Σημειώσεις ενημέρωσης 5.10

Καλώς ορίσατε στις σημειώσεις ενημέρωσης 5.10, μια ενημέρωση αφιερωμένη στους ήρωες υποστήριξης

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Καλώς ορίσατε στις σημειώσεις ενημέρωσης 5.10, μια ενημέρωση αφιερωμένη στους ήρωες υποστήριξης. Καθώς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να διευρύνουμε την ποικιλία των βιώσιμων ηρώων, εξακολουθούμε να ερευνούμε τις αλλαγές που φέρνει στην ισορροπία η προσθήκη του Φλεγόμενου Γίγαντα όσον αφορά τη βιωσιμότητα ορισμένων ηρώων. Αυτήν τη φορά, θα ασχοληθούμε με τους ήρωες υποστήριξης με έμφαση στην αντοχή και στον έλεγχο του παιχνιδιού που έχουν μείνει λίγο στάσιμοι σε ποικιλία. Παρόλα αυτά, αντί να βάλουμε τρικλοποδιά στους επιθετικούς ήρωες υποστήριξης (πέρα από μια μικρή ρύθμιση στο E της Λεόνα ώστε να ταιριάζει περισσότερο με τα γραφικά), συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούμε να προσθέσουμε ορισμένες νέες δυνατότητες με ορισμένες αλλαγές στις χρηστικές εξειδικεύσεις, καθώς και ορισμένες ενισχύσεις, πάλι χρηστικού χαρακτήρα, στους ήρωες που έχουν μια έφεση σε αυτό το στυλ παιχνιδιού.

Επίσης παρόλο που παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τον αντίκτυπο που έχουν οι αλλαγές του Φλεγόμενου Γίγαντα στο παιχνίδι, δεν πρόκειται να μείνουμε στάσιμοι σε ό,τι αφορά τη ζούγκλα. Έχουμε δει μέχρι τώρα ορισμένες σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά την ποικιλία των ηρώων που επιλέγουν οι παίκτες, αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο ότι υπήρχαν μερικοί ήρωες που ξέφευγαν από τα αποδεκτά όρια ισχύος (όπως είναι οι Γκράγκας, Σεζουάνι, Ρεκ’Σάι), οι οποίοι θα υποστούν ορισμένες διορθώσεις σε αυτήν την ενημέρωση. Πέρα από ορισμένες μικροδιορθώσεις για τους ήρωες που ρυθμίστηκαν στις προηγούμενες ενημερώσεις, αυτές είναι με λίγα λόγια οι αλλαγές της 5.10!

Υ.Γ. Ο Scarizard προσπαθεί να σκεφτεί νέα λογοπαίγνια με την ποικιλία (αν και προσωπικά πιστεύω ότι το έχουμε τερματίσει ήδη), επομένως μην περιμένετε να γελάσετε τόσο πολύ με τις αναλυτικές περιγραφές των αλλαγών στους ήρωες. Λέμε τώρα.

Ήρωες

image Έκκο

Ο Έκκο, το Αγόρι που Θρυμμάτισε το Χρόνο, θα κυκλοφορήσει λίγο μετά την εφαρμογή της ενημέρωσης 5.10!

image_001 Ακάλι

Αν η Ακάλι χτυπήσει κάποιον με το Q, ο Χορός της Σκιάς θα τη φέρει πιο κοντά στο στόχο της. Σε γενικές γραμμές, όλες οι εφορμήσεις με το R τη φέρνουν λίγο πιο κοντά στο στόχο.

Δικό μας λάθος. Κάναμε λίγο πιο έξυπνες τις εφορμήσεις της Ακάλι. Πλέον, θα γίνεται μια απόπειρα ρύθμισης της απόστασης ανάλογα με τις ανάγκες της.

R – Χορός της Σκιάς
Νέο: : ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ Πλέον απομακρύνεται 50% λιγότερο όταν περνά μέσα από στόχους με το Σημάδι του Δολοφόνου
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ 150 ⇒ 100
ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ 250 ⇒ 200

image_002 Κασσιόπη

Έχουμε κάνει δύο αλλαγές για να αντιμετωπίσουμε δύο διαφορετικά θέματα που χρειάζονται εξήγηση. Πρώτα από όλα, αν και θέλαμε να γίνει ασταμάτητη η Κασσιόπη στο τέλος του παιχνιδιού, η θεραπεία στα Διπλά Δόντια την κάνει σχεδόν αθάνατη ενάντια σε συγκεκριμένες συνθέσεις ομάδας (ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε και τον έλεγχο ζώνης που διαθέτει). Δεύτερον, καθώς αναζητούσαμε τρόπους για να μειώσουμε λίγο την ισχύ της Κασσιόπης, είδαμε ότι η ενημέρωσή της είχε γίνει αμέσως πριν εφαρμοστεί ο ανασχεδιασμός της αναπλήρωσης Μάνα για τη σεζόν 2015 (με αποτέλεσμα οι περισσότεροι ήρωες να έχουν λιγότερη αναπλήρωση Μάνα σε γενικές γραμμές). Με δεδομένο ότι αυτοί οι αρχικοί αριθμοί είχαν υπολογιστεί με βάση τους ανταγωνιστικούς ήρωες μεσαίας λωρίδας τη συγκεκριμένη στιγμή (και υψηλότερη βασική αναπλήρωση Μάνα, όπως με το Ανίερο Δισκοπότηρο του Αθήν), αποφασίσαμε να τους προσαρμόσουμε αντίστοιχα. Η Κασσιόπη θα συνεχίσει να βαράει άσχημα στα τελικά στάδια του παιχνιδιού, απλά τώρα θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για να αντιδράσουν οι αντίπαλοί της.

Παθητική – Όψη του Ερπετού
ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΜΠΟΝΟΥΣ Στις 100 στοίβες, τα Διπλά Δόντια θεραπεύουν για 6/8/10/12/14/16 +0,1 της Ισχύος Ικανότητας ⇒ +0,06 της Ισχύος Ικανότητας

E – Διπλά Δόντια
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΝΑ Αν ο στόχος σκοτωθεί με τα Διπλά Δόντια, επιστρέφεται το κόστος Μάνα της ικανότητας συν 3% του μέγιστου Μάνα της Κασσιόπης ⇒ 1,5% του μέγιστου Μάνα της Κασσιόπης

image_006 Γκράγκας

Σωματική Βία λάιτ.

Μετά τις αλλαγές που έγιναν στον Φλεγόμενο Γίγαντα, ο Γκράγκας εξακολουθεί να πιάνει υπερβολικά πολύ χώρο στη ζούγκλα, για αυτό είπαμε να ψαλιδίσουμε λίγο το λίπος (όχι κυριολεκτικά, θα ήταν σκέτη αηδία) όπου μπορούμε. Σίγουρα, δεν πρόκειται για την αλλαγή που θα δώσει στους ανταγωνιστές του στη ζούγκλα το χώρο που χρειάζονται για να αναπνεύσουν, αλλά τουλάχιστον τώρα η ακτίνα σύγκρουσης της κοιλιάς του ταιριάζει με τα γραφικά και αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα.

E – Σωματική βία
ΑΚΤΙΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ 200 ⇒ 180
ΑΚΤΙΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ 250 ⇒ 210

image_008 Τζινξ

Σε γενικές γραμμές, αυτή η αλλαγή μειώνει την ισχύ της Τζινξ στην αρχή του παιχνιδιού και της δίνει λίγη περισσότερη ισχύ στο τέλος. Σε θεωρητικό επίπεδο, θέλουμε να συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στην ισχύ της Τζινξ στο τέλος του παιχνιδιού. Παρατηρήσαμε επίσης ότι, αν αποκτούσε προβάδισμα στην αρχή και άρχιζε να δυναμώνει, μπορούσε να τσακίσει τους πύργους από πολύ νωρίς. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάναμε «Τράμπα!» στην ισχύ της, αλλά τότε θα τραβάγαμε το αστείο από τα μαλλιά κι εμείς δεν το κάνουμε αυτό.

Q – Τράμπα!
ΜΠΟΝΟΥΣ ΖΗΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΟΛΥΒΟΛΟΥ 30/55/80/105/130% ⇒ 30/40/50/60/70%
Νέο: ΤΟ ΜΠΑΜ-ΜΠΑΜ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ Το πολυβόλο αποκτά πλέον 0/2/4/6/8/10/15/20/25/30/35/40/45/50/55/60/65/70% επιπλέον Ταχύτητα Επίθεσης, ανάλογα με το επίπεδο της Τζινξ

image_015 Κάρμα

Τα χτυπήματα από ικανότητες και οι βασικές επιθέσεις σε ήρωες μειώνουν το Χρόνο Επαναφόρτισης του Μάντρα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στα υψηλότερα επίπεδα. Το W έχει υψηλότερη αναλογία Ισχύος Ικανότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τέρατα. Το E έχει μικρότερο Χρόνο Επαναφόρτισης, μικρότερο κόστος Μάνα και προσφέρει ελαφρώς πιο αδύναμη ασπίδα στις υψηλότερες βαθμίδες. Αντί για μπόνους ζημιά, το W με Μάντρα αυξάνει πλέον τη διάρκεια της ακινητοποίησης και το E με Μάντρα αυξάνει τη βασική ασπίδα σε μεγάλο βαθμό και δίνει μια ασπίδα με μεγαλύτερο πεδίο επιρροής.

Ας μιλήσουμε λίγο για την Κάρμα.

Αυτήν τη στιγμή, παρόλο που η Κάρμα έχει ένα μικρό, αλλά αφοσιωμένο κοινό, παραμένει μια από τις ηρωίδες που θέλουμε να βελτιώσουμε εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα, αν και η Κάρμα κάνει ορισμένα πράγματα πολύ καλά (χτυπά με ασφάλεια σε μέση απόσταση, βοηθά στην ομαδική προσέγγιση της αντίπαλης ομάδας, είναι καλή στις μονομαχίες στις λωρίδες ενός ήρωα), δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε οποιαδήποτε κατηγορία εδώ και αρκετό καιρό, ενώ η δύναμή της δεν προσαρμόζεται καλά στην πορεία του παιχνιδιού. Για να είμαστε ξεκάθαροι: αυτές οι αλλαγές δεν πρόκειται να «διορθώσουν» τα πάντα (άλλωστε αυτό δεν μπορεί να γίνει με καμία αλλαγή!). Ωστόσο, θέλαμε να τονίσουμε περισσότερο τα μοναδικά πλεονεκτήματα της Κάρμα (υποστήριξη και έλεγχο) και παράλληλα να τις δώσουμε μια ευκαιρία να αυξήσει την ισχύ της στην πορεία του παιχνιδιού (σαφώς ενισχυμένη επιστροφή Χρόνου Επαναφόρτισης στο Φούντωμα Φλόγας και πολύ ισχυρότερες βοηθητικές επιδράσεις με τα R-W / R-E). Είναι αλήθεια ότι ορισμένες από αυτές τις αλλαγές κάνουν την Κάρμα λιγότερο απειλητική στις μονομαχίες, αλλά πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι στόχος μας δεν είναι να εδραιωθεί συγκεκριμένα ως Υποστηρικτής σε μια λωρίδα με δύο ήρωες, ούτε αποκλειστικά στις λωρίδες ενός ήρωα. Αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι να τη βοηθήσουμε να εκπληρώσει την υπόσχεση ενός πανίσχυρου χαρακτήρα στο τέλος του παιχνιδιού και πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρουμε αυτό είναι να της δώσουμε πιο χαρακτηριστικές δυνάμεις. Μια σύντομη σημείωση σχετικά με την κατάργηση της ζημιάς στα W / E με Μάντρα. Στόχος αυτής της αλλαγής ήταν να διαφοροποιήσουμε τα κριτήρια λήψης αποφάσεων της Κάρμα όταν επιλέγει μια ικανότητα για να ενισχύσει με το Μάντρα (ισχυρή ακινητοποίηση ή μεγάλη ασπίδα;), επομένως επιλέξαμε αυτήν την προσέγγιση. Επιπλέον, η κατάργηση της ζημιάς από το R-E μάς επιτρέπει να αυξήσουμε δραστικά τη Μείωση Χρόνου Επαναφόρτισης του Φουντώματος Φλόγας, χωρίς να κάνουμε μονόδρομο τη χρήση του E με Μάντρα κάθε 6 δευτερόλεπτα σε πυκνές ομαδικές μάχες.

Παθητική – Φούντωμα Φλόγας
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ ΜΑΝΤΡΑ – ΧΤΥΠΗΜΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 2 δευτερόλεπτα σε όλα τα επίπεδα ⇒ 2/2,5/3 δευτερόλεπτα στα επίπεδα 1/7/13
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ ΜΑΝΤΡΑ – ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 1 δευτερόλεπτο σε όλα τα επίπεδα ⇒ 1/1,25/1,5 δευτερόλεπτα στα επίπεδα 1/7/13

W – Συγκεντρωμένη Αποφασιστικότητα
Νέο: ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΜΟΛΗΣΕ ΑΥΤΟ Η Συγκεντρωμένη Αποφασιστικότητα μπορεί πλέον να στοχεύει και τέρατα, πέρα από ήρωες
ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 0,6 ⇒ 0,9

W – Ανανέωση (Συγκεντρωμένη Αποφασιστικότητα με Μάντρα)
Νέο: ΗΡΕΜΑ, ΛΕΜΕ Η χρήση της Ανανέωσης αυξάνει πλέον τη διάρκεια της ακινητοποίησης της Συγκεντρωμένης Αποφασιστικότητας, αν ενεργοποιηθεί, κατά 0,5/0,75/1/1,25 δευτερόλεπτα
Καταργήθηκε: ΜΠΟΝΟΥΣ ΖΗΜΙΑ 75/150/225/300 (+0,6 Ισχύος Ικανότητας) ⇒ Δεν προσθέτει πλέον περισσότερη ζημιά

E – Έμπνευση
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ 10 δευτερόλεπτα σε όλες τις βαθμίδες ⇒ 10/9,5/9/8,5/8 δευτερόλεπτα
ΚΟΣΤΟΣ 60/70/80/90/100 Μάνα ⇒ 60/65/70/75/80 Μάνα
ΑΣΠΙΔΑ 80/120/160/200/240 ⇒ 80/110/140/170/200

E – Τόλμη (Έμπνευση με Μάντρα)
Νέο: ΑΨΗΦΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ Η χρήση της Τόλμης ενισχύει την ασπίδα που αποκτά ο βασικός στόχος κατά 30/90/150/210 (+0,3 Ισχύος Ικανότητας)
Καταργήθηκε: ΖΗΜΙΑ 60/140/220/300 (+0,6 Ισχύος Ικανότητας) Μαγική Ζημιά ⇒ Δεν προκαλεί πλέον ζημιά στους εχθρούς
ΑΣΠΙΔΑ ΜΕ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΡΡΟΗΣ 30/70/110/150 ⇒ 50% της ασπίδας του βασικού στόχου

image_017 Λεόνα

Μαζεμένο Σπαθί του Ζενίθ.

Το Σπαθί του Ζενίθ αδυνάτισε. Η Λεόνα ανεβαίνει διαρκώς στην κατάταξη με τους ισχυρότερους ήρωες, επομένως λέμε να βάλουμε λίγο φρένο. Το Σπαθί του Ζενίθ έχει ένα πολύ ευρύ πεδίο επιρροής που δεν παρατηρεί κανένας (είχε σχεδόν το ίδιο πλάτος με το Κρεσέντο της Σόνα!), επομένως τώρα θα το μειώσουμε λίγο ώστε να ταιριάζει με τα γραφικά.

E – Σπαθί του Ζενίθ
ΠΛΑΤΟΣ ΒΛΗΜΑΤΩΝ 90 ⇒ 70

image_018 Λούλου

Η βασική Αναπλήρωση Μάνα αυξάνεται, αλλά η Αναπλήρωση Μάνα ανά επίπεδο μειώνεται ελαφρώς.

Προσπαθούμε να ενισχύσουμε λίγο τη Λούλου στο ρόλο της υποστήριξης, χωρίς να δυναμώσουμε πολύ τη Λούλου σε λωρίδες ενός ήρωα που πιστεύουμε ότι βρίσκεται σε καλό σημείο.

Γενικά
ΒΑΣΙΚΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΝΑ 6 ⇒ 8,5
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΜΑΝΑ 0,8 ⇒ 0,6

image_023 Ρεκ’Σάι

Η βασική Ζωή μειώνεται.

Η Ρεκ’Σάι είναι από τις ηρωίδες μας που έχουν παραμείνει σε πολύ υψηλό επίπεδο δυναμικότητας εδώ και αρκετό καιρό. Όταν είδαμε ότι η Ρεκ’Σάι παρέμεινε βιώσιμη και ανταγωνιστική σε δύο τεράστιες αλλαγές στο ευρύτερο παιχνίδι της ζούγκλας (Πολεμιστής και Φλεγόμενος Γίγαντας), δεν μπορούσαμε να την αφήσουμε όπως είχε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να την πετάξουμε έξω από τη σφαίρα της βιωσιμότητας (ούτε ντοκιμαντέρ να βλέπαμε), επομένως θέλουμε να μειώσουμε λίγο την αποτελεσματικότητά της στους αιφνιδιασμούς στο επίπεδο 3.

Γενικά
ΒΑΣΙΚΗ ΖΩΗ 611,2 ⇒ 570

image_022 Ράιζ

Η ζημιά του Q αυξάνεται στις υψηλότερες βαθμίδες, η Μαγική Εξειδίκευση και η Απεγνωσμένη Δύναμη διαρκούν πλέον 6 δευτερόλεπτα σε όλες τις βαθμίδες.

Πρέπει να γίνουν μερικές επιπλέον μικρές ρυθμίσεις στον αποστάτη μάγο με τα χαλασμένα δόντια, κυρίως όσον αφορά τη διάρκεια των ενισχύσεών του.

Παθητική – Μαγική Εξειδίκευση
ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Όλες οι ενισχύσεις (στοίβες, ασπίδες, κλπ.) που σχετίζονται με τη Μαγική Εξειδίκευση εφαρμόζονται πλέον στο τέλος του χρόνου χρήσης των ικανοτήτων ⇒ στην αρχή του χρόνου χρήσης των ικανοτήτων
ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 3/4/5/6 δευτερόλεπτα (ανάλογα με τις βαθμίδες της ικανότητας R – Απεγνωσμένη Δύναμη) ⇒ 6 δευτερόλεπτα σε όλες τις βαθμίδες

Q – Υπερφόρτιση
ΒΑΣΙΚΗ ΖΗΜΙΑ 65/90/115/140/165 Μαγική Ζημιά ⇒ 65/95/125/155/185 Μαγική Ζημιά

R – Απεγνωσμένη Δύναμη
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 4/5/6 δευτερόλεπτα ⇒ 6 δευτερόλεπτα σε όλες τις βαθμίδες

image_024 Σεζουάνι

Η μπόνους ζημιά του W κατά το χτύπημα ισούται πλέον με μικρότερο ποσοστό της μέγιστης Ζωής του στόχου.

Προσοχή: Λόγω ενός σφάλματος που έγινε στο παρασκήνιο, αλλάξαμε μόνο την επεξήγηση της Σεζουάνι και όχι την πραγματική ζημιά της στο παιχνίδι. Με άλλα λόγια, δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή στην ισχύ της ηρωίδας, παρόλο που η επεξήγηση θα γράφει ότι έχει γίνει. Η αλλαγή θα ενσωματωθεί στο επόμενο hotfix ή στην επόμενη ενημέρωση. Συγγνώμη!

Για μια ανθεκτική, θωρακισμένη ηρωίδα με έμφαση στην καταστολή πλήθους, η Σεζουάνι προκαλεί τεράστια ζημιά, πέρα από τις παγωμένες δυνάμεις της που διακόπτουν τον αντίπαλο. Η μείωση αυτής της ζημιάς μάς επιτρέπει να εστιάσουμε στις πιο σημαντικές ικανότητες της Σεζουάνι: να είναι μια ανθεκτική, θωρακισμένη ηρωίδα με έμφαση στην καταστολή πλήθους (ναι, το ξαναείπαμε αυτό).

W – Κεφαλοθραύστης των Βόρειων Ανέμων
ΜΠΟΝΟΥΣ ΜΑΓΙΚΗ ΖΗΜΙΑ 4/5,5/7/8,5/10% της μέγιστης Ζωής του στόχου ⇒ 4/4,5/5/5,5/6% της μέγιστης Ζωής του στόχου

image_031 Σάιον

Διορθώσαμε μερικά ψυχεδελικά σφάλματα.

R – Ασταμάτητη Έφοδος
ΠΑΤΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ, ΣΑΙΟΝ Διορθώθηκε ένα σφάλμα που έκανε την Ασταμάτητη Έφοδο να προσαρμόζεται ανάλογα με τη μπόνους Ζημιά Επίθεσης του στόχου και όχι με αυτήν του Σάιον

image_032 Τάρικ

Ο Εμποτισμός είναι πλέον πιο οικονομικός από ποτέ.

Εκεί που ψάχναμε πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε λίγο τον υπέροχο Ιππότη των Πετραδιών, συνειδητοποιήσαμε ότι το κόστος Μάνα του Εμποτισμού ήταν εξωφρενικά υψηλό. Για αυτό το μειώσαμε.

Q – Εμποτισμός
ΚΟΣΤΟΣ 60/80/100/120/140 Μάνα ⇒ 60/70/80/90/100 Μάνα

Αντικείμενα

Απόδοση καταστήματος

Αυτή η αλλαγή παρασκηνίου ενσωματώθηκε στην ενημέρωση 5.9, αλλά δεν γνωρίζαμε αν θα την κρατούσαμε ή αν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα. Τώρα που έχει μείνει για μια ενημέρωση, φαίνεται ότι τα πάει καλά… μάλλον. Αν παρατηρήσετε κάποιο θέμα με τυχόν κολλήματα στο κατάστημα, επικοινωνήστε μαζί μας.

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΠΑΓΩΤΑ ΕΔΩ, ΚΥΡΙΕ Αναβαθμίσαμε την απόδοση του καταστήματος σε μια προσπάθεια να λυθούν τα θέματα που προκαλούσαν τα περιστασιακά «παγώματα». Πείτε μας αν διορθώθηκε η κατάσταση!

Σειρά Αρχαίων Νομισμάτων

Με λίγα λόγια: Τα πράγματα είναι λίγο σκούρα για το Αρχαίο Νόμισμα. Δεν είναι μόνο ότι προσφέρει λιγότερα στατιστικά μάχης και λιγότερο χρυσό από τα αντίστοιχα αντικείμενα που δημιουργούν και χρυσό (δηλαδή πρέπει να θυσιάσετε μεγάλο μέρος της παρουσίας σας στη λωρίδα, χωρίς να παίρνετε αντίστοιχα ανταλλάγματα), αλλά η Ενάρετη Δόξα κάνει σε μεγάλο βαθμό την ίδια δουλειά με το Φυλαχτό, καθώς σας επιτρέπει και αυτή να πατάτε ένα κουμπί και να τρέχετε γρήγορα προς τους αντιπάλους σας. Δεν θα στερήσουμε τη… δόξα από την Ενάρετη Δόξα, αλλά θέλουμε να επαναφέρουμε λίγο την ισορροπία και να επαναφέρουμε μέρος αυτής της λειτουργικότητας με το μειωμένο Χρόνο Επαναφόρτισης της ενεργής επίδρασης.

Αρχαίο Νόμισμα
ΜΠΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΣ 2 Χρυσός κάθε φορά που πεθαίνει ένας υπηρέτης σε κοντινή απόσταση ⇒ 3 Χρυσός κάθε φορά που πεθαίνει ένας υπηρέτης σε κοντινή απόσταση
ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΧΡΥΣΟΥ 1100 ⇒ 1400

Μενταγιόν του Νομά
ΜΠΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΣ 3 Χρυσός κάθε φορά που πεθαίνει ένας υπηρέτης σε κοντινή απόσταση ⇒ 4 Χρυσός κάθε φορά που πεθαίνει ένας υπηρέτης σε κοντινή απόσταση
ΖΩΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΑΝΑΤΟ ΥΠΗΡΕΤΗ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 5 ⇒ 10
ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΝΑ 25% ⇒ 50%
ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΧΡΥΣΟΥ 1100 ⇒ 1400

Φυλαχτό της Εξύψωσης
ΜΠΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΣ 3 Χρυσός κάθε φορά που πεθαίνει ένας υπηρέτης σε κοντινή απόσταση ⇒ 4 Χρυσός κάθε φορά που πεθαίνει ένας υπηρέτης σε κοντινή απόσταση
ΖΩΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΑΝΑΤΟ ΥΠΗΡΕΤΗ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 5 ⇒ 10
ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΧΡΥΣΟΥ 1100 ⇒ 1400
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ 60 δευτερόλεπτα ⇒ 40 δευτερόλεπτα

image_033 Λαμπρό Θυμιατό

Το Λαμπρό Θυμιατό προσφέρει πλέον ελαφρώς λιγότερη Ταχύτητα Επίθεσης, αλλά δίνει +30 μπόνους Μαγική Ζημιά κατά το χτύπημα στον στόχο που ενισχύει. Επίσης, δεν λειτουργεί πλέον στους υπηρέτες. Συγγνώμη, Άλισταρ.

Το πιο σημαντικό είναι το κείμενο των καίριων επιδράσεων. Αιωρείται στον αέρα και είναι πιο ικανοποιητικό για τους παίκτες που θέλουν να ενισχύουν άλλους παίκτες.

Τέλος πάντων.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Λαμπρό Θυμιατό ήταν πολύ θελκτικό για τους ήρωες που βασίζονται σε ασπίδες και θεραπεία, αλλά πολλές φορές δημιουργούσε δύσκολα διλήμματα, καθώς ήταν δύσκολο να θυσιάσουν κάτι άλλο για ένα αντικείμενο ενίσχυσης της Ταχύτητας Επίθεσης. Εκ των υστέρων, πιστεύουμε ότι αυτό το αντικείμενο θα ήταν πολύ πιο επιθυμητό, αν είχε περισσότερες χρήσεις. Τώρα είναι σαν μια μικρή εκδοχή της ικανότητας Βοήθεια, Πιξ! που προσαρμόζεται ανάλογα με την Ταχύτητα Επίθεσης των συμμάχων σας!

Νέο: ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ Η ενίσχυση της Ταχύτητας Επίθεσης από το Λαμπρό Θυμιατό δίνει πλέον +30 Μαγική Ζημιά κατά το χτύπημα
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ Οι θεραπείες και οι ασπίδες που χρησιμοποιείτε σε άλλες μονάδες δίνουν +25% μπόνους Ταχύτητα Επίθεσης ⇒ +15% μπόνους Ταχύτητα Επίθεσης
Νέο: ΚΕΙΜΕΝΟΛΑΓΝΕΙΑ Όταν ενεργοποιείται η μπόνους Μαγική Ζημιά εμφανίζει κείμενο καίριου χτυπήματος για τον ήρωα που ενίσχυσε τους φίλους σας (ωραίο πράγμα, ε Βάρδε;)
Καταργήθηκε: ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΙΣΤΑΡ Η ενίσχυση από το Λαμπρό Θυμιατό ισχύει πλέον μόνο για ήρωες, καθώς καταλαβαίνετε τι κόλαση θα γίνει αν δώσετε σε ένα ολόκληρο κύμα υπηρετών +30 Μαγική Ζημιά κατά το χτύπημα

image_037 Γιαταγάνι του Μπλιτζγουότερ

Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΕΝΕΡΓΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ 450 ⇒ 550

image_038 Λεπίδα του Έκπτωτου Βασιλιά

Δεχόμαστε αρκετά συχνά «αναφορές σφαλμάτων» για τη Λεπίδα του Έκπτωτου Βασιλιά, αλλά συνήθως συνδέονται με το γεγονός ότι η ενεργή εμβέλεια της Λεπίδας είναι ελαφρώς εκτός συγχρονισμού (δηλαδή μικρότερη) από τις βασικές εμβέλειες των απομακρυσμένων αυτόματων επιθέσεων. Αυτό το αντικείμενο είχε κάποτε εμβέλεια 550, αλλά αυτό ήταν κάπως άδικο για τους ήρωες που μάχονται από κοντά. Βέβαια, τώρα που έχουμε μειώσει την ενεργή ζημιά αυτού του αντικειμένου, πιστεύουμε ότι μπορούμε να επαναφέρουμε το συγχρονισμό της εμβέλειας στα προηγούμενα επίπεδα.

ΕΝΕΡΓΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ 450 ⇒ 550

image_039 Έμβλημα Υπακοής

Αλλάξαμε μερικά νούμερα. Βασικά, ο δείκτης έγραφε ότι η εμβέλεια χρήσης του Εμβλήματος ήταν 700, αλλά στην πραγματικότητα ήταν 1000. Τώρα την αυξάνουμε ούτως ή άλλως στα 1200 για να έχει την ίδια εμβέλεια με την αύρα.

ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ 1000 (ο δείκτης έγραφε 700) ⇒ 1200

Εξειδικεύσεις υποστήριξης

Δεν είναι εύκολο να τις συνοψίσουμε όλες σε λίγες γραμμές. Κάθε αλλαγή είναι μάλλον ξεκάθαρη, επομένως μπορείτε να τις διαβάσετε μόνοι σας, χωρίς τη βοήθειά μας.

Αυτήν τη στιγμή, η βαθιά εξειδίκευση στην κατηγορία υποστήριξης δεν είναι ιδιαίτερα βιώσιμη, επομένως λέμε να την κάνουμε λίγο πιο ελκυστική όπου μπορούμε.

image_035 Διαλογισμός
ΑΛΛΑΓΗ ΛΩΡΙΔΑΣ Ο Διαλογισμός έχει αλλάξει θέση με τη Διευρυμένη Αντίληψη στην κατηγορία εξειδίκευσης Υποστήριξη
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ ΜΑΝΑ Δίνει Αναπλήρωση Μάνα 1/2/3 κάθε 5 δευτερόλεπτα ⇒ Αναπληρώνει το 0,5/1/1,5% του Μάνα που λείπει κάθε 5 δευτερόλεπτα

image_034 Διευρυμένη Αντίληψη
ΑΛΛΑΓΗ ΛΩΡΙΔΑΣ Η Διευρυμένη Αντίληψη έχει αλλάξει θέση με το Διαλογισμό στην κατηγορία εξειδίκευσης Υποστήριξη
ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΡΑΙΖ Δίνει 2/3,5/5% του μέγιστου Μάνα ⇒ Δίνει 25/50/75 Μάνα

image_036 Έμπνευση
ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ Όταν βρίσκεστε κοντά σε έναν φιλικό ήρωα με υψηλότερο επίπεδο, δίνει 5/10 εμπειρία κάθε 10 δευτερόλεπτα ⇒ 10/20 εμπειρία κάθε 10 δευτερόλεπτα

image_040 Ληστής (Σώμα με σώμα)
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΣ Οι εκτελέσεις και οι βοήθειες στην εκτέλεση ηρώων δίνουν 15 μπόνους Χρυσό ⇒ Δίνει 8 Χρυσό κάθε φορά που δέχεται επίθεση ένας αντίπαλος ήρωας (Χρόνος Επαναφόρτισης 5 δευτερόλεπτα)

image_041 Ευστροφία
ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΥΣΤΡΟΦΗ Μειώνει το Χρόνο Επαναφόρτισης των ενεργοποιημένων αντικειμένων κατά 4/7/10% ⇒ 8/14/20%

image_042 Περιπλανώμενος
ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΙΕΤΑΙ Δίνει Ταχύτητα Κίνησης +5% ⇒ Ταχύτητα Κίνησης +20 (σταθερή τιμή αντί για ποσοστό)

Φαράγγι των Επικαλεστών

Ισχυροί υπηρέτες

Πριν από μερικές ενημερώσεις, είχαμε κάνει μια αλλαγή στους Ισχυρούς υπηρέτες που δεν επηρέαζε λειτουργικά το παιχνίδι. Με λίγα λόγια: έδιναν μόνοι στους εαυτούς τους την αύρα Θωράκισης / Αντίστασης / Ζημιάς. Αυτό μας είχε φανεί λίγο άκομψο, επομένως αποφασίσαμε να τους δώσουμε υψηλότερα βασικά στατιστικά και να μην επιτρέψουμε τη χρήση της αύρας στον εαυτό τους.

Η αλλαγή που αναφέρουμε δεν έχει καμία σχέση με την αιτιολόγηση αυτής της αλλαγής, απλά θέλαμε να την υπενθυμίσουμε ώστε να βγάζουν νόημα οι αριθμοί που ακολουθούν. Συνειδητοποιήσαμε πλέον ότι οι ήρωες που προκαλούν Μαγική Ζημιά δεν έχουν αρκετή σταθερή ζημιά για να αντιμετωπίσουν αυτούς τους ανθεκτικούς υπηρέτες, επομένως είπαμε να μειώσουμε λίγο την Αντίσταση Μαγείας.

Γενικά
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΓΕΙΑΣ 40 ⇒ -30

Κολλημένα τέρατα

Ξεκαθαρίζουμε ορισμένα θέματα που επέτρεπαν στους ήρωες που επιτίθενται από μακριά να ακυρώνουν την επιθετικότητα των τεράτων, ώστε να μπορούν να καθαρίζουν τις φωλιές χωρίς να δέχονται ζημιά. Προσέξτε τώρα όταν τραβάτε τέρατα!

Νέο: ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΜΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ Όταν ένα τέρας χάνει την επιθετικότητά του λόγω απόστασης, ο μετρητής προσκόλλησής του αυξάνεται κατά 1 (το ίδιο αποτέλεσμα σαν να στοχεύει έναν άλλον ήρωα). Αν το τέρας αποκτήσει ξανά έναν απομακρυσμένο στόχο μετά από κάποιο χτύπημα, θα αυξηθεί και πάλι ο μετρητής προσκόλλησής του κατά 1 (το ίδιο αποτέλεσμα σαν να είχε αποκτήσει το τέρας ξανά τον αρχικό του στόχο). Αυτό σημαίνει, με λίγα λόγια, ότι οι ήρωες που επιτίθενται από μακριά μπορούν να επαναφέρουν μόνοι τους την επιθετικότητα μιας φωλιάς τεράτων μόλις 3 φορές, αντί για 6 που μπορούσαν προηγουμένως.
ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗΣ 750 ⇒ 700
ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΕΣ 5 ⇒ 6

Ρυθμίσεις στα γραφικά

Ορισμένοι από εσάς θέλατε περισσότερα πλάσματα. Άλλοι θέλατε να τα αφαιρέσουμε εντελώς. Αποφασίσαμε να κάνουμε και τα δύο.

ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ Προσθέσαμε μια ρύθμιση «Απόκρυψη διακοσμητικών εφέ» στην καρτέλα «Παιχνίδι» του μενού επιλογών. Αν ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, δεν θα εμφανίζονται επιπλέον διακοσμητικά εφέ, όπως τα μόνιμα πλάσματα (αυτά που μένουν στο χάρτη μετά το 1:55), οι παφλασμοί στο νερό και άλλα κινούμενα στοιχεία που δεν σχετίζονται με τους μηχανισμούς του παιχνιδιού.
ΓΛΥΚΑΝΕ ΜΑΣ Προσθέσαμε περισσότερα πλάσματα στο Φαράγγι των Επικαλεστών!

Επιπλέον, έχουμε κάνει ορισμένες μικρές αισθητικές βελτιώσεις στο χάρτη τους τελευταίους δύο μήνες (όπως σας είχαμε υποσχεθεί κατά την κυκλοφορία του ενημερωμένου Φαραγγιού). Δεν μας αρέσει να δίνουμε περισσότερη σημασία σε αυτές τις ενημερώσεις από όση αξίζουν, απλά θέλαμε να σας καθησυχάσουμε ότι δεν τρέχει τίποτα με τα μάτια σας: Όντως, ο λάκκος του Βαρόνου δεν είχε πάντα μοβ φωσφοριζέ ρούνους.

Μαινόμενη Άβυσσος

Σημάδεμα / Εφόρμηση

Μας αρέσει ο χιονοπόλεμος, αλλά εδώ το πράγμα έχει παραγίνει. Βασικός μας στόχος ήταν να δώσουμε στα τανκ και τους μαχητές σώμα με σώμα τις μπάλες (χιονόμπαλες, λέμε) που χρειάζονται για να μπουν στη μάχη, αλλά όταν βλέπεις την Ας να χρησιμοποιεί το Σημάδεμα/Εφόρμηση για να καταφέρει να πετύχει έναν ευάλωτο ήρωα οπισθοφυλακής, τότε κάτι δεν πάει καλά.

ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ 20 δευτερόλεπτα ⇒ 40 δευτερόλεπτα
ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΖΗΜΙΑΣ Η ζημιά μοιράζεται μεταξύ του Σημαδέματος και της Εφόρμησης κατά 33,3%/66% ⇒ 50%/50%
ΠΩ ΠΩ ΚΟΙΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΑΡΑΕΙ 2500 ⇒ 1600

Ειδοποιήσεις αδράνειας κατάταξης

Η πτώση στην κατάταξη λόγω αδράνειας είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά στοιχεία του συστήματος των Πρωταθλημάτων, αλλά δεν απαιτούσε την προσοχή του παίκτη όσο έπρεπε πριν εφαρμοστεί. Προηγουμένως, εμφανιζόταν στους παίκτες μόνο μία ειδοποίηση καθώς πλησίαζαν στο όριο εφαρμογής του μέτρου. Η συχνότητα των προειδοποιήσεων αδράνειας θα αυξηθεί, ώστε να γνωρίζουν καλά οι παίκτες ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας της θέσης τους. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουμε ότι θα μειωθούν οι περιπτώσεις που οι παίκτες ξεχνούν ότι πρέπει να παίζουν αρκετά για να διατηρούν την κατάταξή τους.

Μια διευκρίνιση για τις πληροφορίες που ακολουθούν: δεν έχουν αλλάξει τα χρονικά όρια αδράνειας, απλά είναι μια καλή ευκαιρία να τα επαναλάβουμε.

ΟΠΩΣ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ Οι παίκτες που κινδυνεύουν να χάσουν την κατάταξή τους λόγω αδράνειας λαμβάνουν ειδοποίηση αδράνειας μόνο μία φορά ⇒ κάθε φορά που συνδέονται μέχρι να γίνουν ξανά ενεργοί
ΟΥΡΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗ Η μείωση της βαθμολογίας ξεκινά μετά από 10 ημέρες αδράνειας, με προειδοποιήσεις στις 3 τελευταίες ημέρες
ΟΥΡΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗ Η μείωση της βαθμολογίας ξεκινά μετά από 28 ημέρες αδράνειας, με προειδοποιήσεις στις 9 τελευταίες ημέρες
ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΑ ΚΑΙ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗ Η μείωση της βαθμολογίας ξεκινά μετά από 28 ημέρες αδράνειας, με προειδοποιήσεις στις 9 τελευταίες ημέρες (ισχύει για τις ουρές αναμονής ενός παίκτη και ομάδας)
ΧΑΛΚΙΝΗ, ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ Δεν επηρεάζονται από την αδράνεια. Δεν υπάρχει λόγος για ειδοποιήσεις!

Καινοτόμες Λειτουργίες Παιχνιδιού

Έξακιλ: Δάσος της Σύγχυσης

Το Έξακιλ: Δάσος της Σύγχυσης θα επιστρέψει με την ενημέρωση 5.10!

Διορθώσεις σφαλμάτων

  • Διορθώθηκε ένα σφάλμα που έκανε τα εχθρικά Αόρατα Μάτια που πιάνονταν από το Φακό Σάρωσης (ή τις αναβαθμίσεις του) αμέσως μετά την τοποθέτησή τους να γίνονται και πάλι αόρατα προσωρινά μετά την τοποθέτησή τους
  • Το Πέπλο της Καταραμένης μπλοκάρει πλέον σωστά την ενεργή επίδραση του Λάβαρου της Βασίλισσας του Πάγου

Επερχόμενες αμφιέσεις

Οι παρακάτω αμφιέσεις θα κυκλοφορήσουν σε κάποιο χρονικό σημείο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης 5.10:

  • Έκκο της Αμμοθύελλας
  • Πυγμάχος Λι Σιν
  • Εφιαλτικός Τρίνταμερ
  • Ιρέλια από το Τάγμα του Λωτού

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends