Η AMD αποκαλύπτει το «Project Quantum»

Η AMD ανακοίνωσε το «Project Quantum», ισχυριζόμενη ότι είναι το πιο ισχυρό form-factor gaming PC που έχει υπάρξει

Η AMD ανακοίνωσε το «Project Quantum», ισχυριζόμενη ότι είναι το πιο ισχυρό form-factor gaming PC που έχει υπάρξει

1

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της AMD «New Era of PC Gaming» σήμερα το πρωί, η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AMD, Lisa Su ανέβηκε στη σκηνή για να ανακοινώσιε κάτι πρωτότυπο: το «Project Quantum», μια εντελώς νέα κατηγορία compact PCs ειδικά  σχεδιασμένη για το σπίτι. Παρά το μικρό του μέγεθος, το οποίο δεν ξεπερνά τις 10 ίντσες σε πλάτος και 10 ίντσες σε βάθος, το «Project Quantum» αποτελείται από δύο υδρόψυκτες, επόμενης γενιάς Fiji GPUs με συνολικά 8 GB VRAM μέσα σε ένα μοναδικό πλαίσιο το οποίο θυμίζει  μεγάλη κλεψύδρα.

Η μία πλευρά διαθέτει τα βασικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή, ενώ το άλλο μέρος «κρατά» έναν ανεμιστήρα και το ψυγείο, αντικείμενα ζωτικής σημασίας  για την ψύξη του συστήματος.

Η AMD προσφέρει την ομαλότητα του παιχνιδιού με το Oculus Rift, όπως  εκθέσεις δείχνουν ότι το «Project Quantum» μπορεί να αποδώσει 60 fps σε 4K αναλύσεις απροβλημάτιστα.

Το νέο form-factor gaming PC της AMD με κωδική ονομασία «Project Quantum» αναμένεται να είναι διαθέσιμο πριν από το τέλος του 2015, αλλά δεν  υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την τιμή του.

Λάτρης των παιχνιδιών από πολύ μικρή ηλικία. Πρώτη επαφή με το gaming σε ηλικία 4ετών και παιχνίδια όπως το Mario Bros, Crash Bandicoot , Spyro,κτλπ. Ξεκίνησε ως λάτρης των κονσολών χάρη στην αγαπημένη του σειρά (κονσόλας) το God of War αλλά κατέληξε στο αγαπημένο, πλέον για αυτόν, αντικείμενο τον υπολογιστή. Εκεί ήρθε σε επαφή με πληθώρα από games ξεχωρίζοντας από αυτά την σειρά GTA, Battlefield, Assassins Creed και Hearthstone. Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (CSD).