Τα νέα της Nintendo από το Nintendo Direct για την Ε3

Μάθετε όλα όσα συνέβησαν στο κόσμο της Nintendo εδώ

Publisher
 
Developer
 

Μάθετε όλα όσα συνέβησαν στο κόσμο της Nintendo εδώ

Nintedo

Έπειτα από την εκπληκτική παρουσίαση που έκανε πέρυσι η Nintendo στην Ε3, οι fans της Ιαπωνικής εταιρείας σίγουρα περίμεναν πως και πως για τη φετινή παρουσίαση. Η Nintendo για άλλη μια φορά δεν απογοήτευσε!

Έχοντας παρακολουθήσει το Direct λοιπόν, είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι για τα καινούρια παιχνίδια που ανακοίνωσε η Nintendo, καθώς και γι’ αυτά που γνωρίζαμε ήδη, των οποίων η ημερομηνία κυκλοφορίας πλησιάζει. Εδώ θα βρείτε μια σύνοψη όσων συνέβησαν στο Nintendo Direct.

Όπως συνηθίζει άλλωστε, η Nintendo ξεκίνησε πολύ περίεργα. Ο πρόεδρος της εταιρίας, Satoru Iwata, έχει μετατραπεί σε μικρή χνουδωτή κούκλα a la Muppet Show και ψάχνει τους άλλους «γίγαντες» της εταιρείας (που έχουν επίσης μετατραπεί σε κούκλες), τον πρόεδρο της Nintendo of America, Reggie Fils-Aime, και τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τα περισσότερα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια στην ιστορία του gaming, τον Shigeyru Miyamoto.

Όλοι μας είμαστε μπερδεμένοι σε αυτό το σημείο, αλλά όταν οι κούκλες άρχισαν να αλλάζουν και να παίρνουν τις μορφές ζώων, αμέσως καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται. Η Nintendo μας ξεκινάει με κάτι που όλοι περιμένουμε ένα χρόνο τώρα, το καινούριο Starfox, με το «καλημέρα»!

starfoxzero

Πρόκειται για το Starfox Zero, το οποίο δεν είναι ούτε sequel αλλά ούτε και prequel στο πρώτο Starfox για το Nintendo 64. Θα είναι ένα re-imagining του πρώτου παιχνιδιού, με πολλά παρόμοια στοιχεία για όσους παίξαμε και αγαπήσαμε το πρώτο, αλλά και με πολλά καινούρια πράγματα.

Το πρώτο πράγμα το οποίο μας εξήγησε ο Miyamoto, ο οποίος όπως ήδη γνωρίζαμε είναι ο director του παιχνιδιού, είναι οι χειρισμοί. Συγκεκριμένα, το Game Pad θα δείχνει στο παίκτη το Cockpit View, στο οποίο βλέπει το κόσμο μέσω του cockpit του Arwing και μπορεί να σημαδεύει τις βολές του με πιο μεγάλη ακρίβεια. Στη τηλεόραση θα δείχνει το General View, στο οποίο βλέπει το Arwing του από προοπτική 3rd-person, και είναι σε γενικές γραμμές η ίδια όψη με το πρώτο Starfox.

Επιπλέον, η ικανότητα του Arwing να μεταμορφώνεται, είναι το καινούργιο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού! Πέρα από την κανονική μορφή που ήδη γνωρίζουμε από το πρώτο παιχνίδι, μας έδειξαν 3 καινούριες μορφές: τη mech μορφή Walker, τη μορφή ιπτάμενου tank Landmaster, και μια ιδιαίτερη μορφή ελικοπτέρου Gyrowing.

Το Starfox Zero θα είναι παραδοσιακά on-rails, αλλά θα υπάρχουν κομμάτια στα οποία ο παίκτης θα μπορεί να μπαίνει σε full-range mode στο οποίο κινείται ελεύθερα. Επίσης παραδοσιακά θα υπάρχουν άφθονα boss battles, πολλές φορές με εχθρούς μεγαλύτερους από το παίκτη.

Το Starfox Zero θα κυκλοφορήσει αυτά τα Χριστούγεννα αποκλειστικά στο Wii U. Η Nintendo δούλεψε σε συνεργασία με τους developers του Bayonetta για αυτό το παιχνίδι, οπότε είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε!

amiibo

Για να μας δώσει ένα διάλειμμα από τον ενθουσιασμό του Starfox Zero, η Nintendo συνέχισε με μια πιο χαλαρή είδηση που αφορούσε τα Amiibo.

Μιλώντας με εκπρόσωπο της ομάδας του Skylanders, ο Reggie μας ενημερώνει ότι θα βγούνε 2 φιγούρες Skylanders σχετικές με τη Nintendo. Αυτές θα είναι ο Turbo Charge Donkey Kong και ο Hammer Slam Bowser.

Αυτές οι δύο φιγούρες έχουν την ιδιαιτερότητα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως Skylanders φιγούρες, είτε ως Amiibo. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο παίκτης είναι να γυρίσει τη βάση τους, και αλλάζουν mode!

triforce heroes

Το διάλειμμα τελείωσε λοιπόν και η Nintendo μας «χτυπάει» με άλλο ένα εντελώς καινούριο παιχνίδι – το Legend of Zelda: Triforce Heroes για το 3DS.

Αυτό το παιχνίδι είναι παρόμοιο με τη σειρά Four Swords στο ότι είναι cooperative puzzle game, αλλά οι ομοιότητες φαίνεται να τελειώνουν εκεί, καθώς όλα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένων και της πλοκής, είναι 100% μοναδικά σε αυτό το παιχνίδι.

Όσο αφορά το gameplay, θα παίζεται από 1 ως 3 παίκτες οι οποίοι πρέπει να συνεργαστούν για να λύσουν γρίφους. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν 3 παίκτες, τη θέση των μη διαθέσιμων παικτών θα παίρνουν άψυχες κούκλες, με τις οποίες ο παίκτης μπορεί να αλλάζει έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

Το παιχνίδι αυτό θα έχει μεγάλες επιρροές από τη μόδα, πράγμα που εξηγείτε μέσω της πλοκής. Οι παίκτες θα μπορούν να μαζεύουν αντικείμενα για να αγοράσουν ρούχα τα οποία έχουν μοναδικές ικανότητες μέσα στο παιχνίδι.

Το Triforce Heroes θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο αποκλειστικά για 3DS. Μπορεί να μην είναι το Wii U Zelda παιχνίδι που περιμέναμε να δούμε, αλλά φαίνεται αξιαγάπητο και σίγουρα θα κάνει την αναμονή πιο εύκολη!

Hyrule Warriors

Το επόμενο παιχνίδι που ανακοινώθηκε δυστυχώς δεν αποτελούσε έκπληξη καθώς ένα trailer του είχε ήδη διαρρεύσει μια βδομάδα πριν την Ε3, αλλά είναι καλό το ότι μάθαμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Πρόκειται για το Hyrule Warriors Legends, το οποίο είναι 3DS port του ήδη πολύ δημοφιλούς Hyrule Warriors στο Wii U.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι ακόμα πολύ όμορφα, παρά τη μετάβαση στη μικρή οθόνη. Δεν θα υπάρξουν πολλές αλλαγές από την original έκδοση, αλλά 2 καινούριοι χαρακτήρες θα είναι διαθέσιμοι σε αυτή την έκδοση – και πιθανώς στη Wii U έκδοση. Αυτοί είναι η πασίγνωστη Tetra καθώς και ο King of Red Lions από το Legend of Zelda: The Wind Waker.

Το Hyrule Warriors Legends θα κυκλοφορήσει το πρώτο τέταρτο του 2016 αποκλειστικά για το 3DS.

Metroid Prime Federation Force

Το επόμενο παιχνίδι επίσης είχε διαρρεύσει πρόσφατα, αλλά για άλλη μια φορά ήταν καλό να μάθουμε κάποιες παραπάνω πληροφορίες για αυτό, απευθείας από τη πηγή.

Το Metroid Prime Federation Force λοιπόν θα είναι ο καινούριος τίτλος στη σειρά Metroid Prime… κάπως, ή όχι ακριβώς.

Οι λεπτομέρειες δεν ήταν 100% ξεκάθαρες καθώς είδαμε μόνο ένα μικρό trailer γι’ αυτό, αλλά κατά τα φαινόμενα, 1 με 4 παίκτες θα μπορούν να εκπληρώνουν αποστολές μαζί στον κόσμο του Metroid Prime.

Ένα επιπλέον game mode παρουσιάστηκε πέρα από το co-op, το οποίο είναι το Metroid Prime Blaster Ball. Είναι κάποιου είδους φουτουριστικού ποδοσφαίρου, παρόμοιο με το Grifball το οποίο κάποιοι μπορεί να θυμούνται από το Halo 2.

Το Metroid Prime Federation Force θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 αποκλειστικά στο 3DS.

Fire Emblem Fates

Ήρθε λοιπόν ο επίσημος τίτλος του Fire Emblem if στη δύση: Fire Emblem Fates!

Γνωρίζουμε καιρό γι’ αυτό το παιχνίδι αλλά επιτέλους έχουμε και ένα gameplay video. Δεν είδαμε πολλά πράγματα πέρα από τα παραδοσιακά του Fire Emblem, αλλά τα γραφικά είναι πανέμορφα, τόσο in-game τόσο και στα cutscenes. Το soundtrack του παιχνιδιού επίσης έχει τη θρυλική ποιότητα της σειράς.

Το Fire Emblem Fates θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 αποκλειστικά στο 3DS.

smt x fe

Τι καλύτερο να ακολουθήσει μετά το Fire Emblem Fates, παρά το Shin Megami Tensei x Fire Emblem! Το παιχνίδι αυτό είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης μέχρι πριν κάποιους μήνες, και το γεγονός ότι η Nintendo το παρουσίασε και σε αυτό το Direct σίγουρα ανακούφισε πολλούς fans.

Το trailer του ήταν πλήρως στα Ιαπωνικά οπότε υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι η έκδοση που θα έχουμε στη δύση θα έχει Ιαπωνικό διάλογο, το οποίο ζητούν πολλοί fans. Πέρα από αυτό, το trailer αυτό μας έδειξε ότι διάφοροι χαρακτήρες από τα προηγούμενα παιχνίδια Fire Emblem, όπως ο Chrom και η Tiki, θα εμφανιστούν σε κάποια μορφή μέσα στο παιχνίδι.

Το Shin Megami Tensei x Fire Emblem θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 αποκλειστικά στο Wii U.

Xenoblade Chronicles X

Το επόμενο παιχνίδι έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία και οι fans της σειράς περιμένανε αγωνιωδώς για την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του στη δύση. Η αναμονή τελείωσε λοιπόν!

Το Xenoblade Chronicles X είναι ένας από τους πιο hyped τίτλους του Wii U για αυτό το έτος. Μας είχε όλους συναρπάσει με τη συναρπαστικά mecha δράση του καθώς και με το βάθος του RPG συστήματος του παιχνιδιού, χαρακτηριστικό της σειράς Xenoblade.

Το trailer δε μας έδειξε τίποτα που δε γνωρίζαμε, πέρα από το Αγγλικό interface, αλλά μας έδωσε μια ημερομηνία που οι περισσότεροι θα σημαδέψουμε στο ημερολόγιο μας – 4 Δεκεμβρίου, 2015!

Animal Crossing Happy Home  Designer

Γνωρίζαμε ήδη για το επόμενο, αξιολάτρευτο παιχνίδι από παρουσίαση που είχε κάνει γι’ αυτό η Nintendo πριν μερικούς μήνες. Το hype των fans της σειράς όμως κορυφώθηκε με το καινούριο trailer!

Στο καινούριο trailer του Animal Crossing: Happy Home Designer βλέπουμε λίγο πιο αναλυτικά το πως δουλεύει το παιχνίδι, όπως την ικανότητα να «επιπλώσουμε» το εξωτερικό του σπιτιού του πελάτη και να καλέσουμε άλλους κατοίκους να επισκεφτούν τον πελάτη. Ακόμα, μάθαμε λίγα περισσότερα για τη λειτουργία των Animal Crossing Amiibo cards.

Το Animal Crossing: Happy Home Designer θα κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου του 2015, αποκλειστικά στο 3DS.

Animal Crossing Amiibo Festival

Όσο είμαστε στο κλίμα του Animal Crossing, η Nintendo είπε να μας ξαφνιάσει με ένα εντελώς καινούριο παιχνίδι – το Animal Crossing: Amiibo Festival.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι πολύ παρόμοιο με το Mario Party, στο οποίο οι παίκτες κυκλοφορούν σε ένα board και παίζουν χαριτωμένα mini games εμπνευσμένα από τον κόσμο του Animal Crossing.

4 καινούρια Amiibo θα κυκλοφορήσουν γι’ αυτό το παιχνίδι: η Shizue/Isabelle, ο Totakeke/K.K. Slider, ο Tom Nook και η Mabel.

Το Animal Crossing: Amiibo Festival θα κυκλοφορήσει αυτά τα Χριστούγεννα, αποκλειστικά για Wii U.

Yoshi's Wooly World

Πολλοί παραξενεύτηκαν για τη παρουσίαση του Yoshi’s Woolly World, καθώς το παιχνίδι έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία και μένουν μόλις 10 μέρες μέχρι τη κυκλοφορία του στην Ευρώπη, αλλά δε θα υπάρξει παράπονο από εμάς, καθώς αυτό το παιχνίδι είναι αξιολάτρευτο!

Η software coordinator του παιχνιδιού, Emi Watanabe, μας μίλησε λίγο παραπάνω γι’ αυτό. Συγκεκριμένα, μας εξήγησε το γιατί τα Amiibo σχετικά με αυτό το παιχνίδι θα είναι σε χνουδωτή μορφή, καθώς αυτή έφτιαξε μόνη της ένα Yoshi από νήμα για να δείξει στους συναδέλφους της στην ομάδα της Nintendo που έφτιαχνε το παιχνίδι.

Στην συνέχεια, μας εξηγεί ότι το παιχνίδι δημιουργήθηκε με 2 ομάδες gamer κατά νου: τους απλούς παίκτες που απλώς θέλουν να παίξουν για πλάκα, και τους πιο hardcore παίκτες που θέλουν πρόκληση στο παιχνίδι, για τους οποίους υπάρχει η επιλογή να συλλέξουν όλα τα σπάνια και καλά κρυμμένα αντικείμενα.

Ακόμα, μάθαμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα Amiibo για να αλλάξουμε την εμφάνιση του Yoshi μέσα στο παιχνίδι. Το παράδειγμα που δόθηκε ήταν αυτό του Mario, καθώς ακουμπώντας το Mario Amiibo πάνω στο Game Pad άλλαξε τα χρώματα του Yoshi στα παραδοσιακά κόκκινα και μπλε του κοντού υδραυλικού.

Η κυκλοφορία του Yoshi’s Woolly World θα καθυστερήσει στις ΗΠΑ έως της 16 Οκτωβρίου, αλλά εμείς στην Ευρώπη θα μπορούμε να απολαμβάνουμε αυτό το αξιολάτρευτο παιχνίδι ξεκινώντας από τις 26 Ιουνίου.

Youkai Watch

Οι γονείς σε όλο το κόσμο οφείλουν να κλαίνε με την ανακοίνωση αυτή, αλλά απ’ ότι φαίνεται το Youkai Watch θα έρθει και στη δύση.

Αυτό το παιχνίδι έχει κάνει θραύση με τα μικρά παιδιά στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια, «χτυπώντας» στα ίσια τα Pokemon. Είχε περάσει αρκετός καιρός χωρίς η Nintendo να αναφέρει τίποτα σχετικό με κυκλοφορία του παιχνιδιού εκτός Ιαπωνίας, οπότε πολλοί νόμιζαν ότι θα μείνει εντός των συνόρων της Ιαπωνίας για πάντα, όπως γίνεται πολύ συχνά με τέτοιου τύπου games.

Μας διαψεύδει όλους η Ninty λοιπόν καθώς το Youkai Watch θα έρθει τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη! Είναι ένα πολύ εθιστικό RPG για το 3DS, το οποίο πολλοί fans – νέοι αλλά και μεγαλύτεροι – σίγουρα θα αγαπήσουν.

Mario & Luigi Paper Jam

Να και κάτι που σίγουρα δε περίμενε κανένας. Ο κόσμος αγαπάει τα Paper Mario παιχνίδια, και ο κόσμος αγαπάει τα Mario RPG παιχνίδια… γιατί να μη τα συνδυάσουμε; Αυτό πρέπει να σκέφτονταν στη Nintendo όσο σχεδιάζανε το Mario & Luigi: Paper Jam.

Σε αυτό το παιχνίδι οι κόσμοι των 2 παιχνιδιών έχουν συνδυαστεί και το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό. Δισδιάστατοι χαρακτήρες τρέχουν και μιλάνε μαζί με τρισδιάστατους χαρακτήρες λες και δε συμβαίνει τίποτα. Ακόμα, υπάρχουν 2 Mario, 2 Luigi, 2 Peach, κ.ο.κ.

Φαίνεται πολύ διασκεδαστικό σαν concept αλλά το gameplay του παιχνιδιού στηρίζεται κυρίως στα Mario RPG. Αυτό δεν είναι κακό βέβαια, καθώς αυτή η σειρά έχει πολλούς fans για πολύ καλό λόγο!

Το Mario & Luigi: Paper Jam θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2016 αποκλειστικά στο 3DS.

Mario Tennis Ultra Smash

Όλοι περίμεναν ότι θα υπάρξει Mario Tennis για το Wii U κάποια στιγμή, και φαίνεται ότι η στιγμή έφτασε. Η Nintendo σήμερα ανακοίνωσε επίσημα το Mario Tennis: Ultra Smash.

Το gameplay δεν είχε ιδιαίτερες εκπλήξεις, αλλά γιατί να αλλάξεις μια πετυχημένη συνταγή άλλωστε; Καινούρια features σε αυτό το παιχνίδι είναι τα power-ups τα οποία μπορούν να πάρουν οι παίκτες, όπως τα παραδοσιακά μανιτάρια που σε κάνουν μεγαλύτερο και κάνουν τις βολές σου πιο ισχυρές.

Το Mario Tennis: Ultra Smash θα κυκλοφορήσει αυτά τα Χριστούγεννα αποκλειστικά στο Wii U.

Mario Maker

Προβλέψιμα, το παιχνίδι με το οποίο έκλεισε η Nintendo ήταν το Super Mario Maker, το οποίο τους είναι πολύ σημαντικό καθώς φέτος είναι η 30η επέτειος του μικρού υδραυλικού.

Η Nintendo μας πήγε ένα μικρό ταξείδι στο παρελθόν για να μας εξηγήσει το πως δημιουργήθηκε αυτό το παιχνίδι. Αρχικά χρειαζόταν να σχεδιάσουν κάθε επίπεδο στα Mario παιχνίδια σε χαρτί, το οποίο έδιναν στους προγραμματιστές για να υλοποιήσουν στο παιχνίδι. Αυτή η διαδικασία ήταν επώδυνη, οπότε με το καιρό δημιούργησαν ένα εργαλείο για να φτιάχνουν επίπεδα πιο εύκολα. Μετά σκέφτηκαν ότι αυτό το εργαλείο μπορεί να αρέσει και στους παίχτες, και έτσι γεννήθηκε το Super Mario Maker!

Το trailer που μας έδειξαν σε αυτό το Direct είχε μόνο μια καινούρια κυκλοφορία – το αποτέλεσμα των Amiibo σε αυτό το παιχνίδι. Αγγίζοντας ένα Amiibo στο Game Pad, όπως τη Wii Fit Trainer, η εμφάνιση του Mario θα αλλάξει σε αυτή του Amiibo που χρησιμοποιήθηκε όταν καταναλώσει ένα μανιτάρι. Επίσης, θα υπάρχει ένα ξεχωριστό 2D Mario Amiibo το οποίο θα κάνει τον Mario τεράστιο και θα αλλάζει την εμφάνιση του παιχνιδιού δραστικά – π.χ. θα δίνει μουστάκια στα Goombas και θα κάνει την οθόνη να μοιάζει με old-school CRT τηλεόραση!

Το Super Mario Maker θα κυκλοφορήσει αυτό το Σεπτέμβριο, αποκλειστικά στο Wii U.

Let's Super Mario

Τέλος, η Nintendo ανακοίνωσε ένα ξεχωριστό event που θα διεξάγει για να γιορτάσει τα 30 χρόνια του Mario. Οι fans μπορούν να ανεβάζουν βίντεο σχετικά με τη σειρά Mario στο LetsSuperMario.com και για κάθε video, η Nintendo θα κάνει δωρεά στη φιλανθρωπική οργάνωση Operation Smile.

Μπορεί κάποιοι fans να απογοητεύτηκαν με την έλλειψη των Pokemon στη φετινή Ε3 αλλά η Nintendo σίγουρα μας έδωσε αρκετούς τίτλους να περιμένουμε για φέτος. Τα πορτοφόλια αναστενάζουν αλλά οι καρδιές χαίρονται, καθώς αν η Nintendo είναι καλή σε ένα πράγμα, αυτό είναι να μας δίνει παιχνίδια που θυμόμαστε για πολλά χρόνια μετά!