Hearthstone Season 15: «The Road to Legend»

Season 15 στο Hearthstone και όλοι πάλι βρισκόμαστε στο ίδιο προβληματισμό

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Season 15 στο Hearthstone και όλοι πάλι βρισκόμαστε στο ίδιο προβληματισμό. Ποιο deck είναι καλύτερο γι’ αυτό το Season ώστε να ανέβω στο ladder και γιατί όχι να φτάσω και legend;

hearthstone1

Όπως πολλοί γνωρίζετε το Hearthstone αποτελεί εδώ και αρκετό καιρό ένα από τα πιο δημοφιλή E-Sports στον κόσμο, το οποίο αποσχολεί παίκτες από όλον τον κόσμο. Ειδικά το τελευταίο διάστημα που το παιχνίδι εντάχθηκε και σε κινητές συσκευές, όπως smartphones και tablets (iOS και Android), οι χρήστες του εκτοξεύθηκαν σε αριθμό ξεπερνώντας – σύμφωνα με την Blizzard – τους 30.000.000 παίκτες σε όλο τον κόσμο.

Κάθε μήνα, όπως γνωρίζετε, το Hearthstone αλλάζει Season, γεγονός που σημαίνει ότι γίνεται έαν σχετικό reset στο ladder. Με τον όρο σχετικό, εννοώ ότι δεν γίνεται το γνωστό σε όλους μας reset, δηλαδή δεν ξεκινάτε από το μηδέν. Ανάλογα με την πρόοδο σας στην προηγούμενη Season, κερδίζετε ένα bonus «αστεριών» στην επόμενη Season, γεγονός που σας κάνει να θέλετε να ανέβετε όσο περισσότερο μπορείτε για να είστε στην επόμενη Season πιο κοντά στην πρόοδο της προηγούμενης Season σας, και γιατί όχι και να την προσπεράσετε.

featured-cardbacks

Grim Patron Warrior

Για 5-6 εβδομάδες, αυτό το deck έχει κυριαρχήσει στο ladder.  Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα decks στo ladder και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν αν κάποιος  προσπαθεί να ανεβεί στα ranks. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του εν λόγω deck, αλλά εγώ προτιμώ την παρακάτω για λόγους που θα εξηγήσω στην συνέχεια. Πάμε λοιπόν να δούμε από τι αποτελείται το συγκεκριμένο deck:

Καλό Ενάντια: O λόγος που αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά constructed decks το τελευταίο διάστημα, είναι το ότι μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα decks σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα Aggro decks, για παράδειγμα, δεν έχουν σχεδόν καμία ελπίδα εναντίον του Patron Warrior καθώς μπορούν να σταθούν εύκολα στο board και να αποτελέσουν απειλή ακόμη και για τα AOE των Aggro decks.

Κακό Ενάντια: Ουσιαστικά, αυτή το deck  μπορεί  – τεχνικώς – να χάσει από οποιονδήποτε, αν ο αντίπαλος γνωρίζει το εν λόγω deck και ξέρει πως  να παίξει εναντίον του. Αποφεύγοντας o αντίπαλος , ένα μεγάλο turn-8 Warsong Commander – Grim Patron τον οδηγεί σίγουρα στην νίκη. Πετώντας κάρτες με Taunt ή παραμένοντας σε τεχνική με removals, είναι οι καλές τακτικές για να αντιμετοπίσετε έναν late-game Patron Warrior. Αν για παράδειγμα, έχετε ένα καλό Mid-Range Deck και τα RNG σας πετύχουν σωστά τους στόχους τους, και ρίξετε και έναν ικανοποιητικό αριθμό από minions στο board. Θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στον Patron Warrior προκαλώντας τον να «κάψει» σημαντικές κάρτες (όπως Whirlwind και Execute) για να ισορροπήσει το παιχνίδι. Αν το RNG και τo έξυπνo play δεν λειτουργεί για σας (πράγμα που μπορεί να συμβεί συχνά  κατά του Patron Warrior), τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε να παίξετε λίγο Handlock ή Control Warrior.

Midrange Hunter:

Ίσως το πιο διαδεδομένο deck το τελευταίο διάστημα. Ένα φθηνό σχετικά deck το οποίο με σωστά plays μπορεί να σας οδηγήσει εύκολα στο legend rank όπως έχει οδηγήσει τόσα πολλά άτομα.

Καλό Ενάντια: Αυτό το deck  «ναυαγεί» απολύτως τους Mages  και Shamans. Οι κακόμοιροι Shamans, δεν έχουν καμία ευκαιρία απέναντί του. Συνολικά όμως, αυτό το deck ευδοκιμεί έναντι των περισσότερων κατηγοριών. Με αποτελεσματικό trade και ρίψη δυνατών minions στο board, είναι συνήθως πάρα πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να το χειριστεί. Η Freezing Trap σας παρέχει ένα τεράστιο tempo έναντι control decks, ενώ το Houndmaster σας βοηθάει να επιζήσετε έναντι Aggro decks. 

Κακό Ενάντια: Με απλά λόγια, Οil Rogue. Είναι ο όλεθρος της ύπαρξής του. Tο γεγονός ότι το Oil Rogue deck δεν παίζει με πολλά minions στο board σε συνδιασμό με το τεράστιο Burst Damage που μπορεί να δημιουργήσει, χάρη στα Weapons του (τα οποία και κάνει boost με διάφορες κάρτες), δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στον Mid-Range Hunter. Επιπλέον, η Freezing Trap λειτουργεί πολλές φορές θετικά για τον Oil Rogue καθώς τους δίνει στο χέρι κάρτες με πολύ δυνατά Battlecrys.

Aggro Paladin:

Αν και πολλοί εδώ θα αναρωτηθούν πως μπορεί ένας χαρακτήρας όπως ο Paladin, ο οποίος μέχρι τώρα στηριζόταν σε control decks, μπορεί να γίνει aggro. Τα δεδομένα αλλάζουν και οι χρήστες αλλάζουν μαζί τους. Ας δούμε λοιπόν από τι αποτελείται:

20150618202847a0e4js4wm8h7rf5j

Καλό Ενάντια: Αυτό το deck μπορεί να ανταγωνιστεί τα περισσότερα αρχέτυπα decks εκεί έξω, στον παράγοντα έκπληξη και μόνο. Το κλειδί για την κατανόηση του deck είναι ότι δεν είναι ένα καθαρά aggro deck, και γι’ αυτό θα πρέπει να δημιουργήσετε μια ισχυρή παρουσία στο board, προτού αρχίσετε να προκαλείτε damage στον χαρακτήρα του αντιπάλου. Control και Mid-Range decks δεν στέκονται με καμία πιθανότητα ενάντια στον Aggro Paladin. Συνήθως υποτιμούν τη δύναμη του συγκεκριμένου deck στα removals και την απειλή της σημαντικής πρώιμης βλάβη στο παιχνίδι (early face damage).

Κακό Ενάντια: Δυστυχώς όμως, το συγκεκριμένο deck τα βρίσκει «σκούρα» ενάντια σε deck όπως Patron Warrior και DemonLock. Εεγγενώς τους δίνει αρκετά πλεονεκτήματα προς εκμετάλευση. Το hero power του Paladin αποτελεί αυτομάτως απώλεια απέναντι στον Patron Warrior και καθώς το συγκεκριμένο deck δεν φημίζεται για τα υψηλα damage του, δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στον DemonLock.

Αυτά είναι τα πιο ΜΕΤΑ DECKS στο Season αυτού το μήνα για το Hearthstone. Για περισσότερες συμβουλές καθώς και καινούρια Meta Decks θα τα πόυμετο επόμενο μήνα με καινούριο Season. Μέχρι τότε καλή επιτυχία με τα συγκεκριμένα decks και ελπίζω να σας οδηγήσουν στο legend rank.

Περισσότερα νέα για το Hearthstone: Heroes of Warcraft

Λάτρης των παιχνιδιών από πολύ μικρή ηλικία. Πρώτη επαφή με το gaming σε ηλικία 4ετών και παιχνίδια όπως το Mario Bros, Crash Bandicoot , Spyro,κτλπ. Ξεκίνησε ως λάτρης των κονσολών χάρη στην αγαπημένη του σειρά (κονσόλας) το God of War αλλά κατέληξε στο αγαπημένο, πλέον για αυτόν, αντικείμενο τον υπολογιστή. Εκεί ήρθε σε επαφή με πληθώρα από games ξεχωρίζοντας από αυτά την σειρά GTA, Battlefield, Assassins Creed και Hearthstone. Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (CSD).