Dev Blog: Τα οπτικά εφέ του League of Legends

Η Riot μας παρουσιάζει τα οπτικά εφέ του League of Legends

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η Riot μας παρουσιάζει τα οπτικά εφέ του League of Legends

vfx_devblog_header

Γεια σας! Είμαστε η ομάδα οπτικών εφέ της Riot Games και ετοιμάζουμε ορισμένες μικρές ενημερώσεις οπτικών εφέ. Με αυτήν την αφορμή, θέλαμε να μιλήσουμε λίγο για τη θέση που έχουν τα οπτικά εφέ στο League of Legends.

Σε εξαιρετικά βασικό επίπεδο, τα οπτικά εφέ είναι «η εμφάνιση των ικανοτήτων των ηρώων», αλλά τι σημαίνει αυτό ακριβώς;

Συνήθως, όταν φέρνετε στο νου σας τους αγαπημένους σας ήρωες στο League, τους συνδέετε και με τις ικανότητές τους στα πλήκτρα Q, W, E και R. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα ενός χαρακτήρα. Ο Ζέραθ, για παράδειγμα, είναι ένα ον που αποτελείται από καθαρή μαγική ενέργεια. Ξεκινάμε από αυτό:

Και μετά προσθέτουμε οπτικά εφέ!

Τα οπτικά εφέ προσθέτουν ενέργεια και συναίσθηση!

Ένας από τους βασικούς στόχους των οπτικών εφέ είναι η απόδοση της ταυτότητας του ήρωα όπως τον φαντάστηκαν οι σχεδιαστές. Ας πούμε ότι είστε μια σέξι κυνηγός επικηρυγμένων με φετίχ για μεγάλα όπλα και σας λένε Μις Φόρτσουν. Όταν πατάτε R, περιμένετε ότι το όπλο σας θα εκτοξεύει ολόκληρα κύματα βολών που καταστρέφουν τους εχθρούς σας, ενώ εσείς γελάτε υστερικά. Θέλετε οι σφαίρες να δίνουν πραγματικά ισχυρή αίσθηση! Ας προσθέσουμε τώρα την αμφίεση Arcade Μις Φόρτσουν. Το εφέ πρέπει να διατηρήσει τη βασική ταυτότητα της ικανότητας Κατά Ριπάς, ενώ παράλληλα θα χαρακτηρίζεται από το απλό, πιξελιασμένο στυλ που είχαν τα παλιά παιχνίδια στα ηλεκτρονικά. Όταν σχεδιάζουμε το σχήμα και το χρώμα ενός εφέ, συνεργαζόμαστε στενά με το τμήμα εικονογράφησης.

MissFortune_Arcade_large

Η εκδοχή που δημιουργούμε εμείς στο παιχνίδι είναι η δική μας ερμηνεία της εικόνας που έχει δημιουργήσει ο καλλιτέχνης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κι εμείς κάποιες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, αλλά μας διευκολύνει πολύ να έχουμε ένα προσχέδιο όσον αφορά τα χρώματα και τα σχήματα που θα χρησιμοποιήσουμε προτού προχωρήσουμε στην υλοποίηση.

image_001

Τα οπτικά εφέ πρέπει να αντιστοιχούν ακριβώς στην επίδραση που έχουν οι ικανότητες στο παιχνίδι. Για να εξασφαλιστεί αυτό, οι σχεδιαστές βάζουν στο χάρτη πολλούς υπηρέτες και ενεργοποιούν την ικανότητα για να δουν την πραγματική εμβέλεια της ικανότητας.

Πέρα από τη σωστή υλοποίηση της θεωρητικής ταυτότητας ενός χαρακτήρα, η σαφήνεια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι ένας από τους πιο βασικούς ρόλους των οπτικών εφέ. Άλλωστε, το League of Legends είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, επομένως τα γραφικά δεν πρέπει να επηρεάζουν αρνητικά τη σαφήνεια. Για ένα γρήγορο, ανταγωνιστικό παιχνίδι, είναι πολύ σημαντικό να ταιριάζουν τα γραφικά ακριβώς με την επίδραση που έχει μια ενέργεια στη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

image_4

Ο Ράιζ χρησιμοποιεί το Q και το ενισχυμένο Q του, δίπλα-δίπλα

Τα στοιχεία που συνθέτουν ένα οπτικό εφέ είναι πολύ σημαντικό να απεικονίζουν με σαφήνεια το μέγεθος και τη δυναμική μιας ικανότητας, χωρίς να αποσπούν υπερβολικά την προσοχή ή να περνούν απαρατήρητα. Μερικές φορές, η διατήρηση της σαφήνειας μια ικανότητας είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, ιδιαίτερα όταν η ικανότητα σχετίζεται με κάπως αφηρημένα θέματα. Η Φυσαλίδα της Νάμι απεικονίζεται εύκολα ως ένα στρογγυλό, στοχευμένο σημείο στο έδαφος, αλλά το Ε του Μορντεκάιζερ δεν είναι τόσο εύκολο. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να φανταστούμε εύκολα έναν «φλεγόμενο κώνο», αλλά η δυσκολία βρίσκεται στη σωστή οριοθέτηση του πεδίου επιρροής, χωρίς συμβιβασμούς στην αισθητική.

image_5

Ορίστε, λοιπόν!

Στους παραπάνω τομείς, υπάρχουν πάντα περιθώρια και ευκαιρίες βελτίωσης. Το αναφέραμε και νωρίτερα, αλλά ο βασικός λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε αυτό το dev blog είναι ότι συνειδητοποιήσαμε πως η ομάδα οπτικών εφέ, όπως και οι υπόλοιποι συνεργάτες μας στην ομάδα Ενημέρωσης ηρώων, μπορεί να προσθέσει αξία στο τελικό αποτέλεσμα με τον δικό της τρόπο. Κατά συνέπεια, πολλοί από τους σχεδιαστές οπτικών εφέ έχουν κοπιάσει πολύ για να ενημερώσουν ορισμένους ήρωες και να τους φέρουν πιο κοντά στο νέο καλλιτεχνικό στυλ του League και στην αρχική ιδέα κάθε ήρωα, αλλά και για να βελτιώσουν τη σαφήνειά τους μέσα στο παιχνίδι. Οι πρώτοι από αυτούς τους ήρωες είναι οι εξής: Γκάλιο, Νότιλους, Κόρκι και Μπραντ. Σύντομα θα ακολουθήσουν οι Σιβάνα, Νούνου, Μορντεκάιζερ και Ραμπλ!

Galio

naut

corki

brand

Εννοείται ότι η Ομάδα ενημέρωσης ηρώων του League of Legends θα συνεχίσει να ασχολείται με πλήρεις ενημερώσεις, αλλά, όπως κάναμε και με τις ενημερώσεις των υφών, αναζητούμε πάντα τρόπους για να προσφέρουμε αξία όταν μπορούμε. Αυτές οι ενημερώσεις οπτικών εφέ είναι ο πρώτος γύρος μιας σειράς από πειραματικές αλλαγές οι οποίες θα συνεχιστούν, αν τύχουν θετικής αποδοχής από την κοινότητα.

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends