Το χάος στο Community του League of Legends

Τα τραγικά λάθη της Riot και η επιρροή τους στο community…

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Τα τραγικά λάθη της Riot και η επιρροή τους στο community…

anni-art-league-of-legends-1920x1080

Κακά τα ψέματα… αλλά σε όλα τα “ζητήματα” προηγούνται κάποια αίτια! Για να μπω εν συντομία στο ψητό, στη συγκεκριμένη περίπτωση, έτσι και το LoL αδυνατεί να ορθοσταθήσει λόγω κακής διοίκησης.

Για να βάλουμε την επικρατούσα χαοτική κατάσταση σε μία σειρά, απαιτείται μία σωστή τακτική –από πλευρά της Riot-, καθώς και πλάνα οργάνωσης. Παρ’ όλα αυτά, δεν είμαι εδώ για να δώσω επίλυση στα σημερινά προβλήματα, όπως θα έχετε διαβάσει από πολλούς συνάδελφους –αρθρογράφους- ή από άτομα οικεία με το περιβάλλον των e-sports. Βέβαια, πολλοί θα αναρωτηθείτε «γιάτι “φαφλατίζω” για προβλήματα, στα οποία δεν μπορώ να δώσω μία οριστική λύση». Για να σας δώσω μία σύντομη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, η αδυναμία μου στο να βρω λύσεις για το ζήτημα, οφείλεται στο γεγονός ότι ο λόγος μου θα μείνει καθαρά σε θεωρητικό επίπεδο.

Ένα μεγάλο αρνητικό αρκετών αρθρογράφων (άλλα και άλλων οικείων με το χώρο) είναι το γεγονός ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι το θεωρητικό επίπεδο στο οποίο είναι προσκολλημένοι, τους αποτρέπει από την επίλυση του ζητήματος –σε γενικές γραμμές. Επίσης, επειδή απαιτήται να είμαστε και ρεαλιστές, για να λυθεί ένα τέτοιο πρόβλημα χρειάζεται ανθρώπους, εξειδικευμένους σε θέματα management. Εν κατά κλείδι, δεν θα προβώ σε τρόπους αντιμετώπισης…

Τα τραγικά λάθη της Riot…

Ένα παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί “καλό” ή “κακό” για πολλούς και διαφόρους λόγους. Παρ’ όλα αυτά, το όνομα που θα κτίσει ένα παιχνίδι βασίζεται στο αν η δουλειά της ομάδας ανάπτυξης απαντά στις προσδοκίες μας. Έτσι και στο LoL, αν και η Riot ξεκίνησε θερμά αυτόν το μεγάλο μαραθώνιο, φαίνεται να χάνει την σκυτάλη στη συνέχεια. Από εκεί που είχε ένα παιχνίδι με τα όλα του, ξαφνικά βρέθηκε ανήμπορη στο να ελέγξει το απίστευτα τεράστιο community της και τις απαιτήσεις του.

Εδώ, λοιπόν, είναι και το σημείο που θέλω να εμβαθύνω. Καθημερινώς ακούω αμέτρητα παράπονα για το community του LoL, το οποίο πάει από το κακό… στο κάκιστο! Εντούτοις, έχω κάποιες ενστάσεις.

Βασική ένστασή μου, λοιπόν, είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι ασυλλόγιστα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το community καταστρέφει το LoL, χωρίς να αναθεωρήσουν ότι το LoL, έχτισε το community! Για να το θέσω αλλιώς, ένα community δεν δημιουργείται από τη φύση του “άχρηστο και βλαβερό”, καθώς προηγούνται αρκετές πράξεις από την ομάδα ανάπτυξης –που το ωθούν σε αυτήν τη συμπεριφορά. Δηλαδή, αν η Riot δεν φροντίζει να καλύψει τις απαιτήσεις του community, είναι λογικό να υπάρχουν ενστάσεις. Κανένα community δεν αποτελείται από “παραπληγικούς γυμνοσάλιαγκες”, οι οποίοι θέλουν να βλάψουν το παιχνίδι. Αντίθετα, η ανικανότητα εκπλήρωσης των απαιτήσεών μας, οδηγούν σε αυτήν τη χαοτική κατάσταση.

Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να έρθετε στα λόγια μου, θα σας δώσω ένα παράδειγμα από προσωπική μου εμπειρία. Πριν ένα χρόνο περίπου, με θυμάμαι να αντιμετώπιζα πρόβλημα με την αγορά RP Points. Αποφάσισα, λοιπόν, να προβώ σε επικοινωνία με την ομάδα υποστήριξης για την επίλυση του θέματος. Εν συντομία, για να μη γίνομαι κουραστηκός, μπόρεσα να κάνω αγορά RP Points μετά από 5-6 μήνες. Καταλαβαίνεται το πόσο τραγική είναι η κατάσταση, καθώς και η τακτικη της Riot. Αν δεν μπορείς να επιλύσεις τα προβλήματα του ήδη υπάρχοντος αριθμού παικτών σου, αλλά μπορείς να δέχεσαι καθημερινώς χιλιάδες νέες εγγραφές, τότε σίγουρα θα κτίσεις ένα χαοτικό αύριο!

Το δικό μου ζήτημα ήταν ένα απλό παράδειγμα στα αμέτρητα υπάρχοντα. Για παράδειγμα, καθημερινώς υπάρχουν παρακλίσεις για να γίνουν μετατροπές στο unbalance σύστημα χαρακτήρων και στο «τυχαίο match finder».

Επίσης, πριν κλείσω το topic, θέλω να εμβαθύνω και λίγο στο ελληνικό community το οποίο κατά τη γνώμη μου δέχεται διπλά χτυπήματα. Στο ελληνικό community η βλάβη δεν προέρχεται μόνο από την ανοργανωσία της Riot, αλλά και από τους Έλληνες Streamers! Ναι, καλά ακούσατε… από τους Έλληνες Streamers!

Και ο λόγος που πρεσβεύω μία τέτοια –επικίνδυνη- άποψη, απαντά στο γεγονός ότι στην Ελλάδα οι μισοί Έλληνες ή θα είναι Streamers ή DJs. Μάλλον, θα “ζηλεύω” που έχει γεμίσει ο τόπος “επαγγελματίες” παίκτες του LoL που είναι εδώ να “μεταλαμπαδεύσουν” τις φωτεινές τους γνώσεις μέσα από το Streaming…

Φθάνοντας στο σημείο που πρέπει να κλείσω το άρθρο (διότι η σωματική μου ακεραιότητα κινδυνεύει από “μπράβους της Riot, Streamers και DJs) θέλω να τονίσω ότι το League of Legends είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με λαμπρό μέλλον, το οποίο όμως βαδίζει σε λάθος μονοπάτια…

Περισσότερα νέα για το League of Legends