απλά για να περάσει η ώρα σας. Είναι μικρά αριστουργήματα. Φυσικά, το album είναι και επίσης διαθέσιμο στα Amazon, Google Play, iTunes και Spotify.

Το 2ο album «Pentakill – Smite and Ignite» θα το βρείτε εδώ.

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Υποστηρίζει οτιδήποτε (σχεδόν) μπορεί να αναχθεί σε τέχνη. Κάποια στιγμή το πτυχίο της θα γράφει "Ιστορικός", και όταν δεν μαθαίνει ημερομηνίες & ιστορικά γεγονότα παίζει & δοκιμάζει ό,τι game υπάρχει.